אישום: שוטרי הסיור שדדו מנהג כסף וניסו לשבש מהלכי משפט
שלומי גבאי יום רביעי,
30 בנובמבר 2016, 11:09
השוטר הוציא מכיסו של הנהג את הכסף ונטל אותו לידיו, תוך שהוא מזהיר אותו לבל יספר על כך לאיש ובהמשך, אף אמר לו, כי הוא "יחתוך" אותו במידה ויספר על שלקח לו את כספו
המחלקה לחקירות שוטרים בפרקליטות המדינה, באמצעות עו"ד שקד דהן, הגישה לבית המשפט המחוזי בחיפה כתב אישום נגד שני שוטרי סיור לשעבר בתחנת עירון בגין שוד, קשירת קשר לביצוע פשע ושיבוש מהלכי משפט.
מכתב האישום עולה כי בתאריך 22.01.16 בעת שהיו בתפקיד כשהם לבושים מדים ונושאים נשק, אזיקים וגז פלפל, הבחינו השוטרים עמראן גדיר ומוחמד שיבלי ברכב והחליטו לעכב אותו בשל חשדם כי מדובר ברכב גנוב. לאחר שערכו חיפוש ברכב ותשאלו את הנהג, הם ערכו חיפוש על גופו, במהלכו מצא גדיר בכיס מכנסיו של הנהג סכום של 6200 ₪ לערך. או אז, על פי כתב האישום, תפס השוטר בדש חולצתו, דחף אותו כשפניו מופנות לכיוון הרכב, הוציא מכיסו את הכסף ונטל אותו לידיו, תוך שהוא מזהיר אותו לבל יספר על כך לאיש ובהמשך, אף אמר לו, כי הוא "יחתוך" אותו במידה ויספר על לקיחת כספו.
בהמשך, החזיר גדיר 1000 ₪ מתוך סכום הכסף הגנוב לנהג, כפי שרשם בדוח הפעולה השקרי. שני השוטרים חלקו ביניהם באופן שווה את סכום הכסף הגנוב שנותר. למחרת בעקבות חשד שעלה בקרב אחד משוטרי התחנה, לפיו כספו של הנהג נגנב החליטו השניים להחזיר למתלונן את כספו הגנוב.
בכתב האישום נכתב כי במעשיו, גנב עמראן גדיר את כספו של הנהג, בהיותו במדים, מזוין בנשק, בעודו מציג בפניו מצג שווא של שימוש כדין בסמכותו כשוטר כדי להשיג את כספו, ובשעת מעשה איים לבצע בו מעשה אלימות כדי להשיג את הכסף או כדי למנוע התנגדות לגניבתו וכן עשה דבר בכוונה למנוע או להכשיל הליך שיפוטי או להביא לידי עיוות דין. במעשיו, קיבל מוחמד שיבלי במזיד כסף, כשהוא יודע כי בפשע נגנב, ונטל עליו, ביחד עם עמראן גדיר, את השליטה או העשיה. בנוסף, קשרו השניים קשר לביצוע פשע.
השוטר הזהיר את הנהג שלא יספר כי לקח לו את כספו (צילום: שלומי גבאי)
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!
בתיאטרון הקאמרי התקיימה הפרמיירה להצגה "אגממנון", הצגה מצמררת על שליט של מדינה במלחמה, עם שבויים, שנדרש לשלם מחיר אישי תמורת השבתם. בהצגה משחקים דרור קרן, ישי גולן, מיכל עוזיאל, יונתן הורנצ'יק, רות אסרסאי, ירדן ניקהמפה וגל מיזרב. בין מי שהגיעו לפרימיירה החגיגית: עמוס תמם, יניב סוויסה, יניב ביטון, קרן מור, אמיר בנאי, יבגניה דודינה, ששון גבאי ועוד רבים וטובים. פרגנו להם!
האמן יוסי לובלסקי פותח את תערוכת היחיד "לא הכל ורוד", המתבוננת במערכת היחסים שבין אב לבנו ובין אדם להוריו, דרך תהליך יצירה שנמשך 18 שנה. התערוכה, שאצרה אילנה כרמלי לנר, תיפתח ביום חמישי, 8.10.2026, בשעה 19:00 בבית האמנים בתל אביב, רחוב אלחריזי 9, ותינעל ב־31.10.2026. לובלסקי נפרד מהצבעוניות החמה המזוהה עמו וצולל אל פלטה מאופקת של כחולים, שבה הים הופך למרחב של זיכרון, אובדן, חמלה ופיוס. לצד ציורי השמן הגדולים יוצגו גם רישומי הכנה בפחם, החושפים את קווי המחשבה והרגש שקדמו ליצירות. במרכז התערוכה עומד השינוי שעבר האמן לאחר מות הוריו, מאב המתבונן בבנו לילד יתום המחפש את הוריו. לפרטים נוספים חפשו באתר של יוסי לובלסקי.
נתניה: אירוע חגיגי נערך על ידי בכירי רשת טיב טעם המסכמת בימים אלה מהלך גיוס תרומות רחב ובמסגרתו נאספו כ-102,000 ₪, כתרומה לעמותת ידידי המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין. לאירוע הגיעו בכירי עמותת ידידי לוינשטיין, בסניף הדגל באזור התעשייה פולג בנתניה. המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין מקבוצת כללית, הוא מרכז השיקום הגדול בישראל ואחד המובילים בעולם. בלוינשטיין מטופלים פצועי צה"ל וכוחות הביטחון, נפגעי פעולות טרור, תאונות דרכים, תאונות עבודה, אירועים מוחיים, פגיעות חוט שדרה, קטיעות וגפיים, פגיעות ראש ומחלות מורכבות. מגיעים אליו מטופלים הזקוקים לתהליך שיקומי מקיף, במטרה לשוב לחיים עצמאיים ולתפקוד.