הילד הגיע לפני מספר ימים לחדר מיון הילדים במרכז הרפואי הלל יפה עם תופעות של חום ופריחה.ככל הנראה הוא נדבק בטיול בחו"ל. ד"ר מיכל שטיין, מנהלת היחידה למחלות זיהומיות וד"ר עדי קליין, מנהלת מחלקת ילדים במרכז הרפואי הלל יפה קוראות לציבור להתחסן
ילד כבן 4 הגיע לפני מספר ימים לחדר מיון ילדים של המרכז הרפואי הלל יפה לביצוע בדיקות לאיתור מחלת החצבת, זאת לאחר שהופנה על ידי רופאת הילדים בקהילה, בהנחית לשכת הבריאות האזורית. הבדיקות שנערכו אישרו איששו את החשד כי אכן מדובר בחצבת.
הילד פיתח תסמינים של חום, דלקת עיניים ופריחה, אך לא נדרש לאשפוז, נשלח לביתו להמשך החלמה. הודעה נמסרה ללשכת הבריאות האזורית לשם השלמת הטיפול הנדרש בכל מי שהיה במגע עם הילד. כאמור, הוריו של הילד אישרו כי אכן לא חוסן בעבר למחלה. הילד חזר לאחרונה משהות במדינה בה הכיסוי החיסוני למחלה נמוך ויש לשער כי נדבק בעת שהותו במדינה זו.
ד"ר מיכל שטיין, מנהלת היחידה למחלות זיהומיות וד"ר עדי קליין, מנהלת מחלקת הילדים, קוראות להתחסן כיאות כנגד חצבת, כמו גם למחלות אחרות עבורן מספקת מערכת הבריאות במדינת ישראל חיסונים חיוניים.
ד"ר עדי קליין: "מעת לעת אנחנו נתקלים בהורים שטוענים שהחיסונים הם עבור מחלות ש"כבר לא קיימות", וחוששים מתופעות הלוואי, ולכן אינם מעוניינים לחסן את ילדיהם. מדובר בטעות בסיסית בהבנה חשיבות החסינות לבריאות הילד וסביבתו. חשוב לי להדגיש - המחלות עבורן קיימים חיסונים הן מחלות שמוגרו מהעולם בזכות החיסונים, ולכן ביצוען היה ועודנו הרה גורל לטובת בריאות הילד ולטובת בריאות הציבור. בדומה, הערך המוסף של ביצוע חיסון לילד למול תופעות הלוואי האפשריות לחיסון בטל בשישים. וירוס החצבת הינו מדבק ביותר ועלול לגרום לסיבוכים קשים, הילד היה במגע עם אנשים רבים עד שהגיע אלינו, ופיזור הווירוס מדגיש את הצורך בחיסון האוכלוסייה הכללית".
מימין לשמאל - ד"ר מיכל שטיין וד"ר עדי קליין (צילום: דוברות בית החולים)
ד"ר שטיין מצטרפת לדברים אלו: "חצבת היא מחלה מדבקת ביותר, עוברת מאדם לאדם באמצעות חלקיקים קטנים הנישאים באוויר למרחק רב. אדם שלא חלה בעבר ולא חוסן, ידבק בוודאות הקרובה ל 100%. המחלה מתבטאת בחום, דלקת עיניים ופריחה, תופעות פשוטות לכאורה. עם זאת, כאשר המחלה מסתבכת היא עלולה להתפתח לדלקת ריאות, דלקת המוח ואף למוות, כך שישנה חשיבות מכרעת לחיסון. קיימים גם סיבוכים לטווח הארוך של דלקת מח הדרגתית הגורמת להרס המח. אין בנמצא טיפול למחלת החצבת וסיבוכיה, והדרך היחידה למנוע סיבוכים אלו היא להתחסן. הורים שבוחרים שלא לחסן את ילדיהם, מסכנים אותם בסיבוכי המחלה, וגם גורמים לסיכון לחיי אדם של ילדים ומבוגרים אחרים בסביבה שאינם יכולים להתחסן , מפאת גיל צעיר, הריון או מחלת חסר חיסוני, או כאלו שהתחסנו אך לא פיתחו תגובה חיסונית".
הדבר החשוב, טוענות השתיים, הוא שהורים יקפידו לתת לילדיהם את כל החיסונים הכלולים בסל הבריאות על פי הנחיות משרד הבריאות. מחלת החצבת מהווה סיכון בריאותי משמעותי, וניתן להימנע ממנה באמצעות חיסון פשוט הניתן ללא עלות בתחנות לבריאות המשפחה ובקופות החולים.
כך תזהו חצבת
הסימנים הראשונים למחלה הם חום, נזלת ובהמשך מופיעה פריחה, תחילה בראש ולאחר מכן מתפשטת לשאר הגוף. חשוב להיות ערים להופעת התסמינים הללו, במיוחד בילד שאינו מחוסן, יש להימנע מחשיפה לאנשים אחרים עד כמה שאפשר, ולפנות בהקדם להתייעצות רפואית. חיסון החצבת הוא בשגרת החיסונים של מדינת ישראל, ותופעות הלוואי שלו, במידה שמופיעות, אינן משמעותיות. הללו עשויות להופיע כשבוע לאחר החיסון ומאופיינות בחום ובפריחה , והן קלות וחולפות מעצמן.
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!
בתיאטרון הקאמרי התקיימה הפרמיירה להצגה "אגממנון", הצגה מצמררת על שליט של מדינה במלחמה, עם שבויים, שנדרש לשלם מחיר אישי תמורת השבתם. בהצגה משחקים דרור קרן, ישי גולן, מיכל עוזיאל, יונתן הורנצ'יק, רות אסרסאי, ירדן ניקהמפה וגל מיזרב. בין מי שהגיעו לפרימיירה החגיגית: עמוס תמם, יניב סוויסה, יניב ביטון, קרן מור, אמיר בנאי, יבגניה דודינה, ששון גבאי ועוד רבים וטובים. פרגנו להם!
האמן יוסי לובלסקי פותח את תערוכת היחיד "לא הכל ורוד", המתבוננת במערכת היחסים שבין אב לבנו ובין אדם להוריו, דרך תהליך יצירה שנמשך 18 שנה. התערוכה, שאצרה אילנה כרמלי לנר, תיפתח ביום חמישי, 8.10.2026, בשעה 19:00 בבית האמנים בתל אביב, רחוב אלחריזי 9, ותינעל ב־31.10.2026. לובלסקי נפרד מהצבעוניות החמה המזוהה עמו וצולל אל פלטה מאופקת של כחולים, שבה הים הופך למרחב של זיכרון, אובדן, חמלה ופיוס. לצד ציורי השמן הגדולים יוצגו גם רישומי הכנה בפחם, החושפים את קווי המחשבה והרגש שקדמו ליצירות. במרכז התערוכה עומד השינוי שעבר האמן לאחר מות הוריו, מאב המתבונן בבנו לילד יתום המחפש את הוריו. לפרטים נוספים חפשו באתר של יוסי לובלסקי.
נתניה: אירוע חגיגי נערך על ידי בכירי רשת טיב טעם המסכמת בימים אלה מהלך גיוס תרומות רחב ובמסגרתו נאספו כ-102,000 ₪, כתרומה לעמותת ידידי המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין. לאירוע הגיעו בכירי עמותת ידידי לוינשטיין, בסניף הדגל באזור התעשייה פולג בנתניה. המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין מקבוצת כללית, הוא מרכז השיקום הגדול בישראל ואחד המובילים בעולם. בלוינשטיין מטופלים פצועי צה"ל וכוחות הביטחון, נפגעי פעולות טרור, תאונות דרכים, תאונות עבודה, אירועים מוחיים, פגיעות חוט שדרה, קטיעות וגפיים, פגיעות ראש ומחלות מורכבות. מגיעים אליו מטופלים הזקוקים לתהליך שיקומי מקיף, במטרה לשוב לחיים עצמאיים ולתפקוד.