עבריין מאור עקיבא המוכר למשטרה מואשם בניסיון שוד ברעננה
שלומי גבאי יום שני,
14 במרץ 2016, 13:32
הנאשם ריצה בעברו מאסר ממושך בגין עבירת הריגה. במהלך ניסיון השוד הנאשם שלף אקדח דמה והושיט את ידו לכיוון האשה שהצליחה לחטוף ממנו את האקדח ונמלטה. לגבר, עורך דין ידוע שניסה להשתלט עליו אמר הנאשם שהוא יהרוג אותו תוך שהוא מניף לעברו סכין שלופה.
תושב אור עקיבא, בן 43, המוכר היטב למשטרה אשר ריצה בעברו מאסר ממושך בגין עבירת הריגה, מואשם בבית המשפט המחוזי בלוד בניסיון שוד בנסיבות מחמירות. לציין כי בימים אלה עומדים כנגדו שני כתבי אישום נוספים בגין ניהול מקום למשחקי הימורים אסורים, אחזקת סם והפרעה לשוטר במילוי תפקידו. מעצרו של הנאשם הוארך עד להחלטה אחרת ודיון נוסף בעניינו צפוי להתקיים ביום ה- 28.3
מכתב האישום שהוגש נגדו בסוף השבוע בבית המשפט המחוזי בלוד עולה כי בתחילת החודש סמוך לשעה 7:30 בבוקר החליט הנאשם להיכנס לביתו של עורך דין ידוע ברעננה במטרה לבצע בה עבירת רכוש. לשם כך הוא הצטייד מבעוד מועד בחפץ הנחזה להיות אקדח, בסכין ובקופסת קרטון ריקה. הוא צלצל באינטרקום במטרה לוודא אם מישהו מהדיירים נמצא בבית ולאחר מכן עזב את המקום.
עורך הדין שי לוי (צילום: שלומי גבאי)
כעבור זמן מה, סמוך לשעה 10 בבוקר, חזר הנאשם לבית ולצלצל פעם נוספת באינטרקום. גבר ואשה אשר נכחו בבית פתחו לו את שער הכניסה והנאשם נכנס למטבח והניח את הקופסה על השולחן. האשה אשר סברה שהנאשם הינו בעל מקצוע שהוזמן אליהם, שאלה לפשר הקופסה ובשלב זה שלף הנאשם את אקדח הדמה והורה להם להביא לו את כספם.
הנאשם הושיט את ידו לכיוון האשה אשר הצליחה לחטוף ממנו את אקדח הדמה ונמלטה בבהלה לעבר חצר הבית. במקביל ניסה הגבר לנטרל את הנאשם אך הנאשם הפיל אותו ארצה, שלף את הסכין ואמר לו שהוא יהרוג אותו. הגבר הדף ממנו את הנאשם ונאבק עימו תוך שהוא מנסה להבריחו מהבית.
הנאשם והגבר יצאו אל החצר ובעודם נאבקים שם ניסתה בשלב זה האשה לעזור בנטרול הנאשם אך היא נפלה ונחבלה. האשה המבוהלת הצליחה להתרומם ולברוח לרחוב סמוך תוך שהיא צועקת על מנת להזעיק עזרה. במקביל המשיך הגבר להיאבק עם הנאשם אשר בניתיים ברח מהבית. בשלב זה, שמע אחד השכנים את זעקותיה של האשה והבחין בנאשם כשהוא בורח מהבית. השכן פתח במרדף אחריו ובשלב מסויים משהתקרב אליו השכן הניף הנאשם את הסכין לעברו תוך שהוא מורה לו לשתוק. שוטרים שהוזעקו בינתיים למקום פתחו בסריקות לאיתורו של הנאשם אשר נתפס כעבור זמן קצר באזור בו התרחש האירוע.
בתחילה סברו השוטרים ודיירים נוספים בסביבה כי מדובר באירוע על רקע לאומני ובמקום קמה המולה גדולה וכוחות גדולים של משטרה הוזעקו למקום. לאחר שיחה עם בעלי הבית התברר כי מדובר בניסיון שוד והרקע לאירוע הוא פלילי.
מכתב האישום עולה כי הנאשם בניסיון שוד בנסיבות מחמירות. נציג הפרקליטות נתנאל בוג'ו פנה לבית המשפט שיורה על הארכת מעצרו של הנאשם עד תום ההליכים ובית המשפט הורה לעצור את הנאשם עד להחלטה אחרת.
בתגובה להגשת כתב האישום והחלטת בית המשפט לעצור את הנאשם עד להחלטה אחרת אמר עורך הדין שי לוי המייצג את הנאשם: "טרם קיבלנו את חומרי החקירה ומטבע הדברים אין ביכולנו להגיב כעת"
יחידת אופנוענים חדשה בנתניה
מועצת העיר אישרה הקמת יחידת אופנוענים חדשה – מענה מהיר, בין היתר בשל הקרבה לקו התפר וכן מתן מענה לאבטחת מוסדות חינוך בדגש על גני ילדים...
פלאשנט לוקאלי | 4.7.2025
נקודת כיבוי אש תוקם בפרדס חנה כרכור
...
פלאשנט לוקאלי | 19.6.2025
לתת מכל הלב בזמן מלחמה
...
פלאשנט לוקאלי | 15.6.2025
יריד התעסוקה בחדרה יוצא לדרך
...
פלאשנט לוקאלי | 6.6.2025
מדברים על זה
תאונת עבודה בשרות המעביד / המדינה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 4.7.2025
מדריך מעבר דירה באזור המרכז – איך מתמודדים עם הרחובות הצרים, החניה והעומס?
...
פלאשנט עסקים | 3.7.2025
הלוואה מהירה: איך לקבל החלטה חכמה גם כשהמצב לוחץ?
...
פלאשנט עסקים | 3.7.2025
מה צריך לדעת לפני שקונים דירה בצפון?
...
פלאשנט עסקים | 3.7.2025
מתחנת בקרוב? קלייר שמלות כלה זו הכתובת שלך
...
פלאשנט עסקים | 2.7.2025
מתחנת בקרוב? קלייר שמלות כלה זו הכתובת שלך
...
פלאשנט עסקים | 23.6.2025
מזרונים שבאמת ישפרו לכם את איכות החיים
...
פלאשנט עסקים | 19.6.2025
הספורטאים חוזרים להתאמן
שר התרבות והספורט מיקי זוהר ביוזמה לחידוש אימוני ספורטאים בווינגייט...
פלאשנט לוקאלי | 18.6.2025
תאונת עבודה ורשלנות המעסיק
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.6.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 2.6.2025
עילות תביעות תלמידים בבית ספר / בגן
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.5.2025
כרטיס ביקור על גלגלים: מדריך לעיצוב מדבקות רכב שעובדות
...
עמותת זמן גליל מערבי חוגגת את פסטיבל "יוליארט": זו השנה השמינית בה חודש יולי הופך להיות מזוהה עם האומנות בגליל המערבי. שבת גלריות בסימן ''מלאכת הזמן - יצירה בין עבר לעתיד'', שבה ניתן לבקר ב-10 גלריות שונות – ללא תשלום! קונצרטיול "אקלקטיקו עכו": טיול וקונצרט בכנסיה בעיר שמחוץ לחומות, תערוכת "גאות ושפל" של האומנית הבינלאומית ורדה יתום בעכו העתיקה – הכניסה חופשית! שיח אמנית והדגמה "הומור, זיכרון, חמר" עם הקדרית והפסלת לוסי בשן-בראון, סדנת "סימני זמן" ליצירת שעוני קיר עם אפקט חלודה אומנותי, ערב ספרות ויין עם הסופר גיא פורת ביקב פלך, סדנאות והופעות לכל המשפחה ועוד המון אירועים חווייתיים. פסטיבל יוליארט – במהלך כל חודש יולי ברחבי הגליל המערבי. לפרטים מלאים על כל האירועים, באתר עמותת זמן גליל מערבי. תהנו!
יריד הספרים העצמאי חוזר לסופ"ש בסינמטק תל אביב: לאחר שנקטע בעקבות המצב הביטחוני, יריד הספרים העצמאי ישוב להתקיים בסוף השבוע: 4-5 ביולי בסינמטק תל אביב בחסות עיריית תל אביב יפו. שעות היריד ביום שישי בין 10:00 ל-17:00 ובשבת בין 10:00 ל-21:00. היריד יתקיים במבנה הסינמטק הממוזג, עם עשרות דוכנים של הוצאות עצמאיות, כתבי עת וספרים נדירים. לצד דוכני הספרים, יתקיימו אירועים חד פעמיים המפגישים ספרות, קולנוע, פילוסופיה ויצירה לכל המשפחה כמו שיחות, הקרנות, הרצאות וסדנאות שיחגגו את המילה הכתובה מכל כיוון. תהנו!
תערוכת יחיד: "רסיסי רגעים" - לאמנית נירית גלעד עובדיה. התערוכה אותה יצרה גלעד עובדיה, ברגישות מופלאה, עוסקת בלכידת הזמן ברמותיו המזוקקות ביותר. בציור היפר-ריאליסטי, כל פרט - ולו הזעיר ביותר - מקבל משמעות, וכל משיכת עיפרון או מכחול הופכת לשבריר מציאות. כך, הרגעים המונצחים כאן אינם רק זיכרונות, אלא פירוק מדוקדק של הזמן עצמו, עד לרסיסים קטנטנים של אור, מרקם ותנועה. גלעד עובדיה, תושבת קריית חיים, מציגה בתערוכה ציורים היפר-ריאליסטיים שתופסים את הרגעים הקטנים של החיים, עד רמת רסיס של אור או תנועה. לצד יצירות שלמות, אפשר למצוא גם קטעים נבחרים מתוך ציורים גדולים שמוכיחים שגם חלק קטן יכול להכיל סיפור שלם. התערוכה תוצג עד
ה- 15.7.2025 | אוצרת : מיכל סדן | הכניסה חופשית.
חגיגה אמיתית וכיף גדול בפארק המים שפיים: לאירוע פתיחת הקיץ שנערך לתושבי נתניה ביוזמת אגף שכונות, הגיעו אלפי נתנייתים שנהנו מיום שכולו כיף. סגן ראש העיר ים מאיר קרן נצפה חוגג יחד עם התושבים המרוצים שמחכים לאירוע הבא. אהבנו! קיץ שמח!