מועצת העיר אישרה את צו הארנונה לשנת 2017. העירייה לא העלתה את שיעור הארנונה לשנה הקרובה ואף כללה בצו הארנונה שורה של הטבות במטרה לעודד כניסת חברות הייטק ועסקים ולקדם את העיר ותושביה
בישיבת מועצה שלא מן המניין אישרה מועצת העיר את צו הארנונה של חדרה לשנת הכספים 2017.
גם השנה לא העלתה עיריית חדרה את תעריפי הארנונה בעיר, ובמקביל הוגשו הצעות לשינויים בצו הארנונה במטרה לעודד כניסתם של חברות ועסקים העשויים לקדם את העיר ואף ליצור מקומות תעסוקה.
בין היתר הוכנס סיווג חדש למבנים לתעשיות עתירות ידע (היי טק). בישיבת המועצה הובהר כי הנהלת העיר עושה כל מאמץ לעודד חברות העוסקות בהיי טק להקים את מרכזן בחדרה. המצב הכלכלי הנוכחי מציב אתגרים רבים וקיימת תחרות על עסקים גדולים, המהווים עוגן לאזורי תעסוקה. במטרה לעודד חברות היי טק להגיע לחדרה, נקבעו על-ידי מועצת העיר תעריפים הזהים לאלו של מועצה אזורית עמק חפר הסמוכה לחדרה ומהווה תחרות מבחינה זו.
גנדלמן. עושה מאמצים לעודד חברות היי טק להקים את מרכזן בחדרה (צילום: יח"צ)
סיווג חדש נוסף הוא הנהלות בנקים. העירייה מעוניינת לעודד מעבר של הנהלות בנקים ראשיות או אזוריות, ולפיכך ביקשה להוסיף סיווג של הנהלת בנק ראשית בתעריף מופחת מסיווגו של בנק. זאת מתוך מטרה לעודד הנהלות בנק לפתוח מרכזים בחדרה, כאשר התעריף החדש מיועד למבנים המשמשים כמשרדי הנהלת הבנק, ראשית או אזורית, לא כולל הנהלת סניף.
גם לבתי מלון מוצע סיווג חדש בצו הארנונה. על-פי צו הארנונה של עיריית חדרה מוצע כי למשך 24 חודשים מיום פתיחתו של בית מלון בעיר, תופחת הארנונה ב-50 אחוז מהתעריף שנקבע. מאז נכנס ראש העיר צביקה גנדלמן לתפקידו לא עלתה הארנונה בחדרה, למעט עליות של תוספת יוקר הנקבעות באופן חד צדדי על-ידי משרד הפנים ואינן נתונות לשיקולי הרשות. לשנת 2017 קבע משרד הפנים 1.77 אחוז שיעור העדכון השנתי של תעריפי הארנונה בישראל.
תחפושות מתגלגלות: עובדי אינטל השתתפו ביום התנדבות מרגש לקראת חג פורים. כ-60 עובדים התנדבו בקמפוס החברה בעיר והכינו תחפושות מותאמות לילדים עם מוגבלות בכיסאות גלגלים והליכונים, במסגרת שיתוף פעולה מתמשך עם מיזם חל"ק מבית עמותת ארץ עיר בפרוייקט הארצי "תחפושות מתגלגלות". הפעילות התקיימה כחלק ממדיניות המעורבות הקהילתית של החברה. אהבנו ופרגנו!
השחקנית הישראלית וכוכבת הרשת יסמין עמרי נבחרה להשתתף בקמפיין החדש של המותג הבינלאומי לטיפוח השיער אלביב מבית לוריאל פריז. הקמפיין יעלה במהלך חודש פברואר בישראל ויכלול פרסומים במדיה הדיגיטלית, בנקודות המכירה בשילוב תכנים ברשתות החברתיות. יסמין עמרי, עם למעלה ממיליון עוקבים בפלטפורמות הסושיאל ויכולת לייצר תוכן אותנטי ומשפיע על קהל היעד, תשתתף בקמפיין לצד מסר שמדגיש אינדיבידואליות, ביטחון עצמי, זוהר וטיפוח טבעי.
חבר המועצה לשעבר, ארז אבא, שבנו מופיע בקונצרט בהיכל התרבות בעיר, משתף: ״איזה כיף להגיע להיכל התרבות בנתניה, לשמוע קונצרט של ילדים צעירים מגיל ארבע, זאת שמחה גדולה מאוד ויש עתיד לתרבות בעיר. ומילה טובה למנכ״ל בני אפרים, שגם הוא התרגש מאוד כאילו זה הפעם הראשונה שהוא הגיע לקונצרט, ומה עוד שיש לו צוות מורים איכותיים ביותר. כיף גדול!״.