אישום: תושב חדרה נשא מטען חבלה וקשר קשר לביצוע פשע
שלומי גבאי יום חמישי,
27 באוקטובר 2016, 16:02
הנאשם דמות מוכרת למשטרה ובעבר ריצה עונשי מאסר ארוכים. במהלך שנת 2014 הוא נפצע באורח בינוני כשנפגע מיריות שנורו לעברו
פרקליטות מחוז תל אביב הגישה היום לבית המשפט המחוזי בעיר כתב אישום נגד תושב חדרה, בן 28, בגין נשיאת מטען חבלה, החזקת נשק וקשירת קשר לביצוע פשע. הנאשם דמות מוכרת למשטרה ובעבר ריצה עונשי מאסר ארוכים. במהלך שנת 2014 הוא נפצע באורח בינוני כשנפגע מיריות. כתב האישום מייחס אישומים נוספים גם נגד תושב נתניה בן 21 ותושב רמת גן בן 27. לציין כי הנאשם החדרתי נעצר רק לפני שבוע ובחקירתו שמר על זכות השתיקה בעוד אחד הנאשמים נעצר כבר כמה שבועות קודם לכן.
על פי כתב האישום, שהוגש על ידי עו"ד גיא רוסו, עולה כי במועד שאינו ידוע קשרו הנאשמים ואחרים שזהותם אינה ידועה קשר להחזיק ולשאת מטען חבלה מאולתר במשקל של כ-513 גרם המכילה חומר נפץ מרסק. במסגרת זו, הגיעו בסוף חודש ספטמבר השנה הנאשם החדרתי ונאשם נוסף בשעות הלילה אל רחוב הארז ברמת גן כשהם רכובים על קטנוע. מיד עם הגעתם למקום, הנאשם החדרתי לבש זוג כפפות לידיו והוציא מהשיחים מטען חבלה מאולתר. מיד לאחר מכן, עלה לקטנוע והשניים נסעו מהמקום.
בהמשך, נסעו לרחוב ארנון ברמת גן, שם החביאו את המטען על מנת להעבירו לאדם אחר. אחר כך, הזמין אותו אדם מונית מנתניה לרמת גן. כאשר עלה למונית, הוא ביקש מהנהג שלא יפעיל את מכשיר הGPS ברכב על מנת שלא יהיה ניתן לאתרו. מיד לאחר מכן, נתן לנהג הוראות נסיעה והנהג הסיעו לרחוב ארנון ברמת גן. עם הגעתו סמוך לבניין, הוא יצא מהמונית, לקח את המטען, הניחו בתא המטען של המונית וביקש מהנהג להסיעו לרחוב יוספטל בנתניה. כשהגיעה המונית לרחוב יוספטל בנתניה, הוא נעצר על ידי המשטרה כשהמטען בהחזקתו.
בעת תפיסתו, היה בכוחו של המטען להמית אדם בכפוף לתקינות וחיבור נכון של כלל מרכיביו. המטען כלל יזם חשמלי בעל זוג מוליכים חשמליים. טלפון סלולארי אליו מחוברים זוג מוליכים חשמליים. שקית ניילון שבתוכה ברגים ואומים ולוח עץ מלבני אליו מחוברים שני מגנטים.
עו"ד נעמה אלחדד המייצגת את הנאשם החדרתי
במקביל להגשת כתב האישום, הגישה הפרקליטות לבית המשפט בקשה לעצור את הנאשמים עד לתום ההליכים ובדיון בבקשה נקבע כי הנאשמים ישארו במעצר עד להחלטה אחרת. לציין, כי בשלב זה, לא ברור עדיין למשטרה למה היה מיועד המטען ועניין זה נמצא עדיין בחקירה. חקירת הפרשה כולה נוהלה בימ"ר תל אביב והנאשמים תועדו על ידי יחידת העיכוב הסמויה של המשטרה.
עורכת הדין נעמה אלחדד המייצגת את הנאשם החדרתי אמרה בתגובה להחלטת הפרקליטות להגיש כתב אישום נגד מרשה: "זה עתה הוגש כתב האישום. התיק נמצא בראשיתו. הדברים יתבררו עד תום כשיתקבלו חומרי החקירה".
עו"ד ג'קי סגרון המייצג את הנאשם הנתנייתי מסר: "מרשי מכחיש את האשמות המיוחסות לו. טרם נחשפנו לחומר הראיות ואת תגובתנו ניתן לבית המשפט בבוא העת".
רילוקיישן עם ילדים ומה שאף אחד לא מספר להורים לפני הטיסה
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
יבוא אישי בישראל שובר שיאים ולמה יותר ישראלים מדלגים על היבואן הרשמי
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
10 סימנים שהבניין שלכם זקוק לתחזוקה
...
פלאשנט עסקים | 23.8.2026
האם חוות דעת שלילית של מנהלת על עובדת יכולה להיחשב לשון הרע?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.8.2026
איך לבחור בין סוגי המצבות השונים? הטיפים של טופ מצבות
...
פלאשנט עסקים | 20.8.2026
שני בקבוקי תבערה בלילה אחד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.8.2026
מטטרסלגיה: למה כואבת כרית כף הרגל ואיך מדרסים ונעלים נכונות יכולים לעזוק?
מאת: נאור רויזמן הבעלים של המכון האורתופדי "אבידור" פרדס חנה...
פלאשנט עסקים | 15.8.2026
טעות קטנה, מחיר ענק: למה לא מומלץ לערוך צוואה לבד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 14.8.2026
דירת הסמים בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
כתב אישום חמור כנגד מתן ארביב
פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע שני כתבי אישום נגד מתן ארביב (29) מחדרה, בגין מעורבותו בניסיון לרצוח אדם באמצעות מטען חבלה שהוצמד לרכבו בא...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
הצגות מומלצות בישראל ב-2026 - אילו הצגות אסור לפספס השנה?
...
פלאשנט עסקים | 13.8.2026
צו סגירה למסעדת "אושי אושי" בחדרה
...
פלאשנט לוקאלי | 12.8.2026
איך לבחור בגד ים מחמיא - 6 טיפים לבחירת בגד ים מחטב, אוסף ומחמיא
...
גלריית האמנים של עופר רמת אביב תארח יד ה-31.8.26 ארבע תערוכות חדשות, המציגות מגוון רחב של שפות אמנותיות: פיסול, צילום ואמנות דיגיטלית של ארבעה אמנים בעלי רקע ייחודי: שימי דהן, ד”ר אירינה רפוביץ’, מרים גלעד וירמי אפשטיין: התערוכות פתוחות לקהל הרחב.
פסטיווקאלי ה- 10 בנתניה: רגע לפני שעלה לבמה למופע מרגש - הזמר ישי ריבו יחד עם סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי. ערב מיוחד של מוזיקה ישראלית, אנרגיות טובות וקהל נפלא שהגיע ליהנות ולחגוג עשור לפסטיבל שהפך למסורת אהובה בעיר. נתניה יודעת לחגוג!
ארגון מגדלי הפירות קורא לציבור לרכוש תוצרת ישראלית: עונת קטיף פירות הקיץ נמצאת בשיאה, ובארגון מגדלי הפירות מדווחים על יבול איכותי ומובחר ברוב מיני הפירות, למרות אתגרי המלחמה, היבוא ומחסור במים. לקראת חגי תשרי קורא הארגון לציבור להעדיף פירות וירקות מתוצרת הארץ ולתמוך בחקלאים הישראלים. במקביל, בירכו בארגון, שי גולני יו"ר ענף הפירות במועצת הצמחים הנכנס, אילנה דרור כלכלנית התאחדות חקלאי ישראל, ירון בלחסן מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות בישראל, מוטי צמיר יו"ר מועצת ארגון מגדלי הפירות, מזכ"ל התאחדות חקלאי ישראל אורי דורמן, על נוהל תמיכה חדש בהיקף של 180 מיליון שקלים לשיקום והרחבת משקים חקלאיים ביישובי קו העימות בגבול לבנון.
ילדים רבים הגיעו לקבל חתימות על ספרים שרכשו מסופרי נתניה באירוע התרבות המכובד שהתקיים במתנ"ס אריק איינשטיין פולג. בתמונה: הסופרת שלנו זוהר אביב עם אדל שהגיע לאירוע מרמלה, אדל היא הילדה שנתנה לזוהר השראה לגיבורת הספר החדש בסדרת יד הפלא, בנושא קבלת השונה.