הטקס התקיים באנדרטת משמר הגבול הנמצאת בסמוך לחדרה. "חללינו נפלו במלחמה בפשיעה ובטרור. חללינו הם מורשתנו. חללינו הם כוכב הצפון בכל הקשור לאומץ לב, נתינה והקרבה" , אמר בנאומו ניצב, יעקב (קובי) שבתאי, מפקד מג"ב
משמר הגבול מרכין הערב את ראשו לזכר 488 חלליו, 488 חללים שנפלו בשישים ושלוש שנות קיומו של החיל, חללים אשר חרפו נפשם למען מטרה נעלה זו של שמירה על ביטחון המדינה. חללים אלו הותירו אחרייהם מורשת מפוארת. ״במותם ציוו לנו את החיים״. כשנביט בהיסטוריה על מלחמות ישראל, סיכול פיגועים, שמירה על גבולות המדינה ופעילות ביטחון שוטף מתמדת- נבחין שם, כמעט תמיד, בלוחמי משמר הגבול.
הטקס נערך היום באנדרטת משמר הגבול, במעמד השר לביטחון הפנים גלעד ארדן, מפכ"ל המשטרה רוני אלשיך ומפקד משמר הגבול, ניצב יעקב שבתאי. בין המשתתפים היו גם מפקדי מג״ב לדורותיהם, משפחות שכולות, פצועי החיל, ספ״כ מ״י, ספ״כ מג״ב, גמלאי החיל, לוחמים ומתנדבים, ראשי רשויות ומנהיגי עדות ודתות, אשר התייחדו עם משפחות הנופלים.
לזכרם של הנופלים (צילום: דוברות המשטרה)
השר לביטחון פנים, ח"כ גלעד ארדן אמר בפתח דבריו: ״משפחת השכול של מג"ב מייצגת את כל גווניה של החברה הישראלית, אך דבר אחד משותף לכל הנופלים, הם כולם הקריבו את חייהם בהגנה על ביטחון אזרחי ישראל״. השר פנה למשפחות השכולות בנאומו: ״משפחות יקרות, היגון אינו רק פרטי, האומה כולה שותפה לו. לוחמי ולוחמות מג"ב שנפלו בעת מילוי תפקידם, במותם ציוו לנו את החיים".
המכפ"ל, ניצב רוני אלשיך, ציין: ״למשמר הגבול תרומה מכרעת לביטחון אזרחי ישראל, הלוחמים מסכנים מדי יום את חייהם, לא בכדי מרבית מהעיטורים שהענקנו לאחרונה הם ללוחמי מגב, לא בכדי אתמול לוחמי מגב היו אלו שדלקו אחר המחבל וחיסלו אותו. עוד הוסיף המפכ"ל: " אובדנן של המשפחות השכולות הוא אובדן של מג"ב ושל משטרת ישראל כולה". המפכ"ל בפנייתו למשפחות אמר: "אנו מצדיעים לכם המשפחות השכולות, על יכולת העמידה והחוסן אל מול השכול. אנו מצדיעים לכם ומחבקים אתכם".
מפקד משמר הגבול, ניצב יעקב (קובי) שבתאי אמר עוד בנאומו: ״כל דור ודור התאפיין במורשת מדינת ישראל באנשי מופת. לוחמים ולוחמות אשר לפתע ולעיתים אף בעל כורחם, הפכו לגיבורים ולדמויות המסמלות אומץ לב, רעות ונחישות״.
השר ארדן מלווה על ידי רוני אלשייך ויעקב שבתאי (צילום: דוברות המשטרה)
תחפושות מתגלגלות: עובדי אינטל השתתפו ביום התנדבות מרגש לקראת חג פורים. כ-60 עובדים התנדבו בקמפוס החברה בעיר והכינו תחפושות מותאמות לילדים עם מוגבלות בכיסאות גלגלים והליכונים, במסגרת שיתוף פעולה מתמשך עם מיזם חל"ק מבית עמותת ארץ עיר בפרוייקט הארצי "תחפושות מתגלגלות". הפעילות התקיימה כחלק ממדיניות המעורבות הקהילתית של החברה. אהבנו ופרגנו!
השחקנית הישראלית וכוכבת הרשת יסמין עמרי נבחרה להשתתף בקמפיין החדש של המותג הבינלאומי לטיפוח השיער אלביב מבית לוריאל פריז. הקמפיין יעלה במהלך חודש פברואר בישראל ויכלול פרסומים במדיה הדיגיטלית, בנקודות המכירה בשילוב תכנים ברשתות החברתיות. יסמין עמרי, עם למעלה ממיליון עוקבים בפלטפורמות הסושיאל ויכולת לייצר תוכן אותנטי ומשפיע על קהל היעד, תשתתף בקמפיין לצד מסר שמדגיש אינדיבידואליות, ביטחון עצמי, זוהר וטיפוח טבעי.
חבר המועצה לשעבר, ארז אבא, שבנו מופיע בקונצרט בהיכל התרבות בעיר, משתף: ״איזה כיף להגיע להיכל התרבות בנתניה, לשמוע קונצרט של ילדים צעירים מגיל ארבע, זאת שמחה גדולה מאוד ויש עתיד לתרבות בעיר. ומילה טובה למנכ״ל בני אפרים, שגם הוא התרגש מאוד כאילו זה הפעם הראשונה שהוא הגיע לקונצרט, ומה עוד שיש לו צוות מורים איכותיים ביותר. כיף גדול!״.