ברוב קולות אישרה מועצת העיר את תקציב 2017 העומד על 607,312,801 מיליון שקלים. ראש העיר: תקציב חברתי הרואה לנגד עיניו את טובת תושבי חדרה
מועצת העיר אישרה פה אחד את תקציב העירייה לשנת 2017, העומד על 607,312,801 מיליון שקלים. לדברי ראש העיר צביקה גנדלמן, התקציב הוכן בעמל רב ומביא לידי ביטוי כספי את מדיניות הנהלת העיר בראשותו. גנדלמן: "התקציב המאוזן מצביע על התנהלות אחראית. מצד אחד הוא מגלם את צורכי האוכלוסיות השונות בעיר, ומצד שני את יכולת העירייה לגייס כספים למימון פעולותיה, כל זאת תוך המשך פיתוחה ושגשוגה של העיר".
ארבעה חברי אופוזיציה נעדרו מההצבעה. גנדלמן התייחס להיעדרם ואמר כי, "דווקא בימים אלה כשכולנו ראינו איך בירושלים, בכנסת, מתנהלת מסחרה מביכה של הרגע האחרון בוועדת הכספים, אצלנו בחדרה הגענו לאישור התקציב אחרי דיאלוג מוצלח וענייני, גם מול הדרג המקצועי, גם מול חברי הנהלת העיר, וגם בוועדת הכספים שבה לאופוזיציה הייתה הזדמנות להשפיע אך הם לא טרחו להגיע. אני יכול לספר לכם שבימיי כחבר אופוזיציה לוחמת, לא התעצלנו, לא מעלנו בתפקידנו, הכנו הסתייגויות ואף תקציב אלטרנטיבי שהביא לידי ביטוי את האני מאמין שלנו. כך פועלים נבחרי ציבור עם מחויבות ציבורית".
הצבעה בישיבת התקציב (צילום: דוברות העירייה)
עוד ציין כי, שנת 2017 היא המשכה של התנהלות כספית אחראית, המתבטאת בריסון תקציבי, שהביאה את העירייה לאיזון תקציבי החל משנת 2015. ראש העיר הדגיש כי בהכנת התקציב הונחו אנשי המקצוע לא לפגוע ברמת החינוך התרבות והרווחה ולשמור על רמה נאותה של חזות העיר. כמו כן, ממשיכים תושבי חדרה ליהנות מחנייה חינם ברחבי העיר, הספורט ההישגי נתמך בצורה משמעותית, ומושם דגש רב על רמת השירות של עובדי העירייה לתושבי העיר. "אני מאמין כי צעדי ההתייעלות שנקטנו ובאים לידי ביטוי בתקציב, יביאו את העיר להמשך צמיחה שהחלה כבר בשנת 2015 וממשיכה ביתר שאת לקראת השנה הבאה עלינו לטובה".
כאמור, למרות הריסון התקציבי מקפידה העירייה זו השנה השלישית להעלות את תקציב החינוך, ולפעול לשיפור מערך השירות לתושבים. גנדלמן: "שמרנו על תקציבים חברתיים, הגדלנו את התקציבים לשיפור חזות העיר, כולל הקצאה מיוחדת בשבוע שעבר של 7 מיליון שקלים נוספים, העלינו את תקציב הספורט ההישגי כדי שנוכל לעלות ליגות ולתת גב למי שמייצגים את חדרה בכבוד, והודות לאיזון התקציבי הצלחנו להשאיר בצד סכום של מיליון שקלים לטובת פרויקט לבחירת תושבי העיר".
תקציב 2017 נבנה מתוך אחריות והתמודדות עם חובות שנותרו מקדנציות קודמות, ועל-פי תוכנית ייצוב שנועדה לייצב את התקציב ולהביאו לאיזון, כל זאת תוך הקפדה להמשיך ולהציב את תחומי החינוך, הרווחה וטיפוח חזות העיר בראש סדר העדיפויות העירוני.
ואכן, הנתח הגדול ביותר – 156,429 מיליוני שקלים המהווים כ-26 אחוזים מסך התקציב – מיועד לחינוך, עלייה של 8 אחוזים לעומת 143,730 מיליוני שקלים בתקציב 2016. תקציב הרווחה, המהווה כ-15.5 אחוז מכלל התקציב, עומד על 94,262 מיליוני שקלים, לעומת 93,219 מיליון בשנת 2016.
תקציב אגף שפ"ע (שיפור פני העיר), מהווה כ-14 אחוז מכלל התקציב. אגף זה ממונה על טיפוח העיר, ניקיון רחובות, טיאוט, איסוף אשפה, גינון וכדומה, ותקציבו יעמוד על 83,986 מיליון שקל, לעומת 80,102 מיליון בשנת 2016, גידול של 5 אחוז.
בישיבת התקציב הודה ראש העיר לצוות המקצועי, לגזבר העירייה, מנכ"ל העירייה, מנהלי האגפים וחברי הנהלת העיר שהשקיעו רבות בגיבוש התקציב, וסיכם: "לכולנו יש הרבה סיבות להתגאות בתקציב שמונח היום על שולחן המועצה. בתהליך שעברנו, ביעדים שהצבנו, ובעיקר בהיותו תקציב חברתי הרואה לנגד עיניו את טובת תושבי חדרה".
העיקר הבריאות
יום מבדקים תקופתיים של מכבי תל אביב נערך היום על ידי הצוות הרפואי של שמיר אסף הרופא...
פלאשנט לוקאלי | 1.12.2025
חיפה תעמוד במרכז המסדרון הכלכלי ותהפוך לצומת סחר מרכזית בין מזרח למערב
...
פלאשנט לוקאלי | 11.11.2025
ביקור בינלאומי במפעל של קבוצת R.H בנוף הגליל
...
פלאשנט לוקאלי | 12.10.2025
מדברים על זה
אוכל לצ׳ינצ׳ילות - כללי תזונה חשובים לבחירה נכונה ובריאה
...
פלאשנט עסקים | 23.11.2025
פתרונות ענן בישראל – הטכנולוגיה של ישראל, אבטחת המידע של ישראל
...
פלאשנט עסקים | 17.11.2025
מערכות דיוור – שיווק שכדאי להכיר
...
פלאשנט עסקים | 12.11.2025
תאונת דרכים וסטייה מהדרך במהלך העבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 30.10.2025
עמדות מיחזור חדשות ברחבי פרדס חנה
כ- 21 עמדות שכונתיות חדשות למיחזור יוקמו במהלך השנה על ידי אגף שפ"ע ובשיתוף המשרד להגנת הסביבה. עמדה ראשונה הוקמה בימים אלו בשכונת יפה נוף...
פלאשנט לוקאלי | 23.10.2025
עורך דין מומלץ להפחתת ארנונה לעסקים – לא רק מפעלים והייטק
...
פלאשנט עסקים | 16.10.2025
מה הייחודיות בתהליך של הקמת חדרים נקיים?
...
פלאשנט עסקים | 15.10.2025
רוצה לזהות את הימים הפוריים שלך? המדריך המלא לשימוש בערכה לזיהוי ביוץ
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על לוח זכוכית מחיק: המהפכה שעל הקיר
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על ימי גיבוש - המפתח להצלחה של כל צוות
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
כוחו של קידום אורגני - איך לגרום לאתר שלך לבלוט ברשת?
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.9.2025
מתן גיא - כך תהפכו את הרעיון החדשני שלכם לרווח עסקי
...
שלושה ימים של השראה ונטוורקינג לבעלי עסקים בגובה 1,100 מטר: ריטריט יזמות יתקיים במלון בוטיק אל־רום מהקסומים והיפים בצפון הגולן. ריטריט יזמות יתקיים ב-4-6 בינואר 2026 מול נופי החרמון. במהלך שלושת ימי הריטריט ישולבו חופש מרגיע עם למידה מקצועית: סדנאות שיווק, אסטרטגיה ופיננסים, הרצאתו של אבי אטינגר על כישלונות ביזמות ומה לומדים מהם, והרצאה של עדי נודל ("החתול הפיננסי") על כלים לניהול כספים נכון. בנוסף יתקיימו יוגה בזריחה, סדנאות יצירה, פעילות ריפוי ונטוורקינג. לב האירוע יהיה יום פרקטי מלא המוקדש לאסטרטגיה, שיווק ושיתופי פעולה עסקיים. הריטריט יתקיים ללא מטרות רווח, ביוזמת אורי לאה קליפר, יזמת ואשת שיווק מנווה אטי"ב ומייסדת DAZ Marketing. פרטים והרשמה באתר. תהנו!
9. לאחר שרכשה את פעילות מסעדת Rapidos המקסיקנית בנתניה, קבוצת BBB מרחיבה את פעילות המותג ופותחת רשת מסעדות בפריסה ארצית, תחת השם רפידוס. הסניף החמישי במספר יפתח בחג החנוכה בהיכל מנורה מבטחים ת"א ומצטרף לסניף החדש בראשון לציון שנפתח השבוע, לצד הסניפים בפ"ת, הרצליה ונתניה. כל אחד מהסניפים של רפידוס מתפרש על שטח של כ-70 מ”ר – 100 מ"ר.
תערוכת היחיד של שמעון בתואל תיפתח ביום שישי, 5.12.2025, בשעה 12:00 בגלריה אשכילה, רח' הפנינים 2 יפו. בתואל, יליד 1979, יוצר העוסק בזהות, שורש וחיבור, מציג גוף עבודות המתכתב עם ההיסטוריה והמסורת היהודית דרך קומפוזיציות מופשטות, צבעוניות נועזת ויודאיקה פיגורטיבית בגישה עכשווית. האמן, בן למשפחה יהודית בעלת שורשים גאורגיים ואשכנזיים, מצא את דרכו החזותית מתוך בית יוצר של אומנות ויודאיקה. יצירותיו משלבות בין חומר, צורה ורוח יהודית, ויוצרות נרטיב חדש לאמנות יהודית-ישראלית כיום. אוצר: איתי גבאי. נעילה: 2.1.2026.
השקה לוהטת השבוע בשרונה תל אביב: מיצג הענק של תיק המשלוחים החדש של וולט, המזמין את שליחי החברה לנחש כמה כדורי זהב בתוכו. הניחוש הקרוב ביותר יזכה ב-100 אלף שקלים ופרסים נוספים. המיזם נועד לחזק את קהילת השליחים, להגדיל זמינות משלוחים ולשפר שירות. האירוע משך שורה ארוכה של סלבס ובהם דניאל עמית, קורין גדעון, אליטה אופק, ירדן ויזל ושחר לבנה. היה שמח!