פרויקט "רחוב ואמנות", המשלב בפסלים במרחב העירוני, כבר מעטר כיכרות מרכזיות בעיר ומנגיש את האמנות החזותית לקהל הרחב
ראש העיר צביקה גנדלמן ומנכ"ל החברה הכלכלית חדרה עופר מלכה סיירו בכיכרות ברחבי העיר, על מנת לעמוד מקרוב אחר התקדמות פרויקט "רחוב ואמנות". כזכור, באמצעות החברה הכלכלית פרסמה העירייה "קול קורא" לאמנים מכל הארץ להציע הצעות לפסלים שישולבו במרקם העירוני של העיר. מבין ההצעות שהוגשו בחרה ועדה מיוחדת בראשות ראש העיר ובשיתוף ציבור, את הפסלים שיעטרו כיכרות מרכזיות בעיר.
עד כה הוצבו פסלים בכיכרות ברחוב צה"ל, רחוב הפרדס, בעין הים, ברחוב משמר הגבול, ובקרוב בכיכר ברחוב צוקים.
בכיכר צה"ל הוצב הפסל "האנרגיה האנושית", של האמן אורי דושי. הפסל מציב את הדמויות החיות בקהילה כמחוללי אנרגיה שיתופית והדדית. אנרגיה זו נובעת מכך שכל אחד בקהילה תומך באחר ובכך מייצר קהילה המספקת לעצמה את הצרכים הקיומיים. האנרגיה הטמונה באדם באה לידי מימוש בשיתופיות ויוצרת את מרקם החיים בו אנו חיים.
כיכר בשכונת עין הים במערב העיר
פסל נוסף של אורי דושי, "מעגל החיים", הוצב בעין הים. הפסל מציג את כדור הארץ כמרכז אקולוגי בו מתקיים דיאלוג בין האדם לים וליצורים החיים בו. הפסל מציג מעגל של חיים וצבע ובמרכזו מוצג כדור הארץ, אשר מרבית שטחו הינו ים, כמקור החיים בסביבה בה אנו מתקיימים. האדם מיוצג בפסל זה כצוללנים המבקרים בתחומי המחיה שמתחת לפני הים. כדור הארץ המוצב במרכז משייך את החיים לסביבה אוניברסאלית אחת בה הכל מתקיים בהרמוניה.
בכיכר ברחוב הפרדס הוצב הפסל "נתינה" של האמנית טניה פרמינגר. הכף בפסל מסמלת הנתינה של העולם, אשר אחת מצורותיה היא אנרגיה. מתנה יקרה נוספת היא ארץ ישראל, והדבר בא לידי ביטוי באלמנט האבנים המסמל את אבני ארץ ישראל.
בכיכר ברחוב משמר הגבול הוצב פסלה של האמנית נגה ספקטור, תושבת העיר, "טיפות". בפסל 3 אלמנטים, 3 טיפות, ובמרכזן חלל גדול. קונסטרוקציית בטון מחופה פסיפס קרמיקה, ובתוך הטיפות אלמנטים קינטיים בהשראת ים: מפרש, טיפות, גלי ים, וגלשן, עשויים מתכת צבועה. בעת רוח, מסתובבים האלמנטים בכיוונים שונים ויוצרים תנועה בין הטיפות.
פסל נוסף צפוי לעטר כיכר שנייה בעין הים, לכשתסתיים הכנתו. פרויקט "רחוב ואמנות" נועד להנגיש את האמנות החזותית לקהל הרחב ברחבי העיר ולא רק במוזיאונים. ואכן, הפסלים תורמים רבות לחזות רחובות העיר וזוכים לתגובות חמות מהתושבים.
תחפושות מתגלגלות: עובדי אינטל השתתפו ביום התנדבות מרגש לקראת חג פורים. כ-60 עובדים התנדבו בקמפוס החברה בעיר והכינו תחפושות מותאמות לילדים עם מוגבלות בכיסאות גלגלים והליכונים, במסגרת שיתוף פעולה מתמשך עם מיזם חל"ק מבית עמותת ארץ עיר בפרוייקט הארצי "תחפושות מתגלגלות". הפעילות התקיימה כחלק ממדיניות המעורבות הקהילתית של החברה. אהבנו ופרגנו!
השחקנית הישראלית וכוכבת הרשת יסמין עמרי נבחרה להשתתף בקמפיין החדש של המותג הבינלאומי לטיפוח השיער אלביב מבית לוריאל פריז. הקמפיין יעלה במהלך חודש פברואר בישראל ויכלול פרסומים במדיה הדיגיטלית, בנקודות המכירה בשילוב תכנים ברשתות החברתיות. יסמין עמרי, עם למעלה ממיליון עוקבים בפלטפורמות הסושיאל ויכולת לייצר תוכן אותנטי ומשפיע על קהל היעד, תשתתף בקמפיין לצד מסר שמדגיש אינדיבידואליות, ביטחון עצמי, זוהר וטיפוח טבעי.
חבר המועצה לשעבר, ארז אבא, שבנו מופיע בקונצרט בהיכל התרבות בעיר, משתף: ״איזה כיף להגיע להיכל התרבות בנתניה, לשמוע קונצרט של ילדים צעירים מגיל ארבע, זאת שמחה גדולה מאוד ויש עתיד לתרבות בעיר. ומילה טובה למנכ״ל בני אפרים, שגם הוא התרגש מאוד כאילו זה הפעם הראשונה שהוא הגיע לקונצרט, ומה עוד שיש לו צוות מורים איכותיים ביותר. כיף גדול!״.