מועצת העיר אישרה את ההתקשרות עם היזם שזכה במכרז להקמת מרכז טניס שיכלול 5 מגרשים, מלתחות, מזנון, וחנות קטנה למכירת ציוד מקצועי. ראש העיר: בשורה לחדרה, אשר תזכה סוף סוף למרכז טניס עירוני
מועצת העיר אישרה את ההתקשרות של עיריית חדרה והחברה הכלכלית (חכ"ל) עם חברת "המאיר ג.ד.ס.י בע"מ", שזכתה במכרז להקמה ותפעול של מרכז טניס בחדרה. על הפרויקט, תכנונו וביצועו על-ידי היזם, תפקח חכ"ל שבראשה עומד המנכ"ל עופר מלכה.
ראש העיר צביקה גנדלמן, אשר העלה את ההתקשרות להצבעת המועצה, אמר כי מדובר בבשורה לעיר המונה כ-100 אלף תושבים ותזכה סוף סוף למרכז טניס עירוני.
מדובר בקרקע של כ-6,000 מ"ר בבעלות העירייה, בסמוך לשכונת הפארק, שעליה יוקמו 5 מגרשי טניס עם אופציה עתידית להגדיל את המרכז ולהקים בו מגרש נוסף, וכן מבנה אשר ישמש למנהלה, מזנון, מלתחות ואזור מנוחה בגודל של כ-150 מ"ר. עוד תפעל במרכז חנות קטנה לצורך מכירת ציוד מקצועי לטניס.
חדרה נמצאת בתהליך של צמיחה עירונית מואצת, וכחלק מפיתוח העיר מקדמת העירייה גם את תחום הספורט, לרבות הקמת תשתיות ראויות וחינוך למצוינות. כחלק מכך פעלה העירייה בראשות צביקה גנדלמן לקדם את הקמתו של מרכז טניס מקצועי בעיר.
תשריט המתחם
בערים רבות בישראל הוקמו מתחמי ספורט גדולים שמשולב בהם מרכז טניס מקצועי, ולעומתן בחדרה התקיימה פעילות דלה (אם בכלל) בענף ספורט זה. מרכז הטניס החדש יענה על הביקוש לפעילות בענף הספורט הפופולרי, אשר כיום פעילים בו אלפי ילדים ובני נוער בכל רחבי הארץ ובכל שכבות האוכלוסייה.
במרכז הטניס המתוכנן יפעל בית ספר לטניס, וכן יועברו אימונים לקבוצות וליחידים, הן בחוגי טניס והן אימונים פרטיים המיועדים לכל הגילאים. המרכז ייזום ויערוך מגוון פעילויות נוספות כגון מחנה אימונים בארץ ובחו"ל, תחרויות פנימיות ותחרויות ארציות. בחופשות הגדולות יוכל המרכז להפעיל קייטנה אשר תהווה מסגרת המשלבת את הטניס כחלק מרכזי ממנה.
מדובר במכרז שפרסם חכ"ל בשיטת DBOT (Design-Build-Operate-Transfer), לפיו היזם יתכנן, יממן, יקים ויתפעל על חשבונו את הפרויקט, על קרקע עירונית, בתמורה לזיכיון להפעלת מרכז הטניס לתקופה של 15 שנים שבסיומה תושב הקרקע לעירייה וגם מרכז הטניס יעבור לרשותה. על-פי תנאי המכרז, הזיכיון להפעלת מרכז הטניס יועבר ליזם רק בסיום והשלמת הקמתו של הפרויקט כולו, וכן תשלום דמי שימוש שנתיים להפעלת מרכז הטניס בסך של 80 אלף שקלים, ועמידה בתנאים נוספים.
לחברי המועצה הוסבר כי חברת היזם "המאיר ג.ד.ס.י בע"מ" הוקמה לצורך ההשתתפות במכרז, והיא כוללת גם קבלן מבצע, חברת "אולניק" להובלת עבודות עפר וכבישים בע"מ, העומד בכל תנאי הסף במכרז בנוגע לסיווג קבלני ובדבר ניסיון בהקמת פרויקטים. כמו כן, בהתאם לתנאי הסף של המכרז, מינה היזם את סער סטיל, אשר הינו בעל ניסיון בניהול והפעלת מתחם הטניס בהרצליה, כמנכ"ל משותף בחברה, והוא זה אשר יהיה אמון על ניהולו והפעלתו של מרכז הטניס בחדרה בתקופת ההפעלה.
החברה נבחרה על-ידי הצוות המקצועי בחכ"ל וכן ועדת המכרזים של העירייה, בין היתר לאחר בחינת מסמכים המעידים על איתנותו ויכולתו הפיננסית לבצע את הקמת הפרויקט, ולהפעילו בהתאם לכל הוראות המכרז. כאמור, בישיבת המועצה אושרה ברוב קולות ההתקשרות עם חברת היזם "המאיר ג.ד.ס.י בע"מ". ההתקשרות מותנית באישור שרי הפנים והאוצר.
נתניה ממשיכה למשוך חברות מובילות: אירוע השקת משרדי הדוגמה בפרויקט החדש של דיזנגוף וקבוצת תדהר, התקיים השבוע בנתניה. מדובר בבניין מגורים חדשני המשלב קומת משרדים בסטנדרט מתקדם, המעניקה מענה איכותי לעסקים ולחברות המבקשים לפעול בעיר נתניה. סגן ומ”מ ראש העיר, שלו אלגלי, הממונה על הפיתוח העסקי, השתתף באירוע וציין כי נתניה ממשיכה לבסס את מעמדה כמרכז עסקים מוביל. חברות מובילות בוחרות להשקיע ולהתפתח כאן בזכות תנופת הפיתוח, המיקום האסטרטגי ואיכות החיים שהעיר מציעה. "נמשיך לפעול כדי למשוך עוד עסקים, לייצר מקומות תעסוקה ולחזק את הכלכלה המקומית".
מיקי קם ואודיה קורן השיקו וכולם הגיעו לפרגן בפרימיירה החגיגית: בשבוע שעבר חגגו בתיאטרון הקאמרי את עליית ההצגה "השותפה" בפרימיירה חגיגית בכיכובן של אודיה קורן ומיקי קם. בהצגה הן מגלמות שתי נשים - אחת נאיבית והשניה פרועה - שעוברות לגור יחד והופכות לדמויות משמעותיות מאוד זו עבור זו. הראשון לברך היה בנה של מיקי קם, נדב עדר, יחד עם אשתו אלינור וייל - שניהם שחקנים בקבוצת הצעירים של הקאמרי. עוד נכחו: ירדנה ארזי, חנה לסלאו, נורית גפן, נתן דטנר, איל וולדמן ועוד.
בין עבר להווה: תערוכת היחיד "מצב ביניים" של חומי גרומן תיפתח ביפו. התערוכה, באוצרותו של איתי גבאי, תיפתח ביום חמישי, 9 ביולי 2026, בשעה 19:30, בגלריה אשכילה ביפו, ותציג עבודות בציורי שמן וצבעי מים העוסקות בזהות, שייכות והמפגש שבין מסורת לחיים עכשוויים. גרומן, שעזבה את הקהילה החרדית, מביאה אל הבד את מסעה האישי דרך שתי סדרות עבודות: האחת מתארת רגעים מחיי היומיום בישראל, והשנייה מציגה כלי זכוכית צבעוניים המשמשים כמטאפורה למערכות יחסים, שקיפות ושבריריות. התערוכה "מצב ביניים" תוצג בגלריה אשכילה, רחוב הפנינים 2, יפו, ותינעל ב-7 באוגוסט 2026. בהצלחה!