מזג האוויר הולך ומתקרר, אז זו ההזדמנות שלכם להעמיס את הרכב ולצאת לטיול ממונע. איך עושים זאת בצורה נכונה? הנה כמה מסלולים שכדאי להכיר מאזור הצפון, דרך המרכז ועד הדרום
ישראל היא מדינה בעלת אקלים ים תיכוני ולכן החורף שלנו לא מזוהה עם טמפרטורות קיצוניות במיוחד. מצד שני, יש שבועות ארוכים שבהם כמות הגשמים חוצה את רף הציפיות ומעלה את הממוצע השנתי.
אפשר להרגיש כבר מעכשיו את ההתקררות בשעות הערב ואת סופי השבוע שהופכים להיות מעוננים יותר. הפתרון הוא להניע את הרכב ולבחור את אחד מבין המסלולים הבאים לטובת טיול עם הילדים, המשפחה או החברים:
1. צפון: מכביש 91 ועד גשר בנות יעקב
המקום הכי טוב לראות בו את הנופים המדהימים של ארץ ישראל הוא אזור רמת הגולן. אפשר להגיע לאזור הזה עם הרכב הפרטי, או לברר על השכרת רכב במחירים משתלמים מיד אחרי תקופת החגים ורגע לפני שיא הקור.
המסלול המומלץ מתחיל בכביש 91 שבו פונים מזרחה ועולים לגולן דרך גשר בנות יעקב. במסגרת המסלול גם עוברים מעל הירדן, ונוסעים במעלה הגולן עד הפניה לקיבוץ אורטל. בפניה הבאה שמאלה מגיעים לכיוון מרום גולן והר בנטל. עוד לפני הכניסה לקיבוץ פונים שוב ימינה כדי לעלות על פסגת ההר ומשם יוצאים מהרכב לצילום משותף על רקע תצפית עוצרת נשימה.
2. מרכז: עולים על תל גזר
את הטיול באזור המרכז כדאי להתחיל עם כביש מספר 424 שמחבר את לוד עם צומת לטרון. הטיול מתאים לתושבי ירושלים והמרכז, להורים שמחפשים תעסוקה משותפת עם הילדים ולכל מי שרוצה לראות מקרוב אתרי מורשת היסטוריים.
נסיעה על כביש 424 מכיוון לוד מזרחה תחבר אתכם לקיבוץ גזר. שם פונים דרומה לשביל כורכר, שבו עולים על בסיסו של נחל גזר ולכיוון תל גזר שנמצא מדרום. לאחר 800 מטר הדרך עושה תפנית שמאלה, אך אתם ממשיכים עוד 1.5 ק"מ עד לחיבור עם דרך בהירה. מומלץ לרדת מהרכב כדי ליהנות מצל ואפשר לקטוף תאנים לכל אורך שעות היום.
3. דרום: הכל מתחיל בדרך השלום
דרך השלום מסתיימת בכניסה ליישוב עין יהב ומתחילה עוד הרבה לפני כן, במושב עידן. המסלול עצמו כולל מפגש ייחודי עם נחל הערבה וצפייה מרתקת בצבעים המתחלפים של הרי אדום. אחרי היציאה ממושב עידן בכביש סלול לכיוון דרום, אפשר גם לעבור את מושב חצבה אל מטע תמרים ומשם אל מצפור ג'בל חופירה מול החממות של מושב עין יהב.
היתרון של מסלול טיול בדרך השלום הוא מגוון מקומות מסודרים לעצירה. ניתן לעצור את הרכב על שבילי המסלול כדי לטייל רגלית, או להמתין לקינוח מתוק ביוגורטריה של מושב עין יהב.
מטיילים מצפון ועד דרום בסופי השבוע הקרירים (צילום: יח"צ)
אליפות ישראל בדריפט שנערכה לאחרונה בצפון, בסיוע ותמיכה של הרשות לנהיגה ספורטיבית ומשרד התרבות והספורט, עם קהל ענק של אלפי מבקרים שהגיע ליהנות מאירוע מוטורי שלא נראה כמותו בצפון. יותר מ־60 נהגים התחרו במשך יומיים מול יציעים מלאים עד אפס מקום, באירוע שהופק בשיתוף ההתאחדות למכוניות ולקארטינג תחת משרד הספורט, עיריית כרמיאל וקבוצת מלמד מוטור ספורט. היה מדהים!
מלון כפר גלעדי משיק סופ"ש המשלב חוויה קולינרית גלילית לבין תרבות מקומית עשירה המיועד לשוחרי אוכל, יין ותרבות. במסגרת הסופ"ש השף אבי כהן, יארח את השף אביב משה, מהשפים הבולטים והמוערכים בישראל. במהלך הסופ"ש, שיערך 3 ימים בספטמבר, ייהנו האורחים מחוויה משולבת של אירוח גלילי מוקפד, ארוחות שף עשירות בהשראת המטבח הגלילי, לצד סדנאות, הרצאות, טעימות, פעילויות, אירועי תרבות ואטרקציות לכל המשפחה.
תחילת שנה מוצלחת בנתניה: ראש העיר, מרים פיירברג-איכר, שירי חגואל סיידון ובכירים נוספים בסיור במוסדות החינוך בעיר. "מתחילות שנה טובה, בצילום - ביקור בבית הספר קרליבך".
בועז כספי משתף: "יצא לי להיפגש היום עם אפרת ברוך, אחראית על מתנדבים בעיריית נתניה, שעושה עבודת קודש עם המתנדבים הרבים שמתנדבים בעיר. תודה לך על כל מה שאת עושה למעננו תושבי העיר".