לאחר מאבק עיקש בלהבות לוחמי האש השיגו שליטה מלאה בשריפה בזכרון יעקב שבה נפגעו 19בני אדם באורח קל משאיפת עשן ו-12 בתים נשרפו. תושבי שכונת גבעת עדן הורשו לחזור לבתיהם. על פי הבדיקה הראשונית של המשטרה גוברת ההערכה כי מדובר בהצתה בזדון
לוחמי האש השיגו שליטה מלאה על השריפה אשר פרצה אתמול לקראת הצהריים בזכון יעקב. לצורך הטיפול בשריפה פעלו בשיאו 68 צוותים ו-205 לוחמי אש על הקרקע, וזאת בנוסף לעשרה מטוסי כיבוי. תא שטח גדול נשרף וקצב התפשטות השריפה היה מהיר מאוד, בעיקר עקב רוחות עזות אשר הגיעו למהירות של כ-50 קמ"ש וזאת בשילוב לחות נמוכה של כ-13%. על פי הבדיקה הראשונית של המשטרה גובר החשד כי מדובר בהצתה בזדון.
כ-12 בתים ניזוקו משמעותית, אך מספר גדול בהרבה ניצל הודות למאבק העיקש של לוחמי האש. בשורה התחתונה לא היו נפגעים בנפש להוציא נפגעים באורחקל כתוצאה משאיפת עשן על אף העובדה שהאש השתוללה בעוצמה ולמשך זמן רב במתחם מיושב - וזה ההישג הגדול ביותר. לענין הנסיבות אשר הובילו לפרוץ השריפה - צוות חוקרים מרשות הכבאות מחוז חוף בראשותו של טפסר משנה רן לוי החל לפעול במקום. כל כיווני החקירה נבדקים. מבחינת רשות הכבאות כל תושבי הישוב רשאים לשוב לבתיהם. 8 צוותי לוחמי אש ימשיכו לשמר כונננות ברחבי הישוב, יסיירו בתוואי השריפה ויפעלו למתן תגובה מיידית לכל התפתחות.
נזקי השריפה בזכרון יעקב (צילום: שלומי גבאי)
ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיע לחפ"ק אחוד מחוז חוף כדי להתעדכן במצב השריפות ברחבי הארץ ועל פעילות כוחות ההצלה. ראש הממשלה שמע סקירות בחפ"ק יחד עם השר לביטחון פנים גלעד ארדן, מפכ"ל המשטרה רנ"צ רוני אלשיך וקצינים בכירים. בחפ"ק התקיים דיון הערכת מצב יחד עם גורמי הביטחון, משטרה, כיבוי אש, טייסת הכיבוי, פיקוד העורף ורח"ל.
ראש הממשלה נתניהו אמר: "הייתי עכשיו בתדרוך ועדכון של שר הבט"פ, מפכ"ל המשטרה, כב"א, לוחמי האש, הרשויות המקומיות, מגן דוד אדום, פיקוד העורף. התרשמתי מאוד. יש כאן שיתוף פעולה יוצא מן הכלל, הפקת לקחים גדולה מאוד שמאפשרת לכולם לעבוד בשיתוף פעולה מלא. אני מלא הערכה לכולם, ללוחמי האש שמתייצבים מול קו האש, תרתי משמע. אנחנו, אני חושב, הפקנו גם לקחים לגבי האירוע".
נזקי השריפה בזכרון יעקב (צילום: שלומי גבאי)
עוד הוסיף נתניהו ואמר "היעד הראשון שלנו זה הצלת חיים. צריך להבין את זה: לפני כל דבר - הצלת חיים. יעד שני זה הצלחת רכוש, אומנם כואב, איבדנו קצת רכוש, אבל זה ניתן לתיקון. חיים אי אפשר להשיב. ולכן אני מבקש מכל אזרחי ישראל שנמצאים בטווח של השריפות הללו להקשיב להוראות של הרשויות ולעשות בדיוק מה שהם אומרים. להימנע גם מקרבה, שאיפת עשן ודברים שיכולים לפגוע בבריאות ולא רק בחיים. זה היעד הראשון. הצלת חיים, שמירה על הבריאות של אזרחי ישראל.
יעד שני זה כמובן לכבות את השריפות הללו. לפי תחזית מזג האוויר ששמעתי כאן, אנחנו עדיין לא יכולים לומר שתנאי היובש והרוחות, שהם אלה שיוצרים גם את ההצתות הטבעיות וגם הצתות לא טבעיות. הן מייצרות אפשרות להרבה מאוד הצתות. התנאים הללו אינם עומדים להסתיים, כנראה לא מחר ואולי גם לא מחרתיים, ולכן אנחנו נערכים בדרכים שונות כדי לטפל בבעיה הזאת".
נזקי השריפה בזכרון יעקב (צילום: שלומי גבאי)
"אתם זוכרים שכבר היינו בסרט הזה לפני שש שנים, כשהעלנו כאן עשרות מטוסים". אמר נתניהו והוסיף "היום, מכיוון שיש לנו טייסת משלנו, כמובן הצורך פחות גדול, אבל יש צרכים מסוימים, אולי גם מספר מטוסים שאנחנו נבקש מהשכנות שלנו. חלק מהן כבר קיבלו סיוע מאיתנו, כך שאלו יחסי גומלין טבעיים ונתתי הנחיה שהמועצה לביטחון לאומי תרכז את הבקשות שהעבירו לי משרד הבט"פ וגורמים אחרים, כדי שנוציא את הבקשות האלה בצורה מסודרת, המהירה ביותר, נקבל את הסיוע במהירות האפשרית.
יש סימנים גם להצתות טבעיות וגם להצתות אנוש. אני מציע ששר הביטחון פנים ייתן לכם פרטים בעניין. אבל ללא ספק התנאים של מזג האוויר מייצרים גם את האפשרות להכפלה ולהתפשטות של מה שהיה בעבר דבר קטן, הופך מייד לשריפה לא קטנה. לכן אנחנו צריכים לפעול כאן בכל החזיתות.
אני חושב שחשוב שבמקומות שביטחון אזרחי ישראל מאותגר, שם צריך את ראש הממשלה, זה התפקיד הראשון, לפני כל דבר".
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!
בתיאטרון הקאמרי התקיימה הפרמיירה להצגה "אגממנון", הצגה מצמררת על שליט של מדינה במלחמה, עם שבויים, שנדרש לשלם מחיר אישי תמורת השבתם. בהצגה משחקים דרור קרן, ישי גולן, מיכל עוזיאל, יונתן הורנצ'יק, רות אסרסאי, ירדן ניקהמפה וגל מיזרב. בין מי שהגיעו לפרימיירה החגיגית: עמוס תמם, יניב סוויסה, יניב ביטון, קרן מור, אמיר בנאי, יבגניה דודינה, ששון גבאי ועוד רבים וטובים. פרגנו להם!
האמן יוסי לובלסקי פותח את תערוכת היחיד "לא הכל ורוד", המתבוננת במערכת היחסים שבין אב לבנו ובין אדם להוריו, דרך תהליך יצירה שנמשך 18 שנה. התערוכה, שאצרה אילנה כרמלי לנר, תיפתח ביום חמישי, 8.10.2026, בשעה 19:00 בבית האמנים בתל אביב, רחוב אלחריזי 9, ותינעל ב־31.10.2026. לובלסקי נפרד מהצבעוניות החמה המזוהה עמו וצולל אל פלטה מאופקת של כחולים, שבה הים הופך למרחב של זיכרון, אובדן, חמלה ופיוס. לצד ציורי השמן הגדולים יוצגו גם רישומי הכנה בפחם, החושפים את קווי המחשבה והרגש שקדמו ליצירות. במרכז התערוכה עומד השינוי שעבר האמן לאחר מות הוריו, מאב המתבונן בבנו לילד יתום המחפש את הוריו. לפרטים נוספים חפשו באתר של יוסי לובלסקי.
נתניה: אירוע חגיגי נערך על ידי בכירי רשת טיב טעם המסכמת בימים אלה מהלך גיוס תרומות רחב ובמסגרתו נאספו כ-102,000 ₪, כתרומה לעמותת ידידי המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין. לאירוע הגיעו בכירי עמותת ידידי לוינשטיין, בסניף הדגל באזור התעשייה פולג בנתניה. המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין מקבוצת כללית, הוא מרכז השיקום הגדול בישראל ואחד המובילים בעולם. בלוינשטיין מטופלים פצועי צה"ל וכוחות הביטחון, נפגעי פעולות טרור, תאונות דרכים, תאונות עבודה, אירועים מוחיים, פגיעות חוט שדרה, קטיעות וגפיים, פגיעות ראש ומחלות מורכבות. מגיעים אליו מטופלים הזקוקים לתהליך שיקומי מקיף, במטרה לשוב לחיים עצמאיים ולתפקוד.