עיריית חדרה תקיים פיילוט להפעלת תחבורה ציבורית נקייה
רון איתן יום חמישי,
29 בדצמבר 2016, 09:46
בעיריית חדרה מקדמים פיילוט בשיתוף חברת CRRC, לתחבורה ציבורית המונעת על חשמל שתפעל במסגרת אחד מקווי אגד בעיר
עיריית חדרה מקדמת מיזם לתחבורה ציבורית נקייה, בהתאם לחזונו של ראש העיר צביקה גנדלמן לעיר אנרגיה ירוקה ומתחדשת. לאור העובדה כי פועלים מספר רב של קווי תחבורה ציבורית, הן עירונית והן ברמה הבינעירונית, יוצא המיזם לדרך כפיילוט מול חברת אגד. מדובר במיזם לקידום תחבורה ציבורית המונעת בכבילה חשמלית או לחילופין עמדות הטענה.
את הפיילוט תוביל החברה הסינית CRRC, מהגדולות בעולם, המתמחה בתחבורה חשמלית, אוטובוסים ורכבות קלות.
הקשר עם החברה נוצר בעקבות פניית נציגי החברה בארץ אל עוזר ראש העיר גיורא שחר, אשר זימנם לפגישה עם ראש העיר.
לאחר שהסבירו לראש העיר על מהות הפרויקט, הנחה גנדלמן את מנכ"ל העירייה יעקב זיגדון להוביל את ישיבות העבודה מול החברה. אל ישיבת העבודה שהתקיימה בשבוע שעבר בלשכת המנכ"ל הגיעו מלבד נציגי החברה בארץ, גם נציגים בכירים שהגיעו במיוחד מחו"ל. עוד השתתפו בפגישה, מהנדס העיר אינג' נועם גרייף וכן זיגדון ושחר.
המנכ"ל ומהנדס העיר עם נציגי החברה הסינית
בשלב זה מדובר על פיילוט של תחבורה ציבורית במסגרת אחד מקווי אגד. זאת בדומה למיזם שכבר החל כפיילוט בתל אביב, בקו 4, ומופעל באמצעות אותה חברה. עם זאת, הועלתה אפשרות לבחון בעתיד מול החברה גם פיילוט של רכבת קלה בחדרה.
כזכור, כבר בתחילת שנה זו התקיימה אצל מנכ"ל העירייה ישיבת עבודה בהשתתפות מנהל הרשות הארצית לתחבורה ציבורית של משרד התחבורה, שנועדה להעלות לסדר היום את חזונו של ראש העיר לפיתוח תשתיתי נרחב של נתיבי תחבורה בחדרה.
הפגישה עסקה בקידום ובפיתוח מערך מתקדם לתחבורה הציבורית בעיר. בין היתר עלתה לדיון האפשרות לשלב בעבודות העתידיות להרחבת תשתיות נתיבי התחבורה הציבורית גם רכבת קלה שתחבר בין בית אליעזר למערב העיר. סוכם כי הנושא ייבדק ביסודיות, הן על-ידי העירייה והן על-ידי הרשות הארצית לתחבורה ציבורית, על השלכותיו והיבטיו השונים. כחלק מבחינת הנושא, הועלתה האפשרות גם בדיון עם נציגי החברה הסינית.
בפני נציגי החברה הוצגה מצגת מפורטת, כולל סקירה של מהנדס העיר על ההתפתחות האורבנית של חדרה, לרבות פיתוח העיר מערבה, תוך ציון קצב הגידול העולה של מספר יחידות הדיור בעיר והצורך לפיתוח תחבורה ציבורית בהתאם. הנציגים בחנו את הנתונים שהוצגו בפניהם והביעו נכונות לבצע פיילוט בחדרה, שיבוצע כאמור באחד מקווי אגד.
כתב אישום חמור כנגד איש עסקים מוכר מנתניה בגין ביצוע עבירות מין חמורות
...
פלאשנט לוקאלי | 21.5.2026
משלבים את נכי צה"ל בשוק העבודה
...
פלאשנט לוקאלי | 14.5.2026
פועלים לרווחתם הנפשית של שורדי השואה
...
פלאשנט לוקאלי | 13.5.2026
מרפאת השיניים שכולם מדברים עליה ברמת אביב: טכנולוגיה מתקדמת, יחס אישי והטבת פתיחה שווה במיוחד - הכירו את Royalty Watted
מרפאת הבוטיק החדשה של ד"ר ותד משלבת טכנולוגיה דיגיטלית מתקדמת, יחס אישי וטיפולי שיניים ברמה הגבוהה ביותר - מהשתלות ושיקום הפה ועד יישור שקוף ואסתטיקה דנטלי...
פלאשנט לוקאלי | 12.5.2026
מטפלים בנפש
...
פלאשנט לוקאלי | 5.5.2026
מדברים על זה
משפיל את המשטרה פעם אחר פעם
...
פלאשנט לוקאלי | 31.5.2026
מתי הזמן הנכון לעשות בדיקות גנטיות
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
מתי הזמן הנכון לעשות אבחון פסיכודידקטי
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
מינרקו מזמינה יוצרות ויוצרים מתחילים ל-Clay Date בבית לקרמיקאים בנתניה
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
המהפכה בדיני שטרות: מהגנה על הבנקים להגנה על הסחר החופשי
...
חבר הכנסת משה סעדה הגיע יחד עם שרים וחברי כנסת למפגן תמיכה בכוח 100 בהיכל התרבות בנתניה. סעדה וחבר מועצת העיר ים מאיר קרן שוחחו רבות ושיבחו את פועלם של הלוחמים שכל המדינה מחבקת.
תערוכת יחיד: האמן שלומי לייזרוב מציג תערוכה מרגשת בכנסת ישראל, העוסקת בתקופות המורכבות שעברו על המדינה בשנים האחרונות. בתערוכה מוצגים עשרות ציורי שמן צבעוניים ואופטימיים, המשקפים תחושות של תקווה, כאב, חמלה ואמונה.
לייזרוב, המתמודד עם אוטיזם, מביא ביצירותיו שפה אישית ואותנטית המזוהה עם אמנות אאוטסיידרית. הפתיחה החגיגית תתקיים ב-2 ביוני 2026 באולם ועדת התרבות, החינוך והספורט בכנסת. המבקרים מוזמנים להיחשף לעולם פנימי מרגש דרך עבודות המבקשות לעצור, להתבונן ולהרגיש. נעילת התערוכה: סוף חודש יולי 2026.
ליאורה לוי, משנה לראש העיר נתניה ויו״ר דירקטוריון תאגיד מי נתניה, השתתפה השבוע בפאנל מקצועי במסגרת כנס תאגידי המים והביוב הארצי, לצד יושבי ראש דירקטוריונים מכל רחבי הארץ. במסגרת הפאנל נדונו סוגיות הנוגעות לאחריות הדירקטוריונים בהובלת תשתיות ציבוריות חיוניות, חיזוק אמון הציבור וקבלת החלטות אסטרטגיות המשפיעות על חיי התושבים והקהילות. לוי הציגה בפני המשתתפים את שיטות העבודה והעשייה של תאגיד מי נתניה, לצד האתגרים וההזדמנויות בניהול מערכות ציבוריות מורכבות. עוד צוין כי לוי הייתה האישה היחידה שהשתתפה בפאנל, שעסק בעתיד ההנהגה והאחריות הציבורית בישראל.
מזל טוב ענק: "עמרם מזל טוב ליום הולדתך, מאחלים לך שנה של אושר, בריאות, נחת, צחוק, אהבה, ברכה וסיפוק ושכל החלומות שלך יתגשמו במלואם וגם את כל מה שהלב שלך מייחל יתגשם במהרה אמן!".