מועצת העיר אישרה את צו הארנונה לשנת 2017. העירייה לא העלתה את שיעור הארנונה לשנה הקרובה ואף כללה בצו הארנונה שורה של הטבות במטרה לעודד כניסת חברות הייטק ועסקים ולקדם את העיר ותושביה
בישיבת מועצה שלא מן המניין אישרה מועצת העיר את צו הארנונה של חדרה לשנת הכספים 2017.
גם השנה לא העלתה עיריית חדרה את תעריפי הארנונה בעיר, ובמקביל הוגשו הצעות לשינויים בצו הארנונה במטרה לעודד כניסתם של חברות ועסקים העשויים לקדם את העיר ואף ליצור מקומות תעסוקה.
בין היתר הוכנס סיווג חדש למבנים לתעשיות עתירות ידע (היי טק). בישיבת המועצה הובהר כי הנהלת העיר עושה כל מאמץ לעודד חברות העוסקות בהיי טק להקים את מרכזן בחדרה. המצב הכלכלי הנוכחי מציב אתגרים רבים וקיימת תחרות על עסקים גדולים, המהווים עוגן לאזורי תעסוקה. במטרה לעודד חברות היי טק להגיע לחדרה, נקבעו על-ידי מועצת העיר תעריפים הזהים לאלו של מועצה אזורית עמק חפר הסמוכה לחדרה ומהווה תחרות מבחינה זו.
גנדלמן. עושה מאמצים לעודד חברות היי טק להקים את מרכזן בחדרה (צילום: יח"צ)
סיווג חדש נוסף הוא הנהלות בנקים. העירייה מעוניינת לעודד מעבר של הנהלות בנקים ראשיות או אזוריות, ולפיכך ביקשה להוסיף סיווג של הנהלת בנק ראשית בתעריף מופחת מסיווגו של בנק. זאת מתוך מטרה לעודד הנהלות בנק לפתוח מרכזים בחדרה, כאשר התעריף החדש מיועד למבנים המשמשים כמשרדי הנהלת הבנק, ראשית או אזורית, לא כולל הנהלת סניף.
גם לבתי מלון מוצע סיווג חדש בצו הארנונה. על-פי צו הארנונה של עיריית חדרה מוצע כי למשך 24 חודשים מיום פתיחתו של בית מלון בעיר, תופחת הארנונה ב-50 אחוז מהתעריף שנקבע. מאז נכנס ראש העיר צביקה גנדלמן לתפקידו לא עלתה הארנונה בחדרה, למעט עליות של תוספת יוקר הנקבעות באופן חד צדדי על-ידי משרד הפנים ואינן נתונות לשיקולי הרשות. לשנת 2017 קבע משרד הפנים 1.77 אחוז שיעור העדכון השנתי של תעריפי הארנונה בישראל.
נתניה ממשיכה למשוך חברות מובילות: אירוע השקת משרדי הדוגמה בפרויקט החדש של דיזנגוף וקבוצת תדהר, התקיים השבוע בנתניה. מדובר בבניין מגורים חדשני המשלב קומת משרדים בסטנדרט מתקדם, המעניקה מענה איכותי לעסקים ולחברות המבקשים לפעול בעיר נתניה. סגן ומ”מ ראש העיר, שלו אלגלי, הממונה על הפיתוח העסקי, השתתף באירוע וציין כי נתניה ממשיכה לבסס את מעמדה כמרכז עסקים מוביל. חברות מובילות בוחרות להשקיע ולהתפתח כאן בזכות תנופת הפיתוח, המיקום האסטרטגי ואיכות החיים שהעיר מציעה. "נמשיך לפעול כדי למשוך עוד עסקים, לייצר מקומות תעסוקה ולחזק את הכלכלה המקומית".
מיקי קם ואודיה קורן השיקו וכולם הגיעו לפרגן בפרימיירה החגיגית: בשבוע שעבר חגגו בתיאטרון הקאמרי את עליית ההצגה "השותפה" בפרימיירה חגיגית בכיכובן של אודיה קורן ומיקי קם. בהצגה הן מגלמות שתי נשים - אחת נאיבית והשניה פרועה - שעוברות לגור יחד והופכות לדמויות משמעותיות מאוד זו עבור זו. הראשון לברך היה בנה של מיקי קם, נדב עדר, יחד עם אשתו אלינור וייל - שניהם שחקנים בקבוצת הצעירים של הקאמרי. עוד נכחו: ירדנה ארזי, חנה לסלאו, נורית גפן, נתן דטנר, איל וולדמן ועוד.
בין עבר להווה: תערוכת היחיד "מצב ביניים" של חומי גרומן תיפתח ביפו. התערוכה, באוצרותו של איתי גבאי, תיפתח ביום חמישי, 9 ביולי 2026, בשעה 19:30, בגלריה אשכילה ביפו, ותציג עבודות בציורי שמן וצבעי מים העוסקות בזהות, שייכות והמפגש שבין מסורת לחיים עכשוויים. גרומן, שעזבה את הקהילה החרדית, מביאה אל הבד את מסעה האישי דרך שתי סדרות עבודות: האחת מתארת רגעים מחיי היומיום בישראל, והשנייה מציגה כלי זכוכית צבעוניים המשמשים כמטאפורה למערכות יחסים, שקיפות ושבריריות. התערוכה "מצב ביניים" תוצג בגלריה אשכילה, רחוב הפנינים 2, יפו, ותינעל ב-7 באוגוסט 2026. בהצלחה!