הקייטנה הייחודית, המשלבת פעילות מושקעת ואיכותית, נועדה להקל על הורי הילדים לפרק זמן נוסף לאחר סיום הקייטנות העירוניות
קייטנה לילדים עם צרכים מיוחדים תפעל בחודש אוגוסט בעידוד ראש העיר צביקה גנדלמן ועל-פי מדיניותו לקידום אוכלוסיות עם צרכים מיוחדים, ובשיתוף אגפי הרווחה והחינוך של העירייה, המחלקה לתרבות וקהילה, והעמותה העירונית לתרבות הפנאי.
הקייטנה מיועדת לילדים עם מוגבלויות קלות. זאת לנוכח העובדה שילדים עם מוגבלויות קשות יותר נמצאים במסגרות ייעודיות, ואילו רבים מהילדים עם המוגבלויות הקלות שולבו בקייטנות הרגילות שהגיעו לסיומן.
המשנה לראש העיר בועז ביטון, הממונה על תיק הרווחה בעירייה, מעדכן כי הקייטנה הייחודית נועדה להקל על הורי הילדים לפרק זמן נוסף לאחר סיום הקייטנות העירוניות.
המשנה לראש העיר בועז ביטון (צילום: שלומי גבאי)
להכנת הקייטנה שותפים אגף הרווחה בראשות מנהלת האגף זיוה היימברג, מנהלת המרכז למשפחה עו"ס שרה מייכור ביחד עם מנהיגות הורים לילדים עם צרכים מיוחדים, ואגף החינוך בראשות לאה אבוטבול המסייע בכוח האדם (סייעות) להפעלת הקייטנה. הסיוע בכוח אדם מתאפשר בתום הפעילות בבתי ספר של קיץ אשר העניקה פתרון לתלמידי כיתות א'-ב', ואשר בה שובצו רוב הסייעות של עיריית חדרה.
עוד מסייעים, מנהלת היחידה לאוכלוסיות מיוחדות בעמותה לתרבות הפנאי ענת כגן, העמותה לתרבות הפנאי בראשות אייל עפגין אשר סייע בבחירת מיקום הולם לפעילות הקייטנה, והמחלקה לתרבות וקהילה המסייעת בהובלת היוזמה. את הקייטנה תרכז מורה לחינוך מיוחד מורן מאירוביץ.
לדברי ביטון, שיתופי הפעולה הנרחבים נועדו לאחד כוחות כדי להכין קייטנה מושקעת ואיכותית עבור הילדים, במטרה לאפשר להוריהם את מרחב הנשימה הנוסף בימי חופשת הקיץ. הקייטנה המתוכננת היא חלק מפעילות ענפה המתקיימת ברחבי העיר חדרה, בשיתוף העירייה ועל"ה, שנועדה לתת מענה לפעילות הפנאי של אוכלוסיות עם צרכים מיוחדים, תוך שילוב היבטים של הנאה לצד טיפוח מיומנויות ופעילויות מגוונות המותאמות לצורכי הילדים.
הקייטנה תפעל בשבועיים הראשונים של חודש אוגוסט, בין ה-1 באוגוסט (יום א') ועד ה-11 (יום ה'), באולם בית ספר "צפרירים".
תחפושות מתגלגלות: עובדי אינטל השתתפו ביום התנדבות מרגש לקראת חג פורים. כ-60 עובדים התנדבו בקמפוס החברה בעיר והכינו תחפושות מותאמות לילדים עם מוגבלות בכיסאות גלגלים והליכונים, במסגרת שיתוף פעולה מתמשך עם מיזם חל"ק מבית עמותת ארץ עיר בפרוייקט הארצי "תחפושות מתגלגלות". הפעילות התקיימה כחלק ממדיניות המעורבות הקהילתית של החברה. אהבנו ופרגנו!
השחקנית הישראלית וכוכבת הרשת יסמין עמרי נבחרה להשתתף בקמפיין החדש של המותג הבינלאומי לטיפוח השיער אלביב מבית לוריאל פריז. הקמפיין יעלה במהלך חודש פברואר בישראל ויכלול פרסומים במדיה הדיגיטלית, בנקודות המכירה בשילוב תכנים ברשתות החברתיות. יסמין עמרי, עם למעלה ממיליון עוקבים בפלטפורמות הסושיאל ויכולת לייצר תוכן אותנטי ומשפיע על קהל היעד, תשתתף בקמפיין לצד מסר שמדגיש אינדיבידואליות, ביטחון עצמי, זוהר וטיפוח טבעי.
חבר המועצה לשעבר, ארז אבא, שבנו מופיע בקונצרט בהיכל התרבות בעיר, משתף: ״איזה כיף להגיע להיכל התרבות בנתניה, לשמוע קונצרט של ילדים צעירים מגיל ארבע, זאת שמחה גדולה מאוד ויש עתיד לתרבות בעיר. ומילה טובה למנכ״ל בני אפרים, שגם הוא התרגש מאוד כאילו זה הפעם הראשונה שהוא הגיע לקונצרט, ומה עוד שיש לו צוות מורים איכותיים ביותר. כיף גדול!״.