תושב חדרה, בן 20, שנעצר לשעות רבות בערב החג טוען: "הוחזקתי כבן ערובה שעות רבות בתחנת המשטרה כדי ליצור לחץ על אדם המקורב אלי"
בעקבות אירוע תקיפה חמור עצרה אתמול משטרת חדרה את תושב העיר, בן 20, לאחר שהשוטרים שצפו בסרטוני מצלמות האבטחה סברו כי הוא זה שהשתתף באירוע התקיפה יחד עם אחרים אולם לבסוף קיבלו החוקרים את טענת האליבי שלו שגובתה בעדות בת משפחתו ובראיות נוספות שהציג סנגורו רותם כהן והורו על שחרורו ללא כל תנאי.
תחילת הסיפור ביום ראשון בשעה 03:30 לפנות בוקר כאשר הגיעו אלמונים לתחנת הדלק פז בקיסריה בכדי לתדלק את רכבם. לאחר דין ודברים בינם לבין המוכר בחנות הנוחות yello הותקף האחרון תושב האיזור בן 25 ונפצע באורח קל. התוקפים נמלטו רק לאחר שגרמו נזק לחנות הנוחות. המוכר טופל ע"י צוותי מד"א שהוזעק למקום ופונה לבית החולים הלל יפה בחדרה כשהוא סובל מחבלות בגופו.
שוטרי משטרת חדרה שהגיעו במהרה למקום פתחו בחקירה והחלו לסרוק האיזור בכדי לאתר את התוקפים. השוטרים שצפו בסרטוני מצלמות האבטחה הרבות המוצבות במקום זיהו לכאורה שני מעורבים המוכרים למשטרה כמי שכביכול תקפו את אותו מוכר בחנות והחלו בפעולות לאתרם ולהביאם לחקירה.
בעדותו במשטרה טען המוכר בחנות הנוחות כי כאשר הגיעו החשודים לתחנת הדלק הם פנו לבחורה שתידלקה את רכבה והפריעו לה. אז פנה אליהם מחלון החנות ודרש מהם להפסיק ובתגובה אלו שברו בברוטאליות את דלת החנות שהיתה נעולה, נכנסו לחנות והיכו אותו קשות.
המשטרה איתרה את שני החשודים שלכאורה זוהו בסרטוני מצלמות האבטחה והביאה אותם לחקירה בתחנת המשטרה. החוקרים הטיחו בהם כי הם אלו שתקפו את המוכר וגרמו נזק למקום אולם השניים הכחישו בתוקף את המיוחס להם וטענו כי כלל לא היו במקום בעת אירוע התקיפה תוך שהם מספקים אליבי לטענותיהם.
לאחר שעות רבות שוחרר לביתו החשוד הראשון תושב העיר בן 24 שרכב השייך לבן משפחתו צולם בתחנת הדלק סמוך לאירוע וחקירתו של החשוד הנוסף בן ה-20 נמשכה עד שעות הערב.
החוקרים לא הטיחו בפניו את הסרטון המדובר ולא קיבלו את טענת האליבי שלו. לתחנת המשטרה הגיעה בת משפחתו שעדותה חיזקה את טענת האליבי שלו. לאחר ראיות נוספות שהוצגו לחוקרים ע"י סנגורו רותם כהן, החליט קצין החקירות על שחרורו ללא כל תנאי לאחר שבילה קרוב ל-12 שעות בחדרי החקירות בערב החג. עם שחרורו הלין החשוד על מעצרו וטען כי הוא לא מבין כלל מדוע הוא נעצר.
תחנת חדרה (צילום: שלומי גבאי)
עו"ד רותם כהן, המייצג את החשוד בן ה-20 אמר בתגובה לשחרורו של מרשו: "צר לי, כי משטרת ישראל, שנת 2016, עוצרת אזרחים תמימים רק על מנת שאלו ישמשו כ"בני ערובה" ויובילו למעצרם של אחרים. לאחר שהסברנו לנציגי המשטרה כי הראיות שבידיהם אינן מבוססות דיו, הוחלט לשחרר את הלקוח שלי לביתו".
ממשטרת מחוז חוף נמסר: המשטרה שוללת על הסף את הטענה, החקירה היא מקצועית, מתפקידה של המשטרה לחקור את האירוע ולהגיע לחקר האמת. החשוד נחקר מסר גירסתו ובתום חקירתו שוחרר לביתו, נציין כי החקירה טרם הסתיימה והמשטרה ממשיכה לחקור את האירוע, ייתכנו מעצרים נוספים.
חקירת האירוע נמשכת והמשטרה פועלת לאתר שלושה חשודים נוספים שלכאורה השתתפו באירוע התקיפה החמור.
אליפות ישראל בדריפט שנערכה לאחרונה בצפון, בסיוע ותמיכה של הרשות לנהיגה ספורטיבית ומשרד התרבות והספורט, עם קהל ענק של אלפי מבקרים שהגיע ליהנות מאירוע מוטורי שלא נראה כמותו בצפון. יותר מ־60 נהגים התחרו במשך יומיים מול יציעים מלאים עד אפס מקום, באירוע שהופק בשיתוף ההתאחדות למכוניות ולקארטינג תחת משרד הספורט, עיריית כרמיאל וקבוצת מלמד מוטור ספורט. היה מדהים!
מלון כפר גלעדי משיק סופ"ש המשלב חוויה קולינרית גלילית לבין תרבות מקומית עשירה המיועד לשוחרי אוכל, יין ותרבות. במסגרת הסופ"ש השף אבי כהן, יארח את השף אביב משה, מהשפים הבולטים והמוערכים בישראל. במהלך הסופ"ש, שיערך 3 ימים בספטמבר, ייהנו האורחים מחוויה משולבת של אירוח גלילי מוקפד, ארוחות שף עשירות בהשראת המטבח הגלילי, לצד סדנאות, הרצאות, טעימות, פעילויות, אירועי תרבות ואטרקציות לכל המשפחה.
תחילת שנה מוצלחת בנתניה: ראש העיר, מרים פיירברג-איכר, שירי חגואל סיידון ובכירים נוספים בסיור במוסדות החינוך בעיר. "מתחילות שנה טובה, בצילום - ביקור בבית הספר קרליבך".
בועז כספי משתף: "יצא לי להיפגש היום עם אפרת ברוך, אחראית על מתנדבים בעיריית נתניה, שעושה עבודת קודש עם המתנדבים הרבים שמתנדבים בעיר. תודה לך על כל מה שאת עושה למעננו תושבי העיר".