החלה הדרכת התושבים בנושא הפרדה נכונה של פסולת ביתית
רון איתן שבת,
13 באוגוסט 2016, 21:24
כחלק מיישומו של חוק האריזות החלה בחדרה הדרכת תושבים בנושא הפרדה נכונה של פסולת ביתית, והשלכת פסולת אריזות לפחים הכתומים
עם הצטרפותה של עיריית חדרה לרשימת הערים אשר תושביהן פועלים להפרדת פסולת אריזות כחלק מיישומו של חוק האריזות, החלה הדרכת התושבים בנושא הפרדה נכונה של פסולת ביתית. במקביל הוכשרו מדריכים חדשים, אשר בליווי מדריכים ותיקים עברו השבוע בבתי תושבים והסבירו על חשיבות המיחזור, על הפרדת הפסולת ועל משמעות חוק האריזות.
הפחים הכתומים, המצטרפים למתקני המיחזור שכבר קיימים בעיר, מיועדים לכלל האריזות הביתיות כמו: אריזות מזון, שקיות פלסטיק, קופסאות שימורי, קרטוני משקה וחלב, אריזות מוצרי חלב, אריזות של מוצרי טיפוח וניקיון.
הפחים מופצים בהדרגה, ובשלב ראשון הוצבו בשכונות שבהן בנייה רוויה, בבניינים שמעל ל-3 קומות.
לקראת היציאה אל בתי התושבים התקיים במתנ"ס אופקים המנוהל על-ידי עמי פדלון, מפגש הכנה למדריכים בהשתתפות מנהלת תחום הסברה אזור צפון של תמיר (תאגיד מיחזור האריזות) אושרת שלום חסדאי, מנהל חברת ארץ שפ"ע (פתרונות מיחזור) עמית סגל, רכזת הדרכות ארצית של ארץ שפ"ע טל מלוכנא, רכז הדרכות חדרה אביב אלג'ם, ובהובלת סגנית ראש העיר והממונה על תיק איכות הסביבה חדוה יחזקאלי.
יחזקאלי והמדריכים
במטרה להעמיק את הטמעת החשיבות של מיחזור אריזות, ובהתאם למדיניותו של ראש העיר צביקה גנדלמן לקידום סביבה ירוקה, התגייסה יחזקאלי לפעילות הסברתית המקדמת את המודעות לנושא. יחזקאלי: "אני פועלת להטמיע את חוק האריזות, אשר לצורך יישומו מציבה העירייה פחים כתומים ברחבי העיר. בכך ניתן להגדיל את כמות הפסולת הממוחזרת ולסייע בצמצום כמויות הפסולת המועברת להטמנה".
במסגרת מפגש ההכנה, שכלל מדריכים ותיקים וחדשים, הציג כל מדריך את עצמו ואת זיקתו לתחום המיחזור. מצגת מפורטת סיפקה רקע על הקמפיין של תאגיד תמיר, על בעיית הפסולת וחשיבות ההפרדה, על חוק האריזות, ועל הפח הכתום (מה משליכים בו ומה לא).
חדוה יחזקאלי הציגה את דגשי העיריה, בעיות שונות העלולות להתעורר בפגישה עם התושבים, בעיקר לאור בעיית פינוי האשפה בחדרה בעקבות החלפת הקבלן וכתוצאה מכך השליכו התושבים אשפה רגילה בפחים הכתומים. כעת, משפינוי האשפה התייצב, יש לחזור להפרדת פסולת למיחזור. יחזקאלי הדגישה שעצם העובדה שעיריית חדרה משקיעה במדריכים מהווה אמירה על כך שהעירייה לוקחת אחריות, וכי הפרדת הפסולת כהלכה חשובה לה.
בתום המפגש יצאו המדריכים אל בתי התושבים, והגיעו אל מאות דירות בבניינים רבי קומות. כ-300 משקי בית זכו להדרכה, וכ-200 נוספים לא היו בבית באותה עת ויזכו להדרכה במועד אחר. לדברי ראש העיר צביקה גנדלמן, "חדרה הצטרפה לרשימת הערים אשר תושביהן פועלים להפרדת פסולת אריזות כחלק מיישומו של חוק האריזות. הצבתם של פחים המיועדים להפרדה תאפשר לתושבי העיר לקחת חלק פעיל בשמירה על הסביבה וביצירת סביבה ירוקה. מהלך זה מהווה המשך ישיר למאמצי העירייה לקדם את הנושא הסביבתי ולשפר את איכות החיים בעיר".
יחזקאלי מחזקת את הדברים ומוסיפה: "חדרה מקדמת מודעות אקולוגית והופכת להיות עיר ירוקה על כל היבטיה. בכוונתנו להטמיע גם את המודעות למחזור פסולת אלקטרונית, ובכך למנוע הטמנת פסולת מזיקה לסביבה".
כנס הקהילות הראשון Ba" מקום" נערך בפרדס חנה כרכור
...
פלאשנט לוקאלי | 10.4.2025
מצילים חיים להנצחת 4 חללי מלחמת "חרבות ברזל"
...
פלאשנט לוקאלי | 10.4.2025
מרכז יום שיקומי חדש בנתניה
עיריית נתניה, אגף מבני ציבור בשיתוף קרן נתניה והקרנות, משלימה בנייה של מרכז יום שיקומי חדש על שם מוריס ווייואן וואהל...
פלאשנט לוקאלי | 8.4.2025
מבצע משותף לניקיון המושבה פרדס חנה כרכור יוצא לדרך
...
פלאשנט לוקאלי | 3.4.2025
תמי שלח נפרדת מארגון אלמנות ויתומי צה"ל
עו"ד זהבה גרוס מידן תחליף את שלח לאחר תשע שנות עשייה...
פלאשנט לוקאלי | 31.3.2025
מדברים על זה
הבעיה היא לא בבנייה של עו"ד עמית חדד, אלא בסימונו - טור דעה
...
פלאשנט לוקאלי | 14.4.2025
"לעוף על כנפי הדמיון"
התערוכה "לעוף על כנפי הדמיון" – חוויה אמנותית מעשירה לילדים במרכז העשרה על שם שרה פדרמן...
פלאשנט לוקאלי | 14.4.2025
קרנות פנסיה ואובדן כושר עבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 10.4.2025
מסלולי טיול קסומים בנגב
...
פלאשנט עסקים | 9.4.2025
תביעות מול המוסד לביטוח לאומי
...
פלאשנט חוק ומשפט | 3.4.2025
פסח קסום בלב הערבה
...
פלאשנט צרכנות | 1.4.2025
ביטוח חיים ואובדן כושר עבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 27.3.2025
פרדסShops – מפרגנים ונהנים
המועצה המקומית פרדס חנה כרכור פותחת את דלתות המסחר המקומי ומשיקה זירת מסחר חדשה לקידום העסקים המקומיים ומגוון הטבות לתושבים...
פלאשנט לוקאלי | 21.3.2025
יפוי כח מתמשך
...
פלאשנט חוק ומשפט | 20.3.2025
סנטר פארקס צרפת - החופשה המשפחתית שלא תוכלו לשכוח
...
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.
סדרת רשת חדשה תעלה עם הזמרת ויוצרת התוכן פרידה עוזיאל שתארח זמרים ויוצרים. הסדרה עולה על ידי מותג האיפור מייבלין ניו יורק, והיא מצולמת תוך כדי נסיעה במונית צהובה, המעוצבת בסגנון המוניות בעיר ניו יורק. בשלב הראשון תעלה סדרה של ארבע פרקים, כשבכל פרק תארח עוזיאל זמר/יוצר מוביל, ביניהם: נועם קליינשטיין, ליהי טולדנו ושחר טבוך. איתם תיצור שיח פתוח ומרענן, שיעסוק בנושאים כמו: זוגיות, אהבות, אכזבות, קריירה, הצלחות, אופנה, איפור ומה שבניהם, לצד קטעי שירה ומוזיקה קצבית. מיני-סדרת הרשת החדשה שצפויה לעלות כבר במהלך חודשי אפריל- מאי, תשודר אחת לשבועיים בזירות הדיגיטל השונות והפרקים המלאים ניתנים לצפייה ביוטיוב.