המטרה של טקסי שינה היא לעזור לתינוק להירדם במהירות. למרות שכל משפחה בונה את הטקס שמתאים לה, יש כמה עקרונות שחשוב להקפיד עליהם כדי להבטיח התפתחות תקינה של הילד. קבלו את המדריך המלא
תינוקות מתקשים לישון במהלך חודשי החיים הראשונים שלהם. בהתחלה הם לא רגילים לחיים מחוץ לרחם וזקוקים למגע של אימא כדי לחוש ביטחון, בעוד לאחר מכן הם מפתחים רגישות לגירויים ולכן מפחדים להירדם כדי לפספס חוויות חדשות. תפקיד ההורים הוא להרגיל את הילד לשינה נכונה ולהשתמש בטקסים ייעודיים על מנת להשיג את המטרות החשובות.
בעזרת טקסי שינה אפשר לעזור לתינוק להירדם לבד ובמהירות. את הטקס מתחילים בסביבות גיל 4 חודשים, אך בהתאם לקצב ההתפתחות והתגובות של הילד. בנוסף, כל משפחה בונה טקס שמתאים לסגנון החיים שלה. יש גם הבדלים בין טקסי שינה של אחים וטקסים שמיועדים לגילאים ספציפיים. מצד שני, קיימים גם עקרונות מנחים שעליהם מומלץ להקפיד כדי להשיג את המטרה.
מה כולל טקס מוצלח?
הדבר החשוב ביותר הוא להיות עקביים עם הטקס שנבחר עבור הילד. טקס שינה יעיל עבור התפתחות תינוקות כולל ארוחת ערב, מקלחת, זמן איכות, כניסה למיטה וזמן פרידה. ארוחת הערב והמקלחת פותחים את הטקס כי הם מרגיעים את התינוק ומעייפים אותו, בעוד הפרידה המשותפת מעניקה לו תחושת ביטחון.
לאחר המקלחת וארוחת הערב, או ההיפך, התינוק צריך להיכנס לחדר שבו הוא ישן. עד הכניסה למיטה מומלץ שלא להוציאו לחלל המרכזי בבית, בעיקר אם בו הוא נוהג לשחק ולבלות את רוב שעות היום. אפשר לעמעם את האורות בבית, להכניס את כל החדרים למצב של רגיעה ולמנוע גירויים מיותרים ממסכי הטלוויזיה או המחשב.
זמן איכות לפני שהולכים לישון
אתם בתור הורים יכולים לקבוע מה יכלול זמן האיכות. אפשר להקדיש את הזמן הזה להקראת סיפור, השמעת שיר או כל פעילות מגע שכוללת את עיסוי התינוק. גם שיחה נעימה לסיכום היום יכולה לעזור לילדים להירגע ובגיל צעיר היא אף מקנה להם יכולות קוגניטיביות משופרות. את הפעילות שבחרתם עבור זמן האיכות אפשר לבצע במיטה או בפינה אחרת של חדר השינה, בהתאם למקום שבו התינוק ישן.
את טקס השינה אתם צריכים לסיים עם זמן פרידה. בזמן הזה התינוק מקבל חיבוק, נשיקה ומשפט או שניים שאמורים לציין עבורו את המעבר מהיום ללילה. זכרו שהפרידה היא לזמן ממושך, לכן תמיד כדאי להקדיש לכך מספר רגעים ולהתאזר בסבלנות.
אל תצפו לכך שהתינוק יירדם בתוך שניות ספורות אך הישארו עקביים כדי להצליח לראות תוצאות. בנוסף, רצוי להתחיל את הטקס כל יום באותה השעה. החליטו מה השעה שבה התינוק צריך להיכנס למיטה וחשבו לאחור את זמני הטקס.
כל מה שרציתם לדעת על טקסי שינה של תינוקות (צילום: יח"צ)
רילוקיישן עם ילדים ומה שאף אחד לא מספר להורים לפני הטיסה
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
יבוא אישי בישראל שובר שיאים ולמה יותר ישראלים מדלגים על היבואן הרשמי
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
10 סימנים שהבניין שלכם זקוק לתחזוקה
...
פלאשנט עסקים | 23.8.2026
האם חוות דעת שלילית של מנהלת על עובדת יכולה להיחשב לשון הרע?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.8.2026
איך לבחור בין סוגי המצבות השונים? הטיפים של טופ מצבות
...
פלאשנט עסקים | 20.8.2026
שני בקבוקי תבערה בלילה אחד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.8.2026
מטטרסלגיה: למה כואבת כרית כף הרגל ואיך מדרסים ונעלים נכונות יכולים לעזוק?
מאת: נאור רויזמן הבעלים של המכון האורתופדי "אבידור" פרדס חנה...
פלאשנט עסקים | 15.8.2026
טעות קטנה, מחיר ענק: למה לא מומלץ לערוך צוואה לבד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 14.8.2026
דירת הסמים בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
כתב אישום חמור כנגד מתן ארביב
פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע שני כתבי אישום נגד מתן ארביב (29) מחדרה, בגין מעורבותו בניסיון לרצוח אדם באמצעות מטען חבלה שהוצמד לרכבו בא...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
הצגות מומלצות בישראל ב-2026 - אילו הצגות אסור לפספס השנה?
...
פלאשנט עסקים | 13.8.2026
צו סגירה למסעדת "אושי אושי" בחדרה
...
פלאשנט לוקאלי | 12.8.2026
איך לבחור בגד ים מחמיא - 6 טיפים לבחירת בגד ים מחטב, אוסף ומחמיא
...
גלריית האמנים של עופר רמת אביב תארח יד ה-31.8.26 ארבע תערוכות חדשות, המציגות מגוון רחב של שפות אמנותיות: פיסול, צילום ואמנות דיגיטלית של ארבעה אמנים בעלי רקע ייחודי: שימי דהן, ד”ר אירינה רפוביץ’, מרים גלעד וירמי אפשטיין: התערוכות פתוחות לקהל הרחב.
פסטיווקאלי ה- 10 בנתניה: רגע לפני שעלה לבמה למופע מרגש - הזמר ישי ריבו יחד עם סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי. ערב מיוחד של מוזיקה ישראלית, אנרגיות טובות וקהל נפלא שהגיע ליהנות ולחגוג עשור לפסטיבל שהפך למסורת אהובה בעיר. נתניה יודעת לחגוג!
ארגון מגדלי הפירות קורא לציבור לרכוש תוצרת ישראלית: עונת קטיף פירות הקיץ נמצאת בשיאה, ובארגון מגדלי הפירות מדווחים על יבול איכותי ומובחר ברוב מיני הפירות, למרות אתגרי המלחמה, היבוא ומחסור במים. לקראת חגי תשרי קורא הארגון לציבור להעדיף פירות וירקות מתוצרת הארץ ולתמוך בחקלאים הישראלים. במקביל, בירכו בארגון, שי גולני יו"ר ענף הפירות במועצת הצמחים הנכנס, אילנה דרור כלכלנית התאחדות חקלאי ישראל, ירון בלחסן מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות בישראל, מוטי צמיר יו"ר מועצת ארגון מגדלי הפירות, מזכ"ל התאחדות חקלאי ישראל אורי דורמן, על נוהל תמיכה חדש בהיקף של 180 מיליון שקלים לשיקום והרחבת משקים חקלאיים ביישובי קו העימות בגבול לבנון.
ילדים רבים הגיעו לקבל חתימות על ספרים שרכשו מסופרי נתניה באירוע התרבות המכובד שהתקיים במתנ"ס אריק איינשטיין פולג. בתמונה: הסופרת שלנו זוהר אביב עם אדל שהגיע לאירוע מרמלה, אדל היא הילדה שנתנה לזוהר השראה לגיבורת הספר החדש בסדרת יד הפלא, בנושא קבלת השונה.