שבוע ימים לאחר שערימות האשפה נערמות באזורים שונים בחדרה ופחי האשפה מתמלאים, הודיעה העיריה כי נמצא פתרון זמני לשינוע מהיר של האשפה מהעיר בהחלטה שהתקבלה בישיבת הנהלה שהתכנסה במיוחד כדי לדון בנושא. בינתיים, תושבי חדרה מחכים לפתרון
נמצא פתרון זמני לשינוע מהיר של האשפה מהעיר חדרה. כך עולה מהודעה שפירסמה העירייה לאחר שהנהלת העיר חדרה התכנסה הבוקר להערכת מצב בעקבות החלפת החברות לפינוי אשפה בעיר. במהלך הישיבה דיווח מנהל אגף התפעול בעירייה על אירועי השבוע האחרון, בראשם תקלות שמנעו פינוי מהיר של האשפה מרחבי העיר והסיבות הבלתי תלויות שהובילו להן.
ראש העירייה צביקה גנדלמן הודיע כי הוא מגבה את מנכ"ל העירייה והצוות המקצועי בדגש על אגף התפעול. ראש העירייה עדכן כי לאחר שלושה ימים שבהם פעל למציאת פתרונות יעילים לשינוע האשפה מהעיר, נמצא פתרון זמני שיאפשר את שינוע האשפה וניקיון העיר לחלוטין תוך 24 שעות.
מיכלי האשפה מלאים (צילום: גד כספי)
בנוסף, ראש העירייה הודיע כי החליט להקים ועדת בדיקה חיצונית שתורכב מאנשי מקצוע חדרתיים שתבדוק את כל ההליך של פרסום המכרז, את החלפת חברות פינוי האשפה, ואת הביצוע בפועל של החלפת החברות. ראש העירייה סיכם שהנהלת העיר תעקוב באופן שוטף אחר התקדמות התהליך ותקיים הערכת מצב נוספת ביום רביעי הקרוב בישיבת ההנהלה שתוכננה מראש.
כאן המקום לציין כי מאז תחילת השבוע יוצא ראש העירייה לשטח מדי בוקר בשעה 5:30 כדי לבדוק את רחובות העיר ומגיע מדי בוקר ב-6:00 אל התחנה לשקילת האשפה בעיר, לקבל עדכונים על קצב פינוי וניקוי הרחובות. כמו כן, ראוי לציין כי החלפת החברות לפינוי הגזם בעיר עברה בצורה חלקה, כאשר גם במקרה זה נכנסה חברה חדשה לעבוד בעיר חדרה.
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!
בתיאטרון הקאמרי התקיימה הפרמיירה להצגה "אגממנון", הצגה מצמררת על שליט של מדינה במלחמה, עם שבויים, שנדרש לשלם מחיר אישי תמורת השבתם. בהצגה משחקים דרור קרן, ישי גולן, מיכל עוזיאל, יונתן הורנצ'יק, רות אסרסאי, ירדן ניקהמפה וגל מיזרב. בין מי שהגיעו לפרימיירה החגיגית: עמוס תמם, יניב סוויסה, יניב ביטון, קרן מור, אמיר בנאי, יבגניה דודינה, ששון גבאי ועוד רבים וטובים. פרגנו להם!
האמן יוסי לובלסקי פותח את תערוכת היחיד "לא הכל ורוד", המתבוננת במערכת היחסים שבין אב לבנו ובין אדם להוריו, דרך תהליך יצירה שנמשך 18 שנה. התערוכה, שאצרה אילנה כרמלי לנר, תיפתח ביום חמישי, 8.10.2026, בשעה 19:00 בבית האמנים בתל אביב, רחוב אלחריזי 9, ותינעל ב־31.10.2026. לובלסקי נפרד מהצבעוניות החמה המזוהה עמו וצולל אל פלטה מאופקת של כחולים, שבה הים הופך למרחב של זיכרון, אובדן, חמלה ופיוס. לצד ציורי השמן הגדולים יוצגו גם רישומי הכנה בפחם, החושפים את קווי המחשבה והרגש שקדמו ליצירות. במרכז התערוכה עומד השינוי שעבר האמן לאחר מות הוריו, מאב המתבונן בבנו לילד יתום המחפש את הוריו. לפרטים נוספים חפשו באתר של יוסי לובלסקי.
נתניה: אירוע חגיגי נערך על ידי בכירי רשת טיב טעם המסכמת בימים אלה מהלך גיוס תרומות רחב ובמסגרתו נאספו כ-102,000 ₪, כתרומה לעמותת ידידי המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין. לאירוע הגיעו בכירי עמותת ידידי לוינשטיין, בסניף הדגל באזור התעשייה פולג בנתניה. המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין מקבוצת כללית, הוא מרכז השיקום הגדול בישראל ואחד המובילים בעולם. בלוינשטיין מטופלים פצועי צה"ל וכוחות הביטחון, נפגעי פעולות טרור, תאונות דרכים, תאונות עבודה, אירועים מוחיים, פגיעות חוט שדרה, קטיעות וגפיים, פגיעות ראש ומחלות מורכבות. מגיעים אליו מטופלים הזקוקים לתהליך שיקומי מקיף, במטרה לשוב לחיים עצמאיים ולתפקוד.