בגבעת אולגה נחנך רחוב ע"ש המחנך האהוד שפעל במשך עשרות שנים לקידום ילדים ובני נוער בשכונה
רחוב על-שמו של איש החינוך משה פסטרנק ז"ל, נחנך בגבעת אולגה, במעמד ראש העיר צביקה גנדלמן ורבים מבני משפחתו.
את הטקס הנחתה סגנית ראש העיר חדוה יחזקאלי העומדת בראש ועדת השמות של העירייה, והוא התקיים בהשתתפות מ"מ ראש העיר עו"ד טל אליהו, המשנה לראש העיר בועז ביטון, חברי הנהלת העיר, תושבי השכונה ומוקירי זכרו.
משה פסטרנק היה איש חינוך ותיק ואהוד בשכונת גבעת אולגה. בשנות ה-50, עוד בטרם פעלו בארץ מתנ"סים למיניהם, ראה את צורך השעה ופתח מועדון לילדי השכונה, אשר אליו היו נוהגים להגיע לאחר שעות הלימודים, והמשיך לנהל את המועדון במשך עשרות שנים. בשנת 1961 התרשמו פרנסי העיר מעשייתו, והחלו לתמוך בפעילות המועדון.
גנדלמן, יחזקאלי ומשפחת פסטרנק
משה היה ניצול שואה אשר ראה כל ילד כאילו היה בנו ודאג לו בכל מאודו. הוא היה הראשון שאבחן את צורכי הילדים ודאג להם מעבר ללימודים פורמליים. המועדון היווה מסגרת לימודים בלתי פורמליים, אף זאת בטרם מושג זה היה מוכר. פעמים רבות פעל כעובד סוציאלי וכמתווך בין ההורים לילדיהם. הוא נהג ללכת לביתם של נערים בעייתיים וסייע להם במציאת עבודה כדי שלא ידרדרו לרחוב, ובמקביל פעל למניעת שימוש בסמים בקרב בני הנוער בשכונה.
פעילותו רבת השנים לקידום הילדים והנוער בוצעה בהתנדבות וללא שביקש שכר. אחד מחניכיו של פסטרנק הינו ניסים דנגור, לימים איש חינוך ומנהל בית הספר "אור לטף". לדברי דנגור, משה היווה עבורו אוניברסיטה של החיים ופנס שהאיר את דרכו כאשר הפך בעצמו למחנך ולאב.
דנגור אף היה בין התושבים ששלחו לוועדת השמות את ההמלצה החמה לקרוא רחוב על-שמו של פסטרנק. לדברי הממליצים, תקצר היריעה מלהביע את תרומתו של משה פסטרנק להוויה של ילדי גבעת אולגה בין השנים 1950 עד 1973. הוא נפטר בשנת 2009, ועד היום עדיין מדברים עליו בשכונה בהוקרה רבה. באופן סמלי לעשייתו בקרב ילדים ובני נוער וחזונו בפיתוח מסגרות של חינוך בלתי פורמלי, נחנך הרחוב על-שמו בסמוך למתנ"ס גבעת אולגה הממשיך את העשייה החינוכית בשכונה.
כתב אישום חמור כנגד איש עסקים מוכר מנתניה בגין ביצוע עבירות מין חמורות
...
פלאשנט לוקאלי | 21.5.2026
משלבים את נכי צה"ל בשוק העבודה
...
פלאשנט לוקאלי | 14.5.2026
פועלים לרווחתם הנפשית של שורדי השואה
...
פלאשנט לוקאלי | 13.5.2026
מרפאת השיניים שכולם מדברים עליה ברמת אביב: טכנולוגיה מתקדמת, יחס אישי והטבת פתיחה שווה במיוחד - הכירו את Royalty Watted
מרפאת הבוטיק החדשה של ד"ר ותד משלבת טכנולוגיה דיגיטלית מתקדמת, יחס אישי וטיפולי שיניים ברמה הגבוהה ביותר - מהשתלות ושיקום הפה ועד יישור שקוף ואסתטיקה דנטלי...
פלאשנט לוקאלי | 12.5.2026
מטפלים בנפש
...
פלאשנט לוקאלי | 5.5.2026
מדברים על זה
משפיל את המשטרה פעם אחר פעם
...
פלאשנט לוקאלי | 31.5.2026
מתי הזמן הנכון לעשות בדיקות גנטיות
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
מתי הזמן הנכון לעשות אבחון פסיכודידקטי
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
מינרקו מזמינה יוצרות ויוצרים מתחילים ל-Clay Date בבית לקרמיקאים בנתניה
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
המהפכה בדיני שטרות: מהגנה על הבנקים להגנה על הסחר החופשי
...
חבר הכנסת משה סעדה הגיע יחד עם שרים וחברי כנסת למפגן תמיכה בכוח 100 בהיכל התרבות בנתניה. סעדה וחבר מועצת העיר ים מאיר קרן שוחחו רבות ושיבחו את פועלם של הלוחמים שכל המדינה מחבקת.
תערוכת יחיד: האמן שלומי לייזרוב מציג תערוכה מרגשת בכנסת ישראל, העוסקת בתקופות המורכבות שעברו על המדינה בשנים האחרונות. בתערוכה מוצגים עשרות ציורי שמן צבעוניים ואופטימיים, המשקפים תחושות של תקווה, כאב, חמלה ואמונה.
לייזרוב, המתמודד עם אוטיזם, מביא ביצירותיו שפה אישית ואותנטית המזוהה עם אמנות אאוטסיידרית. הפתיחה החגיגית תתקיים ב-2 ביוני 2026 באולם ועדת התרבות, החינוך והספורט בכנסת. המבקרים מוזמנים להיחשף לעולם פנימי מרגש דרך עבודות המבקשות לעצור, להתבונן ולהרגיש. נעילת התערוכה: סוף חודש יולי 2026.
ליאורה לוי, משנה לראש העיר נתניה ויו״ר דירקטוריון תאגיד מי נתניה, השתתפה השבוע בפאנל מקצועי במסגרת כנס תאגידי המים והביוב הארצי, לצד יושבי ראש דירקטוריונים מכל רחבי הארץ. במסגרת הפאנל נדונו סוגיות הנוגעות לאחריות הדירקטוריונים בהובלת תשתיות ציבוריות חיוניות, חיזוק אמון הציבור וקבלת החלטות אסטרטגיות המשפיעות על חיי התושבים והקהילות. לוי הציגה בפני המשתתפים את שיטות העבודה והעשייה של תאגיד מי נתניה, לצד האתגרים וההזדמנויות בניהול מערכות ציבוריות מורכבות. עוד צוין כי לוי הייתה האישה היחידה שהשתתפה בפאנל, שעסק בעתיד ההנהגה והאחריות הציבורית בישראל.
מזל טוב ענק: "עמרם מזל טוב ליום הולדתך, מאחלים לך שנה של אושר, בריאות, נחת, צחוק, אהבה, ברכה וסיפוק ושכל החלומות שלך יתגשמו במלואם וגם את כל מה שהלב שלך מייחל יתגשם במהרה אמן!".