גנדלמן: ''לא ניתן להפוך את נווה חיים וחפציבה לגטאות'' - פלאשנט חדשות - עיריית חדרה - צביקה גנדלמן
יום ראשון, 20 באפריל 2025
חדשות   ספורט   בריאות   חינוך   תרבות   עסקים   רכילות
גנדלמן: "לא ניתן להפוך את נווה חיים וחפציבה לגטאות"
רון איתן
יום שישי, 9 בספטמבר 2016, 07:40

ראש העיר מוביל את ההתנגדות הנחרצת נגד חלופה שאושרה בקדנציה הקודמת, הנכללת במסגרת תת"ל 43 שעיקרה הרחבה ומחלוף של כביש 4, תוך סגירת צמתים חיוניים בחדרה וניתוק שכונות ממרכזה. "במידת הצורך נעתור גם לבית המשפט כנגד התוכנית" מציין גנדלמן
ראש העיר צביקה גנדלמן יעלה השבוע לירושלים ויציג בפני הוועדה הארצית לתכנון ובנייה של תשתיות לאומיות (ות"ל) את התנגדותה הנחרצת של עיריית חדרה נגד תוכנית תשתית לאומית (תת"ל) מספר 43, שעיקרה הרחבה ומחלוף של כביש מספר 4 בקטע שבין מחלף הדרים לבין מחלף נחל חדרה. התוכנית כוללת הקמת מחלפים לכל אורך הדרך במקום הצמתים הקיימים כיום, הגדלת מספר הנתיבים משני נתיבים בסיסיים לשלושה או ארבעה נתיבים, רצועה ברוחב 18 מטר במרכז הדרך לשימוש תחבורה ציבורית, וכן גשרים ומעברים להולכי רגל ורוכבי אופניים.

לאחר בחינת חלופות שונות בחרה ות"ל (ועדה תשתיות לאומיות) בחלופה המשלבת מנהור ומחלוף, קטע שיקוע בין רחוב ביאליק ועד מצפון להרברט סמואל, גשר מעל המסילה וכביש שיעבור במפלס עילי לאורך אזור התעשייה. לאורך הדרך יהיו רק שני מחלפים שיחברו את העיר לכביש 4: מחלף בחיבור עם רחוב ביאליק (שם מתחיל קטע המנהור) , ומחלף פרידלנדר (צומת חרושת) בחיבור עם דרך השלום.

ראש העיר גנדלמן, המוביל את ההתנגדות, מצהיר כי אם השימועים בוועדה הארצית לא יביאו לביטול החלופה, תגיש העירייה עתירה מנהלית ותמשיך לפעול בכל דרך חוקית אפשרית על מנת למנוע את ביצוע התוכנית במתכונתה המוצעת. במסגרת תת"ל 43 יבוטל צומת עובדיה יוסף (שדרות החרות) וייוותרו בו רק פניות ימינה לדרכי שירות; צומת רחוב האומן באזור התעשייה יבוטל וייוותרו רק פניות ימניות; בתוך אזור התעשייה עצמו מוצעת דרך שירות לכיוון צפון בלבד שתחבר צמתים פנימיים ברחובות האומן ופרידלנדר, ללא נגישות ישירה וחיבור ישיר לכביש 4. בנוסף מבטלת התוכנית את הכניסה לשכונת נווה חיים מצומת חוף הכרמל, כך שהחיבור של השכונה לעיר יהיה באמצעות דרך השלום. גם הכניסה לשכונת חפציבה מתוכננת להתבטל, ומוצע שהחיבור לעיר יהיה באמצעות חיבור עתידי לדרך השלום.
גנדלמן:
ראש העיר צביקה גנדלמן 
בעירייה מבהירים כי החלופה אשר זכתה להסכמת העירייה בקדנציה הקודמת וראש העירייה לשעבר, ומהווה את ליבת התוכנית, תביא לעומס תחבורתי שחדרה לא תוכל לעמוד בו ותהווה מכת מוות לעיר ולשכונותיה. התוכנית תגרום לניוון רחוב ויצמן שהינו הציר הראשי במע"ר של חדרה והמחבר גם את המערכת העירונית הפנימית בין כביש 4 מזרחה לכביש 6; תפגע בתפקוד של אזור התעשייה הקיים והתוכניות להרחבתו; תגרום לניתוק השכונות נווה חיים וחפציבה מהמערכת העירונית הראשית, ותביא לקריסת כושר הנשיאה של מחלף פרידלנדר (צומת חרושת) אשר על-פי התוכנית אמור לתת את המענה היחיד לחיבור כל צפון חדרה לכביש מספר 4. כל זאת תוך היעדר בחינה ומענה בתת"ל לשינויים שייגרמו במערכת העירונית הפנימית כתוצאה מהתכנון המוצע שיביא לשינוי במרכזי הכובד התחבורתיים העירוניים, בעיקר במרכז העיר, אזור התעשייה ודרך השלום.

בהתנגדות שהגישה העירייה לתוכנית צוין כי, חדרה מאופיינת כעיר של שכונות ולא כעיר אינטגרטיבית, ואי הרציפות האורבנית הקיימת פוגעת בלכידות החברתית של העיר, וכן לבעיות נגישות ותנועה קשות בין חלקיה השונים של העיר המשליכים על חיי המסחר, הבידור וחיי היום יום של תושביה. כך למשל, שכונת גבעת אולגה הממוקמת בין הים וכביש 2, עם חיבור יחיד למערך הדרכים העירוני, הייתה מנותקת במשך שנים מההוויה העירונית של חדרה, עם השלכות חברתיות נלוות. כמו כן, בשעות השיא יכול זמן הנסיעה בין שתי קצות העיר (גבעת אולגה ובית אליעזר) לארוך כשעה. התכנון המוצע של כביש 4 כדרך מהירה המופרדת מפלסית וחוצה את העיר, אף תרע את המצב התנועתי בחדרה, תיצור חיץ נוסף על הקיים ותחריף את הניתוק בין חלקי העיר.

דרך מספר 4 משמשת כיום כציר עירוני וכשער מערבי לעיר, בחלקה עם חזית מסחרית זאת למרות שהיא מוגדרת כדרך ארצית. הדרך מאופיינת בחציות עירוניות רבות, תנועת תחבורה ציבורית ובצמתי גישה לאורכי. בעירייה טוענים כי, הדרך משמשת בעיקר לתנועה עירונית ופחות לתנועה עוברת, וכי התוכנית משנה לחלוטין את התפקוד העירוני והאופי של כביש מספר 4 בתחום העיר, והופכת אותה מדרך עירונית לדרך פרברית מהירה תוך העדפה של התנועה העוברת, ודחיקת התנועה המקומית.

מהנדס העיר נועם גרייף מציין כי תת"ל 43 מקדמת את חצייה העיר חדרה ואינה מביאה בחשבון את צורכי תושבי העיר חדרה אלא משתמשי הדרך בלבד. גרייף מציין כי, העיר נחצית על-ידי שני כבישי אורך ארציים (כביש 2 וכביש 4) ומסילת ברזל, מה שגורם כבר היום למצב של אי רציפות אורבנית הפוגעת בלכידות העיר ויוצרת בעיות נגישות ותנועה קשות. התכנון המוצע של דרך מהירה המופרדת מפלסית וחוצה את העיר, והשינויים במערך הדרכים והסדרי התנועה שיעקרם הפיכת כביש 4 לדרך פרברית מהירה עם נגישויות מוגבלות לדרכים חוצות, יפגע במערך התחבורתי הקיים וירע את המצב התנועתי בעיר, יאריך את זמני הנסיעה של התושבים, יגביר את אי הרציפות האורבנית, יעמיק את הניתוק ויחריף את בעיות הנגישות בין חלקי העיר.

יצוין כי בוועדה המחוזית לתכנון ובנייה בחנו את ההתנגדות שהגישה עיריית חדרה ואת הנימוקים להתנגדות זו, ולאחר בחינה מקצועית קיבלה הוועדה המחוזית את עמדת העירייה הגורסת כי התוכנית פוגעת במרכיביה האורבניים והתכנוניים של העיר ומייצרת ומחמירה את הנתק האורבני בין חלקי העיר.

בחוות דעת שהגישה הוועדה המחוזית נאמר כי יש לבחון חלופות תחבורתיות תכנוניות אחרות, על בסיס תוואי כביש מספר 4, שיתנו מענה אורבני טוב יותר לפיתוח ולתפקוד העירוני, יחד עם מענה לצרכים התחבורתיים הבינעירוניים במרחב. לפיכך גם הוועדה המחוזית סבורה כי בשלב זה אין לאשר בקטע חדרה את התת"ל כפי שהוגשה. בוועדה המחוזית מציעים לות"ל לתקן את תת"ל 43, ואף הציעה מספר חלופות המתאימות לתפיסה תכנונית עירונית יותר. בעירייה מקווים כי תמיכת הוועדה המחוזית בהתנגדות שהוגשה תהווה משקל נוסף לשיקולי הוועדה הארצית, ותסייע בשינוי התוכנית.

יצוין כי בקרב תושבי חדרה, בעיקר בשכונות נווה חיים וחפציבה, כבר החלה תסיסה רבה ונשמעות התנגדויות עזות לתוכנית.
ראש העיר צביקה גנדלמן אמר כי העירייה תפעל בנחרצות נגד ביצוע התוכנית, וכי הוא יפעל בכל דרך אפשרית, כולל עתירה לבית משפט, כדי להביא לשינוי החלופה שתגרום נזק אדיר ובלתי הפיך לעיר. "מדובר בתוכנית שמהווה פגיעה אנושה בתושבי חדרה בכל היבט אפשרי, כולל תחבורה, מסחר, ולכידות חברתית. לא נאפשר פגיעה בעיר ולא ניתן להפוך את שכונות נווה חיים וחפציבה לגטאות".
  כתוב למערכת
עוד כתבות שיכולות לעניין אותך
"לא יכולתי לצאת מהבית כי פחדתי"
   
גם וגם: שכירות ועצמאיות מדברות קריירה
גם וגם: שכירות ועצמאיות מדברות קריירה
   
אליהו בוסקילה נפרד ממועצת העיר חדרה
אליהו בוסקילה נפרד ממועצת העיר חדרה
   
הנוער תפס את השלטון
הנוער תפס את השלטון
   
חניות אקספרס, קנה וסע! 20 דקות חניה חינם!
חניות אקספרס, קנה וסע! 20 דקות חניה חינם!
   
חגיגת אמנות בתים פתוחים בחוה
חגיגת אמנות בתים פתוחים בחוה"מ פסח בנתניה
 לוקאלי
כנס הקהילות הראשון Ba כנס הקהילות הראשון Ba" מקום" נערך בפרדס חנה כרכור
...

פלאשנט לוקאלי | 10.4.2025

מצילים חיים להנצחת  4 חללי מלחמת מצילים חיים להנצחת  4 חללי מלחמת "חרבות ברזל"
...

פלאשנט לוקאלי | 10.4.2025

מרכז יום שיקומי חדש בנתניה מרכז יום שיקומי חדש בנתניה
עיריית נתניה, אגף מבני ציבור בשיתוף קרן נתניה והקרנות, משלימה בנייה של מרכז יום שיקומי חדש על שם מוריס ווייואן וואהל...

פלאשנט לוקאלי | 8.4.2025

מבצע משותף לניקיון המושבה פרדס חנה כרכור יוצא לדרך מבצע משותף לניקיון המושבה פרדס חנה כרכור יוצא לדרך
...

פלאשנט לוקאלי | 3.4.2025

תמי שלח נפרדת מארגון אלמנות ויתומי צה תמי שלח נפרדת מארגון אלמנות ויתומי צה"ל
עו"ד זהבה גרוס מידן תחליף את שלח לאחר תשע שנות עשייה...

פלאשנט לוקאלי | 31.3.2025

 מדברים על זה
הבעיה היא לא בבנייה של עו הבעיה היא לא בבנייה של עו"ד עמית חדד, אלא בסימונו - טור דעה
...

פלאשנט לוקאלי | 14.4.2025

"לעוף על כנפי הדמיון"
התערוכה "לעוף על כנפי הדמיון" – חוויה אמנותית מעשירה לילדים במרכז העשרה על שם שרה פדרמן...

פלאשנט לוקאלי | 14.4.2025

קרנות פנסיה ואובדן כושר עבודה קרנות פנסיה ואובדן כושר עבודה
...

פלאשנט חוק ומשפט | 10.4.2025

מסלולי טיול קסומים בנגב מסלולי טיול קסומים בנגב
...

פלאשנט עסקים | 9.4.2025

תביעות מול המוסד לביטוח לאומי תביעות מול המוסד לביטוח לאומי
...

פלאשנט חוק ומשפט | 3.4.2025

פסח קסום בלב הערבה פסח קסום בלב הערבה
...

פלאשנט צרכנות | 1.4.2025

ביטוח חיים ואובדן כושר עבודה ביטוח חיים ואובדן כושר עבודה
...

פלאשנט חוק ומשפט | 27.3.2025

פרדסShops – מפרגנים ונהנים פרדסShops – מפרגנים ונהנים
המועצה המקומית פרדס חנה כרכור פותחת את דלתות המסחר המקומי ומשיקה זירת מסחר חדשה לקידום העסקים המקומיים ומגוון הטבות לתושבים...

פלאשנט לוקאלי | 21.3.2025

יפוי כח מתמשך יפוי כח מתמשך
...

פלאשנט חוק ומשפט | 20.3.2025

 סנטר פארקס צרפת - החופשה המשפחתית שלא תוכלו לשכוח סנטר פארקס צרפת - החופשה המשפחתית שלא תוכלו לשכוח
...

פלאשנט עסקים | 18.3.2025

החשיבות של ביטוח ועד בית החשיבות של ביטוח ועד בית
...

פלאשנט עסקים | 17.3.2025

 "מורשת יהדות גיאורגיה וחיזוק הקהילות"
...

פלאשנט לוקאלי | 14.3.2025

תאונות עבודה תאונות עבודה
...

פלאשנט חוק ומשפט | 13.3.2025

איך לחשב עלות שיפוץ חדר אמבטיה? איך לחשב עלות שיפוץ חדר אמבטיה?
...

פלאשנט עסקים | 11.3.2025

רשלנות במקום העבודה רשלנות במקום העבודה
...

פלאשנט חוק ומשפט | 7.3.2025

כתבות ארכיון
 
 האימייל האדום
בואו לבקר בדף
הפייסבוק של פלאשנט
ציוצים
אין אין חגיגה... בלי עוגה״    אין אין חגיגה... בלי עוגה״
חוגגים את פסח בטבע    חוגגים את פסח בטבע
מי מארח את רוסלנה בחג הפסח?    מי מארח את רוסלנה בחג הפסח?
פסח מתוק    פסח מתוק
תיירות ונופש
פסח קסום בלב הערבה פסח קסום בלב הערבה
...
תיירות ונופש

יריד אומנים חגיגי בחול המועד סוכות יריד אומנים חגיגי בחול המועד סוכות
המרכז הקהילתי דורה מרשת המרכזים הקה...
תיירות ונופש

נתניה מציגה: פסטיבל אומנות וטכנולוגיה נתניה מציגה: פסטיבל אומנות וטכנולוגיה
סוכות של אמנות, טכנולוגיה וחדשנות –...
תיירות ונופש

גם בחדרה הביס מגיע עד לבית גם בחדרה הביס מגיע עד לבית
רשת תן ביס מתרחבת ותושבי חדרה מרווי...
תיירות ונופש

אפשר ליהנות גם בלי גלוטן אפשר ליהנות גם בלי גלוטן
גלוטן? לא עוד! יום המודעות הבינלאומ...
תיירות ונופש

טיפים והמלצות
פוסט טראומה והשפעתה על ההורות: אתגרים ואסטרטגיות התמודדות פוסט טראומה והשפעתה על ההורות: אתגרים ואסטרטגיות התמודדות
...
טיפים והמלצות | ממומן

נחשים בשרון: מדריך מקיף לתושבי האזור נחשים בשרון: מדריך מקיף לתושבי האזור
...
טיפים והמלצות | ממומן

ישראלים עושים מיליונים מספורט ישראלים עושים מיליונים מספורט
...
טיפים והמלצות | ממומן

איך לשמור על צנרת המים הביתית איך לשמור על צנרת המים הביתית
...
טיפים והמלצות | ממומן

איך מוצאים מוהל רופא מומלץ?  איך מוצאים מוהל רופא מומלץ? 
...
טיפים והמלצות | ממומן


© כל הזכויות שמורות לפלאשנט            אודות האתר | כתבו לנו | תנאי שימוש | פרסמו אצלנו |
פלאשנט - חדשות חדרה והסביבה | עיתון בחדרה | עיתונים מקומיים בחדרה | מקומונים בחדרה | מגזין בחדרה והסביבה | מגזינים בחדרה | עיתון בחדרה והסביבה | מקומון בחדרה והסביבה