בלש ותיק: "ימים רבים ישבנו עליו בכדי ללכוד אותו על חם ותמיד בשניה האחרונה הוא חמק לנו, הוא היה מקפץ בין הבניינים ונעלם בסימטאות, הוא נהג להשתחל לדירות בדרכים יצירתיות ולרוקן אותם בשניות".
לשכת התביעות המשטרתית חדרה הגישה הבוקר לבית משפט השלום בעיר כתב אישום ובקשה למעצר עד תום ההליכים המשפטיים תושב פרדס חנה בן 48, אסיר משוחרר בעל עבר פלילי עשיר בעבירות רכוש המכונה "החתול המטפס" שהמשטרה ייחסה לו לאורך השנים מאות פריצות מתוחכמות לדירות ובתי עסק מהם נגנבו תכשיטים יקרי ערך אך ברוב המקרים לא הצליחה לשים את ידה עליו והוא חמק מן הדין לאחר שלא הותיר שום עקבות בזירות הרבות .
"החתול המטפס" נאשם כי בתחילת החודש פרץ לדירת מגורים ברחוב דורות בזכרון יעקב וגנב ממנה תכשיטים רבים וחפצים יקרי ערך בשווי של כ-15,000 ש"ח. בכתב האישום מתואר בפירוט כיצד חדר הנאשם לחדר השינה של המתלוננים מהחלון וליקט את התכשיטים היקרים שלהם ואז נמלט, אלא שהפעם ארעה לו תאונת עבודה וטיפת דם מגופו שנמצאה ע"י חוקרי המז"פ בריצפת חדר השינה נשלחה למעבדה המשטרתית וזוהתה במאגר ה- D.N.A כתואמת לשלו.
עם קבלת תוצאות הבדיקה מיהרו חוקרי תחנת משטרת זכרון יעקב לעצור את הנאשם שבחקירתו הכחיש את המיוחס לו וטען כי אין לו מושג כיצד הגיעה טיפת הדם המדוברת לחדר השינה בדירה שנפרצה. בדיון שנערך הבוקר בבית משפט השלום קבעה השופטת הבכירה פנינה ארגמן כי לאור עברו העשיר של הנאשם ולאור העובדה שטיפת דמו נמצאה בזירה הוא יעצר עד להחלטה אחרת וחלופת המעצר בעניינו תישקל רק לאחר שיתקבל תסקיר שירות המבחן.
עו"ד משה אורן (צילום: שלומי גבאי)
חוקרים ותיקים מתחנת משטרת חדרה שהבחינו הבוקר ב"חתול המטפס" בבית המשפט ידעו לספר על מעלליו לאורך השנים: "הוא היה מטפס רעול פנים לדירות רבות באיזור וגונב תכשיטים יקרים, עשרות פעמים עצרנו אותנו ולרוב הוא יצא ללא כתב אישום לאחר שהיה קושי בראיות שנאספו נגדו. מפליא שעדיין בגילו הוא לא תלה את הנעליים וממשיך בשלו"
בלש ותיק סיפר: "ימים רבים ישבנו עליו בכדי ללכוד אותו על חם ותמיד בשניה האחרונה הוא חמק לנו, הוא היה מקפץ בין הבניינים ונעלם בסימטאות, הוא נהג להשתחל לדירות בדרכים יצירתיות ולרוקן אותם בשניות".
עו"ד משה אורן המייצג את "החתול המטפס" אמר: "מרשי מכחיש בכל אופן את המיוחס לו וטוען כי לא נכח כלל בדירה שנפרצה, אנו נלמד את כתב האישום וחומר הראיות בתיק ונגיב בהתאם לבית המשפט".
תערוכה חדשה: ״עגלת חיי״ – של רינה פלג. פירוק, תנועה עצורה והנכחה של גוף חסר חוזרים ומופיעים בעבודותיה של רינה פלג המוצגים בתערוכה "עגלת חיי". ניכר כי פלג חשה ביטחון רב הן בעשייה והן באמירה שמקופלת בה- היא זונחת את העבודות המושלמות, הקלאסיות שנארגו על ידה שתי וערב בסבלנות אין קץ, רצועה קרמית על גבי רצועה אחרת עד היווצרותו של אובייקט המעניק לצופה תחושה הרמונית ושלווה אך עם זאת חסרה ולא שלימה. אוצרת התערוכה: שרי פארן. מיקום: גלריה פריסקופ , רח' בן יהודה 176 תל אביב. פתיחה: שבת ה-24.5 - נעילה: 14.6.2025.
השחקנית והזמרת לירז צ'רכי בחרה להפתיע את אמה דיאנה לרגל יום הולדתה במלון גליליון, בגליל העליון. צ'רכי ואמה דיאנה הגיעו לסופ"ש ארוך שם סיפרה צ'רכי שבקרוב היא טסה לגרמניה להופיע בפסטיבל המוסיקה פיוז'ו, בבמה המרכזית מול 15 אלף איש, ומייד לאחר מכן טסה לפריז להקליט אלבום חדש בפרסית. שעזבו את המלון הבטיחה צ'רכי שתחזור והפעם לחופש המשפחתית עם בעלה תום אבני והילדים.
הגליל שב לפרוח! 2 אירועים אביביים ביוזמת עמותת זמן גליל מערבי. הראשון: יריד טעם הגליל – יריד ביכורי תוצרת הגליל ושוק איכרים, ב- 16 במאי 2025, ביקב כישור. השני: פסטיבל אביב זמן גליל מערבי - מפגשים מעוררי השראה בין קולינריה, אמנות, טבע ורוח - 22-24 במאי 2025 | ברחבי הגליל המערבי. פרטים נוספים על כל אירועי הפסטיבל באתר עמותת התיירות זמן גליל מערבי. תהנו!
סלבס, מובילי דעת קהל, כוכבות רשת ואישיות תרבות ואמנות הצפינו בשבוע שעבר לצפון, לרגל אירוע השקת פתיחת מייצגו החדש של האמן הבינלאומי סאם חלבי בעופר גרנד קניון חיפה. האירוע נפתח בקוקטייל, מינגלינג וחשיפת המייצג החדשני. הגיעו להתרשם מהאמנות: כוכבת רוקדים עם כוכבים סנה סוקול כוכבת "רוקדים עם כוכבים", לירן שטראובר וטל טלמון שהגיעו עם בנם אולי בן ה – 4 וחצי, גל רובין שהפתיעה עם הבן זוג מודי ספורי מחובקים ומאוהבים, שרית פולק שחזרה ממקסיקו ,פאני בוזגלו – גרושתו של אוהד בוזגלו שהגיע יחד עם חברה הטוב דניאל עציוני כוכב הישרדות, עוד ועוד.