אוהבים את הטעמים העדינים של הלימון? רוצים לנסות לשלב אותם בתוך עוגה מפתיעה? הנה המתכון שיכניס טוויסט מרענן לתוך תפריט הקינוחים שלכם
עוגת לימון היא ללא ספק בין הקינוחים האהובים בעולם. קשה להישאר אדישים לעוגה הזו, בעיקר כאשר עורכים ארוחות גדולות ומחפשים אחר דרך מיוחדת להפתיע את החברים ואת בני המשפחה.
העוגה מתאימה לכל שעות היום והיא מצליחה לשלב בין כמות קלוריות נמוכה לבין טעמים מפתיעים. התחרות העיקרית שלה היא מטבע הדברים עם עוגות גבינה, עוגות גזר ובלינצ'ס, אבל מי שמכיר את המתכונים המובילים יודע שיש לה יתרונות מיוחדים.
בנוסף, בישראל אפשר למצוא לימונים טריים לכל אורך השנה ולהרוויח חומרי גלם משובחים במיוחד. קליפת הלימון מעניקה לעוגה טעם נפלא ואפשר לשלב ליקר כדי להעצים את הארומה המקורית. אז איך מכינים את העוגה החלומית? הנה הפרטים המלאים על עוגה חלבית שדורשת זמן עבודה של עד חצי שעה בלבד, זמן הכנה של כשלוש שעות ורמת קושי בסיסית:
המצרכים א. לבסיס – עבור בסיס העוגה תצטרכו להשתמש בתבנית ריבועית של 22 ס"מ. המצרכים הם 150 גרם ביסקוויטים טחונים לפירורים, 100 גרם חמאה מומסת וגרידה מחצי לימון גדול. ב. למלית – המלית של העוגה קובעת את הטעם הסופי ולכן כדאי להשקיע בה. כאן תצטרכו 3 ביצים גדולות, 2 גביעים של גבינת שמנת, מיכל ריקוטה 5%, כוס סוכר, רבע כוס ליקר לימונצ'לו או רבע כוס מיץ לימון טבעי וגרידה מחצי לימון גדול. הקפידו להשתמש בחומרי גלם איכותיים כדי לשדרג את התוצאה.
אופן הכנה
חממו תנור ל-175 מעלות והניחו בתחתית כלי עם מים חמים. במקביל, רפדו את התבנית שהכנתם מבעוד מועד בנייר אפייה. בצעו את הריפוד כך שהוא יכסה את תחתית התבנית והדפנות ולאחר מכן שמנו אותו היטב.
הכינו את הבסיס בצורה הבאה: ערבבו בתוך קערה את פירורי הביסקוויטים, החמאה וקליפת הלימון. המתינו לקבלת תערובת אחידה ושטחו אותה בתוך תבנית. הדקו את התערובת היטב בתוך התבנית והעבירו למקפיא למשך 10 דקות.
בשלב הבא תצטרכו להכין את המלית. טרפו בתוך קערה גדולה את כל הביצים, הוסיפו את הגבינות, הסוכר, הלימונצ'לו וקליפת הלימון וטרפו שוב בעזרת מטרפה ידנית. המתינו לקבלת תערובת חלקה ללא גושים ורק אז תוכלו ליצוק אותה על גבי הבסיס. החליקו את התערובת היטב ושימו לב בעיקר לדפנות ולפינות.
בשלב הרביעי והאחרון תצטרכו לאפות את העוגה במשך שעה. המתינו עד שהעוגה תהיה יציבה בשוליים אבל רוטטת מעט במרכז. צננו היטב את העוגה, כסו אותה בניילון נצמד והעבירו למקרר למשך 6 שעות לפחות עד להתייצבות סופית. לאחר ההתייצבות תוכלו להגיש את העוגה לאורחים ולשלב אותה בתפריט הקולינרי של ארוחות בוקר או ערב חגיגיות במיוחד.
אליפות ישראל בדריפט שנערכה לאחרונה בצפון, בסיוע ותמיכה של הרשות לנהיגה ספורטיבית ומשרד התרבות והספורט, עם קהל ענק של אלפי מבקרים שהגיע ליהנות מאירוע מוטורי שלא נראה כמותו בצפון. יותר מ־60 נהגים התחרו במשך יומיים מול יציעים מלאים עד אפס מקום, באירוע שהופק בשיתוף ההתאחדות למכוניות ולקארטינג תחת משרד הספורט, עיריית כרמיאל וקבוצת מלמד מוטור ספורט. היה מדהים!
מלון כפר גלעדי משיק סופ"ש המשלב חוויה קולינרית גלילית לבין תרבות מקומית עשירה המיועד לשוחרי אוכל, יין ותרבות. במסגרת הסופ"ש השף אבי כהן, יארח את השף אביב משה, מהשפים הבולטים והמוערכים בישראל. במהלך הסופ"ש, שיערך 3 ימים בספטמבר, ייהנו האורחים מחוויה משולבת של אירוח גלילי מוקפד, ארוחות שף עשירות בהשראת המטבח הגלילי, לצד סדנאות, הרצאות, טעימות, פעילויות, אירועי תרבות ואטרקציות לכל המשפחה.
תחילת שנה מוצלחת בנתניה: ראש העיר, מרים פיירברג-איכר, שירי חגואל סיידון ובכירים נוספים בסיור במוסדות החינוך בעיר. "מתחילות שנה טובה, בצילום - ביקור בבית הספר קרליבך".
בועז כספי משתף: "יצא לי להיפגש היום עם אפרת ברוך, אחראית על מתנדבים בעיריית נתניה, שעושה עבודת קודש עם המתנדבים הרבים שמתנדבים בעיר. תודה לך על כל מה שאת עושה למעננו תושבי העיר".