ישראל היא מדינה שמפגישה בין היהדות, הנצרות והאסלאם ולכם יש הזדמנות לעלות על הרכב ולקחת את הילדים לטיול פותח אופקים. שמרו על ראש פתוח ובואו להכיר את האתרים הבולטים של כל דת
לישראלים יש פריבילגיה מיוחדת לראות בכל רגע נתון אתרי מורשת של שלושת הדתות המוכרות ביותר בעולם המערבי. אפשר לקבל מחירים נוחים על השכרת רכב בישראל לכל אורך השנה, להקדיש סוף שבוע לטיול סובב דתות ולחזור לשגרה עם חוויות חדשות. הנה כמה הצעות:
יהדות: ירושלים והכותל המערבי
טיול סוף שבוע בעיר העתיקה של ירושלים ובסמוך לחומות הכותל המערבי הוא דרך מצוינת להראות לילדים את ההיסטוריה, המורשת והעבר של העם היהודי. כמובן שיש לקחת בחשבון את מנהגי המקום ואת הקושי בנסיעה ברכב פרטי בשבת, אבל אפשר לישון במלון קרוב ולצאת ממנו לטיול ברגל.
הכותל המערבי עצמו הוא אחד מארבעה קירות שמקיפים את הר הבית. לפי המסורת היהודית מיוחסת לכותל קדושה, ואי אפשר להתעלם מהחשיבות הדתית, הלאומית וההיסטורית שלו. מיליוני מבקרים מגיעים מדי שנה לכותל ובהם גם כאלו שאינם יהודים, בני מצווה חוגגים שם את העלייה לתורה וחיילים ביחידות מסוימות נשבעים אמונים ברחבה העליונה.
צאו לטיול סוף שבוע סובב דתות
נצרות: המבנים ההיסטוריים של נצרת
נצרת היא בין הערים המתוירות בישראל ומאות אלפי נוצרים מגיעים אליה מדי שנה כדי לראות את המבנים ההיסטוריים. כדאי להקדיש לפחות יום שלם לסיור בין בית המרחץ העתיק, בית הסראייה והמסגד הלבן ואפשר לעצור להתרעננות באחת המסעדות שמפוזרות ברחבי העיר.
בנוסף, כדאי להקדיש חלק מהמסלול לסיור בין כנסיות ומנזרים. לא חייבים להיכנס למנזר כדי להרגיש בחו"ל ומומלץ להכיר את הכנסייה האנגליקנית, כנסיית גבריאל הקדוש והמנזר הפרנצ'סקני. כמו כן, גולת הכותרת של הטיול צריכה להיות כנסיית הבשורה ששוכנת במרכז העיר ועל פי המסורת הקתולית שימשה כמקום שבו מרים, אמו של ישו, קיבלה את הבשורה על כך שהרתה עם בן האלוהים.
אסלאם: קבר שייח אבריק בגליל התחתון
האסלאם אמנם לא מוכר בישראל כדת רשמית עקב סיבות היסטוריות, אבל כ-75% מהערבים בישראל הם מוסלמים ורובם חיים בגליל, בנגב ובמשולש. המקומות הקדושים לאסלאם הם אלו שמוכרים כאתרי תפילה או בעלי חשיבות דתית מיוחדת.
המקום המומלץ והנגיש ביותר לטיול סביב דת האסלאם בישראל הוא שייח' אבריק. אפשר להתחיל את המסלול בגן לאומי בית שעריים בגליל התחתון ולטייל באופן משולב עם הרכב וברגל. משך הטיול הוא כארבע שעות ואפשר לקבל סיור מודרך מקצועי על ידי מדריכים מתנדבים מקריית טבעון הסמוכה. הערך המוסף של הטיול הן מערות תת קרקעיות שנמצאות במקום עוד מתקופת המשנה, ואחריהן ניתן לחזור לכביש הגישה לגן הלאומי ולעלות ברגל לפסל השומר אלכסנדר זייד כדי לראות את קבר שייח' אבריק.
כתב אישום חמור כנגד איש עסקים מוכר מנתניה בגין ביצוע עבירות מין חמורות
...
פלאשנט לוקאלי | 21.5.2026
משלבים את נכי צה"ל בשוק העבודה
...
פלאשנט לוקאלי | 14.5.2026
פועלים לרווחתם הנפשית של שורדי השואה
...
פלאשנט לוקאלי | 13.5.2026
מרפאת השיניים שכולם מדברים עליה ברמת אביב: טכנולוגיה מתקדמת, יחס אישי והטבת פתיחה שווה במיוחד - הכירו את Royalty Watted
מרפאת הבוטיק החדשה של ד"ר ותד משלבת טכנולוגיה דיגיטלית מתקדמת, יחס אישי וטיפולי שיניים ברמה הגבוהה ביותר - מהשתלות ושיקום הפה ועד יישור שקוף ואסתטיקה דנטלי...
פלאשנט לוקאלי | 12.5.2026
מטפלים בנפש
...
פלאשנט לוקאלי | 5.5.2026
מדברים על זה
משפיל את המשטרה פעם אחר פעם
...
פלאשנט לוקאלי | 31.5.2026
מתי הזמן הנכון לעשות בדיקות גנטיות
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
מתי הזמן הנכון לעשות אבחון פסיכודידקטי
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
מינרקו מזמינה יוצרות ויוצרים מתחילים ל-Clay Date בבית לקרמיקאים בנתניה
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
המהפכה בדיני שטרות: מהגנה על הבנקים להגנה על הסחר החופשי
...
חבר הכנסת משה סעדה הגיע יחד עם שרים וחברי כנסת למפגן תמיכה בכוח 100 בהיכל התרבות בנתניה. סעדה וחבר מועצת העיר ים מאיר קרן שוחחו רבות ושיבחו את פועלם של הלוחמים שכל המדינה מחבקת.
תערוכת יחיד: האמן שלומי לייזרוב מציג תערוכה מרגשת בכנסת ישראל, העוסקת בתקופות המורכבות שעברו על המדינה בשנים האחרונות. בתערוכה מוצגים עשרות ציורי שמן צבעוניים ואופטימיים, המשקפים תחושות של תקווה, כאב, חמלה ואמונה.
לייזרוב, המתמודד עם אוטיזם, מביא ביצירותיו שפה אישית ואותנטית המזוהה עם אמנות אאוטסיידרית. הפתיחה החגיגית תתקיים ב-2 ביוני 2026 באולם ועדת התרבות, החינוך והספורט בכנסת. המבקרים מוזמנים להיחשף לעולם פנימי מרגש דרך עבודות המבקשות לעצור, להתבונן ולהרגיש. נעילת התערוכה: סוף חודש יולי 2026.
ליאורה לוי, משנה לראש העיר נתניה ויו״ר דירקטוריון תאגיד מי נתניה, השתתפה השבוע בפאנל מקצועי במסגרת כנס תאגידי המים והביוב הארצי, לצד יושבי ראש דירקטוריונים מכל רחבי הארץ. במסגרת הפאנל נדונו סוגיות הנוגעות לאחריות הדירקטוריונים בהובלת תשתיות ציבוריות חיוניות, חיזוק אמון הציבור וקבלת החלטות אסטרטגיות המשפיעות על חיי התושבים והקהילות. לוי הציגה בפני המשתתפים את שיטות העבודה והעשייה של תאגיד מי נתניה, לצד האתגרים וההזדמנויות בניהול מערכות ציבוריות מורכבות. עוד צוין כי לוי הייתה האישה היחידה שהשתתפה בפאנל, שעסק בעתיד ההנהגה והאחריות הציבורית בישראל.
מזל טוב ענק: "עמרם מזל טוב ליום הולדתך, מאחלים לך שנה של אושר, בריאות, נחת, צחוק, אהבה, ברכה וסיפוק ושכל החלומות שלך יתגשמו במלואם וגם את כל מה שהלב שלך מייחל יתגשם במהרה אמן!".