את ההזמנה המרגשת הראשונה למסיבה יום ההולדת קיבל השבוע ד"ר מרק קזצקר, מנהל שירות הקוצבים במכון הלב של המרכז הרפואי הלל יפה ממוסיה וורניה, מטופלת לה השתיל קוצב לב לא מזמן, אשר עומדת לחגוג את יום ההולדת ה-100
לד"ר מרק קזצקר, מנהל שירות קוצבי לב, במכון הלב של המרכז הרפואי הלל יפה, ישנם הרבה מטופלים שאת רובם הוא מכיר כמעט אישית בשל אופי המרפאה אותה הוא מפעיל מזה מספר שנים במכון הלב.
"רבים מהמטופלים שלי הם אנשים מבוגרים בני 60 עד 80 ומעלה", הוא מספר, "מעטים מהם חצו את גיל ה- 90, ויתר על כן, מעטים מהם גם צלולים ובבריאות מספקת שמאפשרת להם להתנייד למרפאה לבדיקה השגרתית של הקוצב, בערך פעם בחצי שנה".
מוסיה בבדיקות במרפאה של ד"ר קזצקר (צילום: דוברות בית החולים)
מהבחינה הזאת, הגברת מוסיה וורניה שונה מאחרים. את קוצב הלב שלה קיבלה בשנה החולפת, בהיותה בת 99. גיל מופלג ומכובד לכל הדעות. הסיבה הייתה חסימה חשמלית לבבית, שבעטיה נדרשה לקוצב לב זמני, ואחר כך לקוצב לב קבוע. מאז, מגיעה הגברת וורניה לביקורת במרפאה, מלווה בבנה (בן ה- 80) ובמטפלת.
השבוע, הגיע הגברת וורניה לביקורת נוספת. ד"ר קזצקר הבחין שעל טופס הקבלה שלה רשום גם תאריך הלידה, יולי 2016. בחישוב פשוט החודש היא תחגוג 100 שנה להיוולדה. כשפתח את המרפאה באיחולי מזל טוב, מיד ענתה לו שהיא תשמח מאוד אם יגיע לחגיגות יום ההולדת ה- 100 שלה, שהיא עומדת לערוך בצניעות ובקרב משפחתה בחדרה. ד"ר קזצקר, הודה על ההזמנה ואמר כי ישמח להגיע.
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!
בתיאטרון הקאמרי התקיימה הפרמיירה להצגה "אגממנון", הצגה מצמררת על שליט של מדינה במלחמה, עם שבויים, שנדרש לשלם מחיר אישי תמורת השבתם. בהצגה משחקים דרור קרן, ישי גולן, מיכל עוזיאל, יונתן הורנצ'יק, רות אסרסאי, ירדן ניקהמפה וגל מיזרב. בין מי שהגיעו לפרימיירה החגיגית: עמוס תמם, יניב סוויסה, יניב ביטון, קרן מור, אמיר בנאי, יבגניה דודינה, ששון גבאי ועוד רבים וטובים. פרגנו להם!
האמן יוסי לובלסקי פותח את תערוכת היחיד "לא הכל ורוד", המתבוננת במערכת היחסים שבין אב לבנו ובין אדם להוריו, דרך תהליך יצירה שנמשך 18 שנה. התערוכה, שאצרה אילנה כרמלי לנר, תיפתח ביום חמישי, 8.10.2026, בשעה 19:00 בבית האמנים בתל אביב, רחוב אלחריזי 9, ותינעל ב־31.10.2026. לובלסקי נפרד מהצבעוניות החמה המזוהה עמו וצולל אל פלטה מאופקת של כחולים, שבה הים הופך למרחב של זיכרון, אובדן, חמלה ופיוס. לצד ציורי השמן הגדולים יוצגו גם רישומי הכנה בפחם, החושפים את קווי המחשבה והרגש שקדמו ליצירות. במרכז התערוכה עומד השינוי שעבר האמן לאחר מות הוריו, מאב המתבונן בבנו לילד יתום המחפש את הוריו. לפרטים נוספים חפשו באתר של יוסי לובלסקי.
נתניה: אירוע חגיגי נערך על ידי בכירי רשת טיב טעם המסכמת בימים אלה מהלך גיוס תרומות רחב ובמסגרתו נאספו כ-102,000 ₪, כתרומה לעמותת ידידי המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין. לאירוע הגיעו בכירי עמותת ידידי לוינשטיין, בסניף הדגל באזור התעשייה פולג בנתניה. המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין מקבוצת כללית, הוא מרכז השיקום הגדול בישראל ואחד המובילים בעולם. בלוינשטיין מטופלים פצועי צה"ל וכוחות הביטחון, נפגעי פעולות טרור, תאונות דרכים, תאונות עבודה, אירועים מוחיים, פגיעות חוט שדרה, קטיעות וגפיים, פגיעות ראש ומחלות מורכבות. מגיעים אליו מטופלים הזקוקים לתהליך שיקומי מקיף, במטרה לשוב לחיים עצמאיים ולתפקוד.