בוועדה המקומית אושרו תוכניות לפרויקט התחדשות עירונית במתחמי סלע, בית"ר, ורסקו. התוכנית, הכוללת מתחמי פינוי בינוי, צפויה לשנות את פני העיר ולהעניק מתיחת פנים מרשימה לכניסה המערבית לחדרה
הוועדה המקומית לתכנון ובנייה אישרה את התוכנית להתחדשות עירונית במקבץ שכונות סלע, בית"ר, ורסקו. מדובר בתוכנית הכוללת מתחמי פינוי בינוי, שביכולתה לשנות את פני העיר ולהעניק מתיחת פנים מרשימה לכניסה המערבית לחדרה.
התוכנית מקודמת במסגרת פרויקטים ביוזמת בעלי הזכויות, ומנוהלת באמצעות חברת א.ת.ו.ס – אסטרטגיות תכנון וסביבה, המתמחה בליווי של בעלי דירות עד לאכלוס הדירות החדשות. את הפרויקט מתכנן משרד האדריכלים "גנות-לרמן ופיק אדריכלים".
מתחם סלע-בית"ר כולל כיום 158 יחידות דיור, ובאישור רשות מקרקעי ישראל (רמ"י) נוסף אליו גם מתחם רסקו הכולל חוכרים של רמ"י וכן שטחים פנויים ללא חוכרים. בסך הכל תכלול התוכנית 1,800 יחידות דיור, 2,500 מ"ר מסחר, 8,000 מ"ר משרדים, 5,000 מ"ר שב"צ (שטח לבנייני ציבור), וכ-7,000 מ"ר שטחים פתוחים.
תוכנית פינוי בינוי מתחם סלע-בית"ר מציעה התחדשות עירונית לשכונת מגורים המצויה בעברו הצפוני של רחוב דוד שמעוני בסמיכות לגשר אריאל שרון ולתחנת הרכבת ופארק העסקים אנרג'י פארק. התוכנית מציעה פינויים של 9 בנייני מגורים הכוללים 190 יחידות דיור ועוד 6 בתים צמודי קרקע בבינוי חד קומתי, ולהקים במקומם קומפלקס מגורים בהיקף של 1,300 יחידות דיור, וכן שטחי מסחר ומשרדים בהיקף של 6,500 מ"ר.
התחדשות עירונית שכונות בית"ר (צילום: הדמיה)
התוכנית מציעה דופן מסחרית בקומה כפולה לאורך צדו הצפוני של רחוב דוד שמעוני, תוך יצירת המשכיות ועידוד אינטראקציה עם הרחוב הציבורי, כאשר מעל לקומה המסחרית הכפולה מוצעים מגדלי מגורים בגובה של 15 קומות. בלב המתחם מוצע שצ"פ (שטח ציבורי פתוח), כאשר מצדו הצפוני יוקמו מגדלי מגורים בני 20 קומות ומצדו הדרומי מבנים בני 15 קומות. בחלקו המערבי של המתחם, בסמוך למסילת הברזל, מתוכננים שני מגדלי מגורים בני 32 קומות. בחלקו המזרחי של המתחם, לאורך רחוב פרנק, מוצע מבנה הכולל קומת קרקע מסחרית, כאשר בחזיתו כיכר ציבורית המשתלבת עם הכיכר המתוכננת בתוכנית המקבילה במתחם רסקו, תוך שימת דגש לצומת, וכן שני בנייני מגורים בני 17 ו-25 קומות. עוד מציעה התוכנית הקמת 2 קומות חניונים תת-קרקעיים.
תוכנית רסקו מציעה פינויים של 9 בנייני מגורים הכוללים 95 יחידות דיור, ובמקומם הקמה של קומפלקס מגורים בהיקף של 500 יחידות דיור וכן שטחי מסחר ומשרדים בהיקף של 7,500 מ"ר. בחזית הפונה לדוד שמעוני ולרחוב פרנק מוצע מבנה מסחר ומשרדים בגובה 5 קומות ומעליו מבנה מגורים בן 33 קומות. כמו כן מוצעת כיכר מסחרית בצומת הרחובות דוד שמעוני-פרנק באופן התואם למוצע במגרש מעברו השני של רחוב פרנק. בנוסף מוצעים שני מגדלי מגורים בגובה של 31 ו-21 קומות.
תוכנית רסקו ביחד עם תוכנית בית"ר-סלע מהוות השלמה אחת של השנייה, ומגשימות את אחת ממטרותיה המרכזיות של תוכנית המתאר של העיר לריפוי והחייאת הרקמה העירונית הקיימת והפיכת חלק אורבאני משמעותי של העיר לשכונת מגורים מודרנית ופעילה. מעבר לכך, התוכנית הופכת מקטע מרכזי של ציר הרוחב של העיר, המשתזר ממערב למזרח, ויוצק נופך אורבאני לציר זה שכיום מהווה נתק תפקודי ואורבאני ממערב העיר אל המע"ר.
בוועדה המקומית הוסבר כי תכנון השכונה ופרישת השימושים והמבנים בה, יוצרים שער כניסה הולם לעיר בסמיכות לאנרג'י פארק ותחנת הרכבת, ולמעשה מייצר את המחבר העירוני בין פארק העסקים על מגוון שימושיו ובין המע"ר הקיים העומד אף הוא בפני התחדשות. כל זאת תוך יצירת שכונת מגורים איכותית ובעלת מגוון טיפוסי דיור, הנותנת מענה הן לתושבי השכונות הקיימות והן לאוכלוסיות חדשות המחזקות את השכונה, את מתחמי התעסוקה הסמוכים ואת העיר בכלל.
התוכנית אף מציעה טיפוסי בינוי שונים, המאפשרים מגוון סוגי דיור למגוון אוכלוסיות, לפי עקרונות הקיימות ומענה לצרכים חברתיים. לאור כל זאת המליצה הוועדה המקומית על הפקדת התוכניות בוועדה המחוזית, תוך עמידה בתנאים כמו בדיקת היתכנות כלכלית אשר תבחן את כלל המטלות התשתיתיות הנדרשות להקמתו של הפרויקט, כולל בדיקות תחבורה, תשתיות ושטחי ציבור.
כתב אישום חמור כנגד איש עסקים מוכר מנתניה בגין ביצוע עבירות מין חמורות
...
פלאשנט לוקאלי | 21.5.2026
משלבים את נכי צה"ל בשוק העבודה
...
פלאשנט לוקאלי | 14.5.2026
פועלים לרווחתם הנפשית של שורדי השואה
...
פלאשנט לוקאלי | 13.5.2026
מרפאת השיניים שכולם מדברים עליה ברמת אביב: טכנולוגיה מתקדמת, יחס אישי והטבת פתיחה שווה במיוחד - הכירו את Royalty Watted
מרפאת הבוטיק החדשה של ד"ר ותד משלבת טכנולוגיה דיגיטלית מתקדמת, יחס אישי וטיפולי שיניים ברמה הגבוהה ביותר - מהשתלות ושיקום הפה ועד יישור שקוף ואסתטיקה דנטלי...
פלאשנט לוקאלי | 12.5.2026
מטפלים בנפש
...
פלאשנט לוקאלי | 5.5.2026
מדברים על זה
משפיל את המשטרה פעם אחר פעם
...
פלאשנט לוקאלי | 31.5.2026
מתי הזמן הנכון לעשות בדיקות גנטיות
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
מתי הזמן הנכון לעשות אבחון פסיכודידקטי
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
מינרקו מזמינה יוצרות ויוצרים מתחילים ל-Clay Date בבית לקרמיקאים בנתניה
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
המהפכה בדיני שטרות: מהגנה על הבנקים להגנה על הסחר החופשי
...
חבר הכנסת משה סעדה הגיע יחד עם שרים וחברי כנסת למפגן תמיכה בכוח 100 בהיכל התרבות בנתניה. סעדה וחבר מועצת העיר ים מאיר קרן שוחחו רבות ושיבחו את פועלם של הלוחמים שכל המדינה מחבקת.
תערוכת יחיד: האמן שלומי לייזרוב מציג תערוכה מרגשת בכנסת ישראל, העוסקת בתקופות המורכבות שעברו על המדינה בשנים האחרונות. בתערוכה מוצגים עשרות ציורי שמן צבעוניים ואופטימיים, המשקפים תחושות של תקווה, כאב, חמלה ואמונה.
לייזרוב, המתמודד עם אוטיזם, מביא ביצירותיו שפה אישית ואותנטית המזוהה עם אמנות אאוטסיידרית. הפתיחה החגיגית תתקיים ב-2 ביוני 2026 באולם ועדת התרבות, החינוך והספורט בכנסת. המבקרים מוזמנים להיחשף לעולם פנימי מרגש דרך עבודות המבקשות לעצור, להתבונן ולהרגיש. נעילת התערוכה: סוף חודש יולי 2026.
ליאורה לוי, משנה לראש העיר נתניה ויו״ר דירקטוריון תאגיד מי נתניה, השתתפה השבוע בפאנל מקצועי במסגרת כנס תאגידי המים והביוב הארצי, לצד יושבי ראש דירקטוריונים מכל רחבי הארץ. במסגרת הפאנל נדונו סוגיות הנוגעות לאחריות הדירקטוריונים בהובלת תשתיות ציבוריות חיוניות, חיזוק אמון הציבור וקבלת החלטות אסטרטגיות המשפיעות על חיי התושבים והקהילות. לוי הציגה בפני המשתתפים את שיטות העבודה והעשייה של תאגיד מי נתניה, לצד האתגרים וההזדמנויות בניהול מערכות ציבוריות מורכבות. עוד צוין כי לוי הייתה האישה היחידה שהשתתפה בפאנל, שעסק בעתיד ההנהגה והאחריות הציבורית בישראל.
מזל טוב ענק: "עמרם מזל טוב ליום הולדתך, מאחלים לך שנה של אושר, בריאות, נחת, צחוק, אהבה, ברכה וסיפוק ושכל החלומות שלך יתגשמו במלואם וגם את כל מה שהלב שלך מייחל יתגשם במהרה אמן!".