כשגילתה הדאיה באדרן, תושבת זמר, שהיא בהריון, התפללה לבת, אחרי 5 בנים. התפילה נענתה אבל כפול 3 - היריון שהסתיים בלידה של שלישית בנות זהות, דהיינו מאותה ביצית ובאותה שיליה. מדובר בהיריון ספונטני שכמותו מתרחש בכאחד ל- 100,000
"כמי שגדלה כבת יחידה להורי, רציתי מאוד משפחה גדולה", מספרת הדאיה בדראן, בת 33 מהישוב זמר. הרצון הזה גולם לחמישה בנים מקסימים, אך היא ובעלה, לא נעצרו שם. "בהריון האחרון, שישי במספר וספונטני לחלוטין, התפללתי לבת", היא מחייכת כשהיא מספרת כמה הופתעה לגלות כי בסקירה גילתה שלא מדובר בבת אחת , אלא ב- 3, וכי מכיוון שכולן בשיליה אחת, הרי שמדובר בשלישיה זהה.
שלישייה זהה ונדירה (צילום: דוברות בית החולים)
"מדובר באירוע נדיר שבספרות המקצועית מצוין שמתרחש באחד בכמאה אלף הריונות", מציין ד"ר חיים דוד, מנהל חדר הלידה ב"הלל יפה" , שהיה מי שיילד את שלוש בנותיה של הדאיה. "כיום, לרוב, שלישיות אינן מתקבלות באופן ספונטני, וההמלצה בהריון מרובה עוברים היא לבצע דילול עוברים בגלל הסיכון לאם ולתינוקות. במקרה הזה, דילול בכלל לא היה אופציה כי כולן היו בשיליה אחת, וכל שנותר הוא לעשות מעקב הריון צפוף ו"לסחוב" את ההיריון ככל הניתן לשבוע מתקדם".
הדאיה אכן הייתה במעקב של המרפאה להיריון בסיכון ב"הלל יפה", ואף אושפזה מספר פעמים בשל צירים מוקדמים. בשבוע ה- 32 להריון, ה- 10.4.2016, בוצע ניתוח קיסרי, שהסתיים בלידתן של 3 בנות מקסימות, וכמובן- זהות. משקלי הלידה היו 1.735 ק"ג, 1.920 ק"ג ו- 1.560 ק"ג, והשמות שניתנו להן - לוגי'יין, אלין ותאלין. השלוש אושפזו למעקב וטיפול בפגיה.
השלישיה עם ההורים והצוות המטפל בפגיה (צילום: דוברות בית החולים)
ד"ר מיכאל פלדמן, מנהל מחלקת יילודים ופגים, שטיפל בעוללות הטריות, משבח את האם, את התינוקות ואת הצוות שביצע את מעקב ההיריון: "ראשית, כל הניהול הטרום לידתי של הדאיה היה מיטבי למצב המדובר. בזכות מעקב ההיריון ובזכות ההקפדה של הדאיה, היא הגיעה לשבוע מתקדם, שבו לתינוקות היה סיכוי מצוין להיוולד עם מינימום בעיות בריאותיות, כפי שאכן היה בפועל. שנית, אפשר לומר שגם הילדות, בעודן בבטן האם, "חילקו" את המשאבים של סוכר- חלבון- שומן ביניהן באופן שיוויוני, ובעצם שמרו זו על זו , כך שהתפתחותן ברחם הייתה תקינה, וכן משקל הלידה שלהן היה טוב ביותר בהקשר של לידת שלישיה".
היום, 4 שבועות מיום לידתן ולאחר שהראו עליה יפה במשקל והתפתחות תקינה, משוחררות הקטנות עם הוריהן לביתן.
"ההתרגשות היא רבה", מסכמת הדאיה, "אמא שלי מאושרת מכל הנכדים הרבים, וכך גם אנחנו". לכך מוסיף אוסמה, בעלה: "ברור לנו שזה לא פשוט ונצטרך רכב גדול יותר והתארגנות לעזרה קבועה, אבל נסתדר. החדר שלהן מוכן, ואחרי חמישה בנים פתאום הכול בוורוד. זה באמת אושר גדול".
כתב אישום חמור כנגד איש עסקים מוכר מנתניה בגין ביצוע עבירות מין חמורות
...
פלאשנט לוקאלי | 21.5.2026
משלבים את נכי צה"ל בשוק העבודה
...
פלאשנט לוקאלי | 14.5.2026
פועלים לרווחתם הנפשית של שורדי השואה
...
פלאשנט לוקאלי | 13.5.2026
מרפאת השיניים שכולם מדברים עליה ברמת אביב: טכנולוגיה מתקדמת, יחס אישי והטבת פתיחה שווה במיוחד - הכירו את Royalty Watted
מרפאת הבוטיק החדשה של ד"ר ותד משלבת טכנולוגיה דיגיטלית מתקדמת, יחס אישי וטיפולי שיניים ברמה הגבוהה ביותר - מהשתלות ושיקום הפה ועד יישור שקוף ואסתטיקה דנטלי...
פלאשנט לוקאלי | 12.5.2026
מטפלים בנפש
...
פלאשנט לוקאלי | 5.5.2026
מדברים על זה
משפיל את המשטרה פעם אחר פעם
...
פלאשנט לוקאלי | 31.5.2026
מתי הזמן הנכון לעשות בדיקות גנטיות
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
מתי הזמן הנכון לעשות אבחון פסיכודידקטי
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
מינרקו מזמינה יוצרות ויוצרים מתחילים ל-Clay Date בבית לקרמיקאים בנתניה
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
המהפכה בדיני שטרות: מהגנה על הבנקים להגנה על הסחר החופשי
...
חבר הכנסת משה סעדה הגיע יחד עם שרים וחברי כנסת למפגן תמיכה בכוח 100 בהיכל התרבות בנתניה. סעדה וחבר מועצת העיר ים מאיר קרן שוחחו רבות ושיבחו את פועלם של הלוחמים שכל המדינה מחבקת.
תערוכת יחיד: האמן שלומי לייזרוב מציג תערוכה מרגשת בכנסת ישראל, העוסקת בתקופות המורכבות שעברו על המדינה בשנים האחרונות. בתערוכה מוצגים עשרות ציורי שמן צבעוניים ואופטימיים, המשקפים תחושות של תקווה, כאב, חמלה ואמונה.
לייזרוב, המתמודד עם אוטיזם, מביא ביצירותיו שפה אישית ואותנטית המזוהה עם אמנות אאוטסיידרית. הפתיחה החגיגית תתקיים ב-2 ביוני 2026 באולם ועדת התרבות, החינוך והספורט בכנסת. המבקרים מוזמנים להיחשף לעולם פנימי מרגש דרך עבודות המבקשות לעצור, להתבונן ולהרגיש. נעילת התערוכה: סוף חודש יולי 2026.
ליאורה לוי, משנה לראש העיר נתניה ויו״ר דירקטוריון תאגיד מי נתניה, השתתפה השבוע בפאנל מקצועי במסגרת כנס תאגידי המים והביוב הארצי, לצד יושבי ראש דירקטוריונים מכל רחבי הארץ. במסגרת הפאנל נדונו סוגיות הנוגעות לאחריות הדירקטוריונים בהובלת תשתיות ציבוריות חיוניות, חיזוק אמון הציבור וקבלת החלטות אסטרטגיות המשפיעות על חיי התושבים והקהילות. לוי הציגה בפני המשתתפים את שיטות העבודה והעשייה של תאגיד מי נתניה, לצד האתגרים וההזדמנויות בניהול מערכות ציבוריות מורכבות. עוד צוין כי לוי הייתה האישה היחידה שהשתתפה בפאנל, שעסק בעתיד ההנהגה והאחריות הציבורית בישראל.
מזל טוב ענק: "עמרם מזל טוב ליום הולדתך, מאחלים לך שנה של אושר, בריאות, נחת, צחוק, אהבה, ברכה וסיפוק ושכל החלומות שלך יתגשמו במלואם וגם את כל מה שהלב שלך מייחל יתגשם במהרה אמן!".