לבית המשפט המחוזי בחיפה הוגש היום על ידי פרקליטות המחוז כתב אישום בגין הריגה נגד אבי ביטון מאור עקיבא, בנו יריב ביטון ונגד תמיר פרץ
התפתחות חדשה בפרשת הרצח בחתונת הדמים בפרדס חנה שבמהלכה נרצח אלמוג פדל בן 20: האישום ברצח הומר בהריגה. פרקליטות מחוז חיפה הגישה הבוקר לבית המשפט המחוזי בעיר כתב אישום נגד שלושה נאשמים מאור עקיבא, אבי ביטון (44) , ירין ביטון (20), תמיר פרץ (22) בגין הריגת המנוח אלמוג פדל במהלך מסיבת החתונה של הנאשמים במסעדת "דניאל" שבאזור התעשיה של פרדס חנה בחודש שעבר. כתב האישום מייחס להם עבירות של הריגה, החזקת סכין ושיבוש מהלכי חקירה. במקביל הוגש לביהמ"ש השלום בחדרה כתב אישום נגד לי פרץ (28) מקורבם של הנאשמים בגין סיוע לאחר מעשה, שיבוש והחזקת סכין .
בפרקליטות התלבטו עד לרגע האחרון האם להאשים אותם ברצח או בהריגה וההחלטה נפלה לבסוף על חוט השערה. עורכי הדין דורון נוי ויהלי שפרלינג, המייצגים את שלושת הנאשמים, מסרו: "מרשינו מכחישים בתוקף את כל המיוחס להם, המנוח היה חברם הטוב ואובדנו קשה להם. עצם העובדה שלא נמצאו על הסכין שבה לכאורה בוצעה העבירה טביעות אצבעות או ממצאי DNA מחזקת את טענתם כי הם אינם קשורים כלל לאירוע. נלמד את פרטי כתב האישום ונוכיח את חפותם בבית המשפט".
אבי ביטון (במרכז). נאשם בהריגה
מעובדות כתב האישום שהוגש באמצעות עוה"ד שלי זאבי-ברזילי ושגב אדלר עולה כי ביום 22.9.16 נערכה מסיבת החתונה של הנאשם ירין ביטון במסעדת "דניאל" שבאזור התעשיה של פרדס חנה, ולקראת סופה התפתחה קטטה אלימה בה נטלו חלק הנאשמים המנוח וחבריו, ואורחים נוספים מהחתונה. הקטטה כללה צעקות, דחיפות, השלכת אבנים ובקבוקי זכוכית.
במהלך הקטטה הצטייד אביו של החתן – אבי ביטון בסכין קצבים שאורך להבה 24 ס"מ אותה נטל מהמסעדה בה נערכה מסיבת החתונה, והתנפל על המנוח יחד עם בנו החתן וחברו. שלושת הנאשמים תקפו את המנוח, בצוותא, כאשר אביו של החתן דוקר אותו בכח חמש דקירות אשר פגעו בעורקי דם ראשיים והחתן וחברו מכים אותו. המנוח נפל ארצה בעוד השלושה ממשיכים במעשיהם.
לאחר מכן, נטען עוד בכתב האישום, מסר אבי את הסכין, כשהיא מגואלת בדם, לידיו של לי פרץ, אשר נכח בקטטה וביקש ממנו להסתירה. פרץ נטל את הסכין והסתיר אותה סמוך לעץ, במרחק של כמה עשרות מטרים מהמקום. בהמשך, נכנסו הנאשמים לרכב ונמלטו מהמקום, כשהמנוח שוכב על הקרקע מתבוסס בדמו.
עורכי הדין דורון נוי ויהלי שפרלינג, המייצגים את שלושת הנאשמים (צילום: שלומי גבאי)
במקביל לכתבי האישום שהוגשו בבית המשפט המחוזי בחיפה בפרשה, הגישה הפרקליטות בבית משפט השלום בחדרה כתב אישום נגד לי פרץ, בן 28, מאור עקיבא. בדיון שהתקיים היום בית משפט מעצרו של פרץ הוארך עד לתאריך 10.11.2016. על פי כתב האישום, פרץ עזר לחבריו להסתיר את הסכין ששימש לדקירת פדל למוות. הוא מואשם בעבירה של סיוע לאחר מעשה, השמדת ראיה והחזקת סכין.
לי פרץ בדיון בהארכת מעצרו בבית משפט השלום בחדרה (צילום: שלומי גבאי)
העיקר הבריאות
יום מבדקים תקופתיים של מכבי תל אביב נערך היום על ידי הצוות הרפואי של שמיר אסף הרופא...
פלאשנט לוקאלי | 1.12.2025
חיפה תעמוד במרכז המסדרון הכלכלי ותהפוך לצומת סחר מרכזית בין מזרח למערב
...
פלאשנט לוקאלי | 11.11.2025
ביקור בינלאומי במפעל של קבוצת R.H בנוף הגליל
...
פלאשנט לוקאלי | 12.10.2025
מדברים על זה
אוכל לצ׳ינצ׳ילות - כללי תזונה חשובים לבחירה נכונה ובריאה
...
פלאשנט עסקים | 23.11.2025
פתרונות ענן בישראל – הטכנולוגיה של ישראל, אבטחת המידע של ישראל
...
פלאשנט עסקים | 17.11.2025
מערכות דיוור – שיווק שכדאי להכיר
...
פלאשנט עסקים | 12.11.2025
תאונת דרכים וסטייה מהדרך במהלך העבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 30.10.2025
עמדות מיחזור חדשות ברחבי פרדס חנה
כ- 21 עמדות שכונתיות חדשות למיחזור יוקמו במהלך השנה על ידי אגף שפ"ע ובשיתוף המשרד להגנת הסביבה. עמדה ראשונה הוקמה בימים אלו בשכונת יפה נוף...
פלאשנט לוקאלי | 23.10.2025
עורך דין מומלץ להפחתת ארנונה לעסקים – לא רק מפעלים והייטק
...
פלאשנט עסקים | 16.10.2025
מה הייחודיות בתהליך של הקמת חדרים נקיים?
...
פלאשנט עסקים | 15.10.2025
רוצה לזהות את הימים הפוריים שלך? המדריך המלא לשימוש בערכה לזיהוי ביוץ
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על לוח זכוכית מחיק: המהפכה שעל הקיר
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על ימי גיבוש - המפתח להצלחה של כל צוות
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
כוחו של קידום אורגני - איך לגרום לאתר שלך לבלוט ברשת?
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.9.2025
מתן גיא - כך תהפכו את הרעיון החדשני שלכם לרווח עסקי
...
שלושה ימים של השראה ונטוורקינג לבעלי עסקים בגובה 1,100 מטר: ריטריט יזמות יתקיים במלון בוטיק אל־רום מהקסומים והיפים בצפון הגולן. ריטריט יזמות יתקיים ב-4-6 בינואר 2026 מול נופי החרמון. במהלך שלושת ימי הריטריט ישולבו חופש מרגיע עם למידה מקצועית: סדנאות שיווק, אסטרטגיה ופיננסים, הרצאתו של אבי אטינגר על כישלונות ביזמות ומה לומדים מהם, והרצאה של עדי נודל ("החתול הפיננסי") על כלים לניהול כספים נכון. בנוסף יתקיימו יוגה בזריחה, סדנאות יצירה, פעילות ריפוי ונטוורקינג. לב האירוע יהיה יום פרקטי מלא המוקדש לאסטרטגיה, שיווק ושיתופי פעולה עסקיים. הריטריט יתקיים ללא מטרות רווח, ביוזמת אורי לאה קליפר, יזמת ואשת שיווק מנווה אטי"ב ומייסדת DAZ Marketing. פרטים והרשמה באתר. תהנו!
9. לאחר שרכשה את פעילות מסעדת Rapidos המקסיקנית בנתניה, קבוצת BBB מרחיבה את פעילות המותג ופותחת רשת מסעדות בפריסה ארצית, תחת השם רפידוס. הסניף החמישי במספר יפתח בחג החנוכה בהיכל מנורה מבטחים ת"א ומצטרף לסניף החדש בראשון לציון שנפתח השבוע, לצד הסניפים בפ"ת, הרצליה ונתניה. כל אחד מהסניפים של רפידוס מתפרש על שטח של כ-70 מ”ר – 100 מ"ר.
תערוכת היחיד של שמעון בתואל תיפתח ביום שישי, 5.12.2025, בשעה 12:00 בגלריה אשכילה, רח' הפנינים 2 יפו. בתואל, יליד 1979, יוצר העוסק בזהות, שורש וחיבור, מציג גוף עבודות המתכתב עם ההיסטוריה והמסורת היהודית דרך קומפוזיציות מופשטות, צבעוניות נועזת ויודאיקה פיגורטיבית בגישה עכשווית. האמן, בן למשפחה יהודית בעלת שורשים גאורגיים ואשכנזיים, מצא את דרכו החזותית מתוך בית יוצר של אומנות ויודאיקה. יצירותיו משלבות בין חומר, צורה ורוח יהודית, ויוצרות נרטיב חדש לאמנות יהודית-ישראלית כיום. אוצר: איתי גבאי. נעילה: 2.1.2026.
השקה לוהטת השבוע בשרונה תל אביב: מיצג הענק של תיק המשלוחים החדש של וולט, המזמין את שליחי החברה לנחש כמה כדורי זהב בתוכו. הניחוש הקרוב ביותר יזכה ב-100 אלף שקלים ופרסים נוספים. המיזם נועד לחזק את קהילת השליחים, להגדיל זמינות משלוחים ולשפר שירות. האירוע משך שורה ארוכה של סלבס ובהם דניאל עמית, קורין גדעון, אליטה אופק, ירדן ויזל ושחר לבנה. היה שמח!