מתן ארביב מחדרה, אחרון הנאשמים שלא הודה בהאשמות הודה היום בבית המשפט בחלקו בפרשה. בימ"ר רואים בהודאתו הצלחה גדולה מאחר והוא נחשב לאגוז קשה לפיצוח. לאורך כל חקירותיו הוא הקפיד לשמור על זכות השתיקה ולא שיתף פעולה כלל עם חוקריו. ארביב לפלאשנט: "בהמלצת עורך הדין שלי הודיתי היום בכתב האישום המתוקן ואני סומך על העורך דין שלי."
מתן ארביב בן 18.5 מחדרה, הנאשם המרכזי ואחרון הנאשמים שלא הודה בהאשמות בפרשת סחיטת אנשי העסקים בחדרה והשלכת בקבוקי התבערה הודה היום בכתב האישום המתוקן שהוגש לבית המשפט המחוזי בחיפה בפני השופטת תמר שרון נתנאל. כזכור, ארביב הקפיד לשמור לאורך כל חקירותיו בימ"ר על זכות השתיקה ולא שיתף פעולה כלל עם חוקריו. בימ"ר רואים בהודאתו של ארביב הצלחה גדולה מאחר והוא נחשב לאגוז קשה לפיצוח. לציין כי בפרשה נעצרו שלושה נאשמים נוספים שהודו כבר בשלבים הראשונים של החקירה.
מכתב האישום עולה כי ארביב ביחד עם עוד שניים מחבריו קשרו קשר להשליך בקבוקי תבערה לעבר ביתו של איש עסקים ידוע בחדרה. לצורך כך הם ייצרו בקבוקי תבערה והשליכו את הבקבוקים לעבר ביתו של איש העסקים בשני מועדים שונים. בגין אירוע זה ארביב מואשם בקשירת קשר לביצוע פשע, ייצור נשק, עבירות נשק וניסיון הצתה.
מתן ארביב. אגוז קשה לפיצוח
עוד עולה מכתב האישום כי ארביב מואשם גם בסחר בסמים לאחר ששני סוכנים סמויים של המשטרה הצליחו לרכוש אצלו סמים במהלך מסיבת טבע ולאחרים הוא מכר סמים בחניון של בית החולים הלל יפה. בגין עבירות אלה הוא מואשם בסחר בסם מסוכן והחזקת סם מסוכן שלא כדין ושלא לשימוש עצמי. כמו כן, הפרקליטות הגישה לבית המשפט בקשת חילוט לפיה במידה וארביב יורשע הרכוש יועבר לטובת אוצר המדינה והוא יוכרז "סוחר סמים".
לאחר הודאתו מתן ארביב אמר היום לפלאשנט: "בהמלצת עורך הדין שלי הודיתי בכתב האישום המתוקן ואני סומך על העורך דין שלי." לציין, כי בעוד חודשיים ישמעו הטיעונים בעניינם של הנאשמים בבית המשפט וגזר דינם ינתן לאחר מכן.
אלעד אלימלך. פרקליטו של ארביב
עורך הדין של ארביב אלעד אלימלך אמר: "מתן הודה היום בכתב אישום מתוקן, ממנו נמחקו עבירות חמורות. בסופו של יום, כתב האישום בו הודה מתן חמור הרבה פחות מכתב האישום שהוגש בתחילת הדרך ובוודאי ביחס לעבירות ולמקרים בהם נחקר מרשי ביחידת ימ"ר חוף. מתן הופנה לשירות המבחן לצורך הכנת תסקיר לעניין העונש, בהמשך לשילובו בפיקוח מעצר מיום שחרורו למעצר בית בפיקוח אלקטרוני. בעוד כחודשיים יתקיים דיון בטיעונים לעונש בעניין מרשי ואנו תקווה שההקלות בסעיפי האישום יבואו לידי ביטוי גם בסיום ההליך המשפטי".
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!
בתיאטרון הקאמרי התקיימה הפרמיירה להצגה "אגממנון", הצגה מצמררת על שליט של מדינה במלחמה, עם שבויים, שנדרש לשלם מחיר אישי תמורת השבתם. בהצגה משחקים דרור קרן, ישי גולן, מיכל עוזיאל, יונתן הורנצ'יק, רות אסרסאי, ירדן ניקהמפה וגל מיזרב. בין מי שהגיעו לפרימיירה החגיגית: עמוס תמם, יניב סוויסה, יניב ביטון, קרן מור, אמיר בנאי, יבגניה דודינה, ששון גבאי ועוד רבים וטובים. פרגנו להם!
האמן יוסי לובלסקי פותח את תערוכת היחיד "לא הכל ורוד", המתבוננת במערכת היחסים שבין אב לבנו ובין אדם להוריו, דרך תהליך יצירה שנמשך 18 שנה. התערוכה, שאצרה אילנה כרמלי לנר, תיפתח ביום חמישי, 8.10.2026, בשעה 19:00 בבית האמנים בתל אביב, רחוב אלחריזי 9, ותינעל ב־31.10.2026. לובלסקי נפרד מהצבעוניות החמה המזוהה עמו וצולל אל פלטה מאופקת של כחולים, שבה הים הופך למרחב של זיכרון, אובדן, חמלה ופיוס. לצד ציורי השמן הגדולים יוצגו גם רישומי הכנה בפחם, החושפים את קווי המחשבה והרגש שקדמו ליצירות. במרכז התערוכה עומד השינוי שעבר האמן לאחר מות הוריו, מאב המתבונן בבנו לילד יתום המחפש את הוריו. לפרטים נוספים חפשו באתר של יוסי לובלסקי.
נתניה: אירוע חגיגי נערך על ידי בכירי רשת טיב טעם המסכמת בימים אלה מהלך גיוס תרומות רחב ובמסגרתו נאספו כ-102,000 ₪, כתרומה לעמותת ידידי המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין. לאירוע הגיעו בכירי עמותת ידידי לוינשטיין, בסניף הדגל באזור התעשייה פולג בנתניה. המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין מקבוצת כללית, הוא מרכז השיקום הגדול בישראל ואחד המובילים בעולם. בלוינשטיין מטופלים פצועי צה"ל וכוחות הביטחון, נפגעי פעולות טרור, תאונות דרכים, תאונות עבודה, אירועים מוחיים, פגיעות חוט שדרה, קטיעות וגפיים, פגיעות ראש ומחלות מורכבות. מגיעים אליו מטופלים הזקוקים לתהליך שיקומי מקיף, במטרה לשוב לחיים עצמאיים ולתפקוד.