בית משפט השלום בחדרה האריך ב-5 ימים את מעצרם של שני תושבי העיר בשנות ה-20 לחייהם החשודים כי תקפו בערב החג מוכר בחנות הנוחות yello בתחנת הדלק "פז" קיסריה וגרמו לו לחבלות, החשודים טוענים כי הם אלו שהותקפו ע"י המוכר שצעק לעברם "אללה אכבר", בית המשפט יצטרך להכריע בסוגיה
כפי שפורסם בפלאשנט בתחילת השבוע, משטרת חדרה חוקרת אירוע בו התלונן תושב ואדי ערה המועסק כמוכר בחנות הנוחות כי באותו יום סמוך לשעה 03:30 לפנות בוקר הותקף באופן קשה ע"י שני החשודים שהגיעו למתחם תחנת הדלק רק בשל רצונו לסייע לבחורה צעירה שהגיעה גם היא לתחנת הדלק בכדי לתדלק את רכבה והתעמתה עם אחד החשודים. לטענת המתלונן בתגובה לכך שהעיר להם שברו השניים את דלת החנות, נכנסו פנימה והיכו אותו נמרצות עד שהוטל על הרצפה ונזקק לטיפול רפואי.
תחנת הדלק פז הסמוכה לתחנת הכח (צילום: שלומי גבאי)
החשודים מצידם טוענים כי המוכר הוא זה שתקף אותם תחילה לאחר שזרק לעברם בקבוק וצעק בצורת מאיימת "אללה אכבר" והם בסך הכל הגנו על עצמם. בחקירתם במשטרה זעמו השניים על העובדה כי למרות טענותיהם בדבר תקיפתם בחרה המשטרה שלא לחקור את המוכר באזהרה אלא רק אותם והביעו אי אמון בצוות החקירה ומאותו הרגע בחרו לשמור על זכות השתיקה ולא לשתף פעולה עם החוקרים.
בדיון שנערך היום באולמו השופט אהוד קפלן טען נציג המשטרה רס"ב דוד אלפסי כי מצפיה בסרטוני מצלמות האבטחה המוצבות במקום עולה כי החשודים הם אלו שתקפו את המתלונן וביקש להאריך את מעצרם ב-7 ימים לצורך ביצוע מספר רב של פעולות חקירה הדורשות שהות החשודים מאחורי סורג ובריח בשל מסוכנתם והחשש כי ישבשו את החקירה וישפיעו על עדים.
עו"ד ג'קי סגרון (צילום: יח"צ)
עו"ד ג'קי סגרון המייצג את החשוד הנוסף: "נראה כי משטרת ישראל החליטה משום מה לערוך אכיפה בררנית תוך התעלמות מכל שאירע בזירה. בדיון הבא נצפה לקבל מהמשטרה תשובות לכל סימני השאלה".
עו"ד רותם כהן המייצג את אחד החשודים: "למתלונן ישנה תרומה נכבדה להתרחשות האירוע ונראה כי המשטרה מתעלמת מכך ועורכת חקירה סלקטיבית. אני מאמין כי בימים הקרובים הדברים יקבלו תפנית".
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!
בתיאטרון הקאמרי התקיימה הפרמיירה להצגה "אגממנון", הצגה מצמררת על שליט של מדינה במלחמה, עם שבויים, שנדרש לשלם מחיר אישי תמורת השבתם. בהצגה משחקים דרור קרן, ישי גולן, מיכל עוזיאל, יונתן הורנצ'יק, רות אסרסאי, ירדן ניקהמפה וגל מיזרב. בין מי שהגיעו לפרימיירה החגיגית: עמוס תמם, יניב סוויסה, יניב ביטון, קרן מור, אמיר בנאי, יבגניה דודינה, ששון גבאי ועוד רבים וטובים. פרגנו להם!
האמן יוסי לובלסקי פותח את תערוכת היחיד "לא הכל ורוד", המתבוננת במערכת היחסים שבין אב לבנו ובין אדם להוריו, דרך תהליך יצירה שנמשך 18 שנה. התערוכה, שאצרה אילנה כרמלי לנר, תיפתח ביום חמישי, 8.10.2026, בשעה 19:00 בבית האמנים בתל אביב, רחוב אלחריזי 9, ותינעל ב־31.10.2026. לובלסקי נפרד מהצבעוניות החמה המזוהה עמו וצולל אל פלטה מאופקת של כחולים, שבה הים הופך למרחב של זיכרון, אובדן, חמלה ופיוס. לצד ציורי השמן הגדולים יוצגו גם רישומי הכנה בפחם, החושפים את קווי המחשבה והרגש שקדמו ליצירות. במרכז התערוכה עומד השינוי שעבר האמן לאחר מות הוריו, מאב המתבונן בבנו לילד יתום המחפש את הוריו. לפרטים נוספים חפשו באתר של יוסי לובלסקי.
נתניה: אירוע חגיגי נערך על ידי בכירי רשת טיב טעם המסכמת בימים אלה מהלך גיוס תרומות רחב ובמסגרתו נאספו כ-102,000 ₪, כתרומה לעמותת ידידי המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין. לאירוע הגיעו בכירי עמותת ידידי לוינשטיין, בסניף הדגל באזור התעשייה פולג בנתניה. המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין מקבוצת כללית, הוא מרכז השיקום הגדול בישראל ואחד המובילים בעולם. בלוינשטיין מטופלים פצועי צה"ל וכוחות הביטחון, נפגעי פעולות טרור, תאונות דרכים, תאונות עבודה, אירועים מוחיים, פגיעות חוט שדרה, קטיעות וגפיים, פגיעות ראש ומחלות מורכבות. מגיעים אליו מטופלים הזקוקים לתהליך שיקומי מקיף, במטרה לשוב לחיים עצמאיים ולתפקוד.