החורף בישראל לא נחשב קיצוני בצורה יוצאת דופן, אבל רובנו מתקשים להתמודד איתו בלי לצרוך תרופות וחומרים כימיים. האלטרנטיבה היא לשלב את המרכיבים החזקים מהרפואה הטבעית ובעיקר להכיר את הסגולות של הכורכום. רגע לפני שמתקרר – הנה המדריך המלא
ישראל היא מדינה בעלת אקלים ים תיכוני. המשמעות היא קיץ ארוך, חם ולח וחורף יחסית יבש. האקלים בארץ גם מונע מחלקנו להתייחס ברצינות לעונת החורף, והתוצאה היא גברים ונשים שנאלצים להתמודד עם מחלות כגון שפעת, הצטננות, שיעול, התקררות, כאבי ראש, מיגרנות, חולשה כללית ועוד.
מצד שני, גם לא כדאי לצרוך את כל התרופות הכימיות שיש בבתי המרקחת ובקופות החולים. הפתרון המומלץ הוא לתת עדיפות לרפואה אלטרנטיבית ובעיקר לשלב את התבלינים הנכונים. כדאי להתחיל את התהליך עם כורכום ולהגיע לחורף מוכנים מאי פעם.
מה היתרונות של כורכום? כורכום עוזר לחולשה פיזית והוא יעיל מאוד נגד הצטננות כי יש בו חומר מחמם. הרכיב הפעיל בו מהווה 3% מהשורש ונקרא כורכומין, שבו המאפיין הבולט הוא פעילות נוגדת חימצון ופעילות נוגדת דלקת. נוגדי החימצון שקיימים בתבלין הזה באופן טבעי מגנים על הגוף מפני רדיקלים חופשיים וכך מונעים מחלות. כמו כן, יש שורה ארוכה של מחקרים שמוכיחים קשר ברור בין צריכת כמויות נכונות של התבלין לבין הגנה מפני סרטן.
כורכום חזק פי 8 בהשוואה לויטמיני C או E, שנחשבים גם הם לנוגדי חימצון טבעיים. הוא מספיק חזק כדי להילחם ברדיקל חופשי שמזיק לתאים ועלול לגרום נזק בריאותי חמור והוא מסייע בתהליכי ניקוי רעלים. חוץ מזה, יש לו יכולת לנטרל רעלנים מהכבד, לאזן את רמות אנזימי הכבד ולעכב סינתזה של חומרים יוצרי דלקת.
חשוב לציין את הבטיחות שמלווה שימוש בכורכום. אפשר להוסיפו כתבלין למאכלים שונים כדי ליהנות מצבע אטרקטיבי, הוא אידיאלי עבור מרקים שבלאו הכי מלווים אותנו בחורף והוא מיועד גם לתבשילי דגנים, אורז וירקות. בנוסף, תמיד אפשר ליטול את השורש המיובש במיצוי נוזלי, באבקה ובכמוסה.
כורכום. הרכיב הפעיל בו מהווה 3% מהשורש ונקרא כורכומין (צילום: יח"צ)
איזה עוד תבלינים אפשר וכדאי לשלב במשקאות חמים?
מי שרגיל לשתות תה לכל אורך החורף יכול לנצל את ההזדמנות ולשלב תבלינים נוספים. כך למשל ג'ינג'ר יחזק עבורכם את המערכת החיסונית ויחמם את הגוף. הוא מקל על שיעול, מומלץ עבור טווח רחב של גילאים ומפחית עודף לחות שכה אופיינית למישור החוף ולעוד אזורים בישראל. חוץ מזה, ג'ינג'ר הוא תבלין חזק ודומיננטי שמומלץ כי הוא מקל על כאבי גרון, שיעול וליחה.
לבסוף כדאי להזכיר את הקינמון. כולנו רגילים לשלב את הקינמון במאכלים, אבל מסתבר שיש לו סגולות רפואיות כמעט דמיוניות בהקשר של טיפול ומניעת מחלות חורף. קינמון משפר את זרימת הדם וניתן לצרוך אותו בצורת מקל במשקאות חמים כמו סיידר.
אליפות ישראל בדריפט שנערכה לאחרונה בצפון, בסיוע ותמיכה של הרשות לנהיגה ספורטיבית ומשרד התרבות והספורט, עם קהל ענק של אלפי מבקרים שהגיע ליהנות מאירוע מוטורי שלא נראה כמותו בצפון. יותר מ־60 נהגים התחרו במשך יומיים מול יציעים מלאים עד אפס מקום, באירוע שהופק בשיתוף ההתאחדות למכוניות ולקארטינג תחת משרד הספורט, עיריית כרמיאל וקבוצת מלמד מוטור ספורט. היה מדהים!
מלון כפר גלעדי משיק סופ"ש המשלב חוויה קולינרית גלילית לבין תרבות מקומית עשירה המיועד לשוחרי אוכל, יין ותרבות. במסגרת הסופ"ש השף אבי כהן, יארח את השף אביב משה, מהשפים הבולטים והמוערכים בישראל. במהלך הסופ"ש, שיערך 3 ימים בספטמבר, ייהנו האורחים מחוויה משולבת של אירוח גלילי מוקפד, ארוחות שף עשירות בהשראת המטבח הגלילי, לצד סדנאות, הרצאות, טעימות, פעילויות, אירועי תרבות ואטרקציות לכל המשפחה.
תחילת שנה מוצלחת בנתניה: ראש העיר, מרים פיירברג-איכר, שירי חגואל סיידון ובכירים נוספים בסיור במוסדות החינוך בעיר. "מתחילות שנה טובה, בצילום - ביקור בבית הספר קרליבך".
בועז כספי משתף: "יצא לי להיפגש היום עם אפרת ברוך, אחראית על מתנדבים בעיריית נתניה, שעושה עבודת קודש עם המתנדבים הרבים שמתנדבים בעיר. תודה לך על כל מה שאת עושה למעננו תושבי העיר".