לאחר מאבק עיקש בלהבות לוחמי האש השיגו שליטה מלאה בשריפה בזכרון יעקב שבה נפגעו 19בני אדם באורח קל משאיפת עשן ו-12 בתים נשרפו. תושבי שכונת גבעת עדן הורשו לחזור לבתיהם. על פי הבדיקה הראשונית של המשטרה גוברת ההערכה כי מדובר בהצתה בזדון
לוחמי האש השיגו שליטה מלאה על השריפה אשר פרצה אתמול לקראת הצהריים בזכון יעקב. לצורך הטיפול בשריפה פעלו בשיאו 68 צוותים ו-205 לוחמי אש על הקרקע, וזאת בנוסף לעשרה מטוסי כיבוי. תא שטח גדול נשרף וקצב התפשטות השריפה היה מהיר מאוד, בעיקר עקב רוחות עזות אשר הגיעו למהירות של כ-50 קמ"ש וזאת בשילוב לחות נמוכה של כ-13%. על פי הבדיקה הראשונית של המשטרה גובר החשד כי מדובר בהצתה בזדון.
כ-12 בתים ניזוקו משמעותית, אך מספר גדול בהרבה ניצל הודות למאבק העיקש של לוחמי האש. בשורה התחתונה לא היו נפגעים בנפש להוציא נפגעים באורחקל כתוצאה משאיפת עשן על אף העובדה שהאש השתוללה בעוצמה ולמשך זמן רב במתחם מיושב - וזה ההישג הגדול ביותר. לענין הנסיבות אשר הובילו לפרוץ השריפה - צוות חוקרים מרשות הכבאות מחוז חוף בראשותו של טפסר משנה רן לוי החל לפעול במקום. כל כיווני החקירה נבדקים. מבחינת רשות הכבאות כל תושבי הישוב רשאים לשוב לבתיהם. 8 צוותי לוחמי אש ימשיכו לשמר כונננות ברחבי הישוב, יסיירו בתוואי השריפה ויפעלו למתן תגובה מיידית לכל התפתחות.
נזקי השריפה בזכרון יעקב (צילום: שלומי גבאי)
ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיע לחפ"ק אחוד מחוז חוף כדי להתעדכן במצב השריפות ברחבי הארץ ועל פעילות כוחות ההצלה. ראש הממשלה שמע סקירות בחפ"ק יחד עם השר לביטחון פנים גלעד ארדן, מפכ"ל המשטרה רנ"צ רוני אלשיך וקצינים בכירים. בחפ"ק התקיים דיון הערכת מצב יחד עם גורמי הביטחון, משטרה, כיבוי אש, טייסת הכיבוי, פיקוד העורף ורח"ל.
ראש הממשלה נתניהו אמר: "הייתי עכשיו בתדרוך ועדכון של שר הבט"פ, מפכ"ל המשטרה, כב"א, לוחמי האש, הרשויות המקומיות, מגן דוד אדום, פיקוד העורף. התרשמתי מאוד. יש כאן שיתוף פעולה יוצא מן הכלל, הפקת לקחים גדולה מאוד שמאפשרת לכולם לעבוד בשיתוף פעולה מלא. אני מלא הערכה לכולם, ללוחמי האש שמתייצבים מול קו האש, תרתי משמע. אנחנו, אני חושב, הפקנו גם לקחים לגבי האירוע".
נזקי השריפה בזכרון יעקב (צילום: שלומי גבאי)
עוד הוסיף נתניהו ואמר "היעד הראשון שלנו זה הצלת חיים. צריך להבין את זה: לפני כל דבר - הצלת חיים. יעד שני זה הצלחת רכוש, אומנם כואב, איבדנו קצת רכוש, אבל זה ניתן לתיקון. חיים אי אפשר להשיב. ולכן אני מבקש מכל אזרחי ישראל שנמצאים בטווח של השריפות הללו להקשיב להוראות של הרשויות ולעשות בדיוק מה שהם אומרים. להימנע גם מקרבה, שאיפת עשן ודברים שיכולים לפגוע בבריאות ולא רק בחיים. זה היעד הראשון. הצלת חיים, שמירה על הבריאות של אזרחי ישראל.
יעד שני זה כמובן לכבות את השריפות הללו. לפי תחזית מזג האוויר ששמעתי כאן, אנחנו עדיין לא יכולים לומר שתנאי היובש והרוחות, שהם אלה שיוצרים גם את ההצתות הטבעיות וגם הצתות לא טבעיות. הן מייצרות אפשרות להרבה מאוד הצתות. התנאים הללו אינם עומדים להסתיים, כנראה לא מחר ואולי גם לא מחרתיים, ולכן אנחנו נערכים בדרכים שונות כדי לטפל בבעיה הזאת".
נזקי השריפה בזכרון יעקב (צילום: שלומי גבאי)
"אתם זוכרים שכבר היינו בסרט הזה לפני שש שנים, כשהעלנו כאן עשרות מטוסים". אמר נתניהו והוסיף "היום, מכיוון שיש לנו טייסת משלנו, כמובן הצורך פחות גדול, אבל יש צרכים מסוימים, אולי גם מספר מטוסים שאנחנו נבקש מהשכנות שלנו. חלק מהן כבר קיבלו סיוע מאיתנו, כך שאלו יחסי גומלין טבעיים ונתתי הנחיה שהמועצה לביטחון לאומי תרכז את הבקשות שהעבירו לי משרד הבט"פ וגורמים אחרים, כדי שנוציא את הבקשות האלה בצורה מסודרת, המהירה ביותר, נקבל את הסיוע במהירות האפשרית.
יש סימנים גם להצתות טבעיות וגם להצתות אנוש. אני מציע ששר הביטחון פנים ייתן לכם פרטים בעניין. אבל ללא ספק התנאים של מזג האוויר מייצרים גם את האפשרות להכפלה ולהתפשטות של מה שהיה בעבר דבר קטן, הופך מייד לשריפה לא קטנה. לכן אנחנו צריכים לפעול כאן בכל החזיתות.
אני חושב שחשוב שבמקומות שביטחון אזרחי ישראל מאותגר, שם צריך את ראש הממשלה, זה התפקיד הראשון, לפני כל דבר".
העיקר הבריאות
יום מבדקים תקופתיים של מכבי תל אביב נערך היום על ידי הצוות הרפואי של שמיר אסף הרופא...
פלאשנט לוקאלי | 1.12.2025
חיפה תעמוד במרכז המסדרון הכלכלי ותהפוך לצומת סחר מרכזית בין מזרח למערב
...
פלאשנט לוקאלי | 11.11.2025
ביקור בינלאומי במפעל של קבוצת R.H בנוף הגליל
...
פלאשנט לוקאלי | 12.10.2025
מדברים על זה
אוכל לצ׳ינצ׳ילות - כללי תזונה חשובים לבחירה נכונה ובריאה
...
פלאשנט עסקים | 23.11.2025
פתרונות ענן בישראל – הטכנולוגיה של ישראל, אבטחת המידע של ישראל
...
פלאשנט עסקים | 17.11.2025
מערכות דיוור – שיווק שכדאי להכיר
...
פלאשנט עסקים | 12.11.2025
תאונת דרכים וסטייה מהדרך במהלך העבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 30.10.2025
עמדות מיחזור חדשות ברחבי פרדס חנה
כ- 21 עמדות שכונתיות חדשות למיחזור יוקמו במהלך השנה על ידי אגף שפ"ע ובשיתוף המשרד להגנת הסביבה. עמדה ראשונה הוקמה בימים אלו בשכונת יפה נוף...
פלאשנט לוקאלי | 23.10.2025
עורך דין מומלץ להפחתת ארנונה לעסקים – לא רק מפעלים והייטק
...
פלאשנט עסקים | 16.10.2025
מה הייחודיות בתהליך של הקמת חדרים נקיים?
...
פלאשנט עסקים | 15.10.2025
רוצה לזהות את הימים הפוריים שלך? המדריך המלא לשימוש בערכה לזיהוי ביוץ
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על לוח זכוכית מחיק: המהפכה שעל הקיר
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על ימי גיבוש - המפתח להצלחה של כל צוות
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
כוחו של קידום אורגני - איך לגרום לאתר שלך לבלוט ברשת?
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.9.2025
מתן גיא - כך תהפכו את הרעיון החדשני שלכם לרווח עסקי
...
שלושה ימים של השראה ונטוורקינג לבעלי עסקים בגובה 1,100 מטר: ריטריט יזמות יתקיים במלון בוטיק אל־רום מהקסומים והיפים בצפון הגולן. ריטריט יזמות יתקיים ב-4-6 בינואר 2026 מול נופי החרמון. במהלך שלושת ימי הריטריט ישולבו חופש מרגיע עם למידה מקצועית: סדנאות שיווק, אסטרטגיה ופיננסים, הרצאתו של אבי אטינגר על כישלונות ביזמות ומה לומדים מהם, והרצאה של עדי נודל ("החתול הפיננסי") על כלים לניהול כספים נכון. בנוסף יתקיימו יוגה בזריחה, סדנאות יצירה, פעילות ריפוי ונטוורקינג. לב האירוע יהיה יום פרקטי מלא המוקדש לאסטרטגיה, שיווק ושיתופי פעולה עסקיים. הריטריט יתקיים ללא מטרות רווח, ביוזמת אורי לאה קליפר, יזמת ואשת שיווק מנווה אטי"ב ומייסדת DAZ Marketing. פרטים והרשמה באתר. תהנו!
9. לאחר שרכשה את פעילות מסעדת Rapidos המקסיקנית בנתניה, קבוצת BBB מרחיבה את פעילות המותג ופותחת רשת מסעדות בפריסה ארצית, תחת השם רפידוס. הסניף החמישי במספר יפתח בחג החנוכה בהיכל מנורה מבטחים ת"א ומצטרף לסניף החדש בראשון לציון שנפתח השבוע, לצד הסניפים בפ"ת, הרצליה ונתניה. כל אחד מהסניפים של רפידוס מתפרש על שטח של כ-70 מ”ר – 100 מ"ר.
תערוכת היחיד של שמעון בתואל תיפתח ביום שישי, 5.12.2025, בשעה 12:00 בגלריה אשכילה, רח' הפנינים 2 יפו. בתואל, יליד 1979, יוצר העוסק בזהות, שורש וחיבור, מציג גוף עבודות המתכתב עם ההיסטוריה והמסורת היהודית דרך קומפוזיציות מופשטות, צבעוניות נועזת ויודאיקה פיגורטיבית בגישה עכשווית. האמן, בן למשפחה יהודית בעלת שורשים גאורגיים ואשכנזיים, מצא את דרכו החזותית מתוך בית יוצר של אומנות ויודאיקה. יצירותיו משלבות בין חומר, צורה ורוח יהודית, ויוצרות נרטיב חדש לאמנות יהודית-ישראלית כיום. אוצר: איתי גבאי. נעילה: 2.1.2026.
השקה לוהטת השבוע בשרונה תל אביב: מיצג הענק של תיק המשלוחים החדש של וולט, המזמין את שליחי החברה לנחש כמה כדורי זהב בתוכו. הניחוש הקרוב ביותר יזכה ב-100 אלף שקלים ופרסים נוספים. המיזם נועד לחזק את קהילת השליחים, להגדיל זמינות משלוחים ולשפר שירות. האירוע משך שורה ארוכה של סלבס ובהם דניאל עמית, קורין גדעון, אליטה אופק, ירדן ויזל ושחר לבנה. היה שמח!