אירועי פורים יתקיימו השנה בסימן "חדרה בארץ הפלאות"
רון איתן יום ראשון,
13 במרץ 2016, 15:02
אירועי פורים יתקיימו השנה בסימן "חדרה בארץ הפלאות", ויימשכו יומיים שבמהלכם תעוטר העיר בתפאורה ובמיצגים לסיפור הקלאסי של אליסה בארץ הפלאות
אירועי פורים יתקיימו השנה בסימן "חדרה בארץ הפלאות", ויימשכו יומיים שבמהלכם תעוטר העיר בתפאורה ובמיצגים לסיפור הקלאסי של אליסה בארץ הפלאות. ברחבי העיר יוצבו אלמנטים בגדלים מפתיעים כמו דלתות קטנטנות, פטריות ענק, ספלי תה, קלפי משחק, כובעים של הכובען המטורף וכדומה.
על הבמה המרכזית יעלה לאורך היום מופע "מסיבת התה של אליסה", עם דמויות בהשראת הסיפור הנודע שגם ירדו אל הרחוב ויקיימו תהלוכה פורימית להנאת החוגגים. האירועים יתקיימו בימי חמישי ושישי, 25 -25 במרץ, בשיתוף עיריית חדרה, העמותה העירונית לתרבות הפנאי וקניון לב חדרה.
יום חמישי
ביום חמישי (24 במרץ) תתקיים פעילות בקניון לב חדרה וברחבת הקניון, החל מהשעה 10:00 עד 20:00.
10:30 סדנת יצירה לילדים (הכנת מובייל של דובוני אכפת לי)
14:00 הפעלה לילדים ברחבי הקניון באמצעות דמויות פורימיות
17:30 עמית הקוסם
18:30 הופעה של להקת ילדודס
19:30 הופעת תזמורת הקונסרבטוריון
פורים בטכנודע (צילום: באדיבות עיריית חדרה)
יום שישי
ביום שישי (25 במרץ) יתקיים אירוע חיצוני, החל מהשעה 10:00 עד 14:00, עם במה מרכזית בכיכר המזרקה, ופעילויות ודוכנים ברחובות רוטשילד והרברט סמואל.
10:00 תחילת אירוע עם מיצגים, סדנאות, הפעלות, שעות סיפור, מתחם משחקים, מתחם קטנטנים, עמדות צילום, מתחם דוכני אוכל, תקליטן ועוד.
10:30 פתיחת דלפק (סמוך לבמה) לרישום תחרות תחפושות גילאי 5 עד 10
11:00 תחרות תחפושות
11:30 מופע במה "מסיבת התה של אליסה"
12:00 פתיחת דלפק הרשמה (סמוך לבמה) תחרות תחפושות גילאי 10 עד 15
12:30 תחרות תחפושות
13:30 מופע במה "מסיבת התה של אליסה"
בנוסף תהלוכות של דמויות פורימיות ברחובות האמורים.
פורים בארץ הפלאות (צילום: באדיבות עיריית חדרה)
מדע בתחפושת
גם הטכנודע, מרכז מדעי חווייתי ייחודי לכל המשפחה, מציע פעילות ייחודית לפורים "מדע בתחפושת". המשתתפים יוזמנו לגלות מה קורה כשמעבדת הפיזיקה מתחפשת ללונה פארק; מה מגלים בתערוכת אשליות אופטיות; ומה מעוללות קרני האור בחדר החושך. בנוסף תוצב עמדת צילום תחפושות נושאת פרסים.
חוויות, פעילויות, גילויים והתנסויות בחופשת פורים יתקיימו בין ה-23 ל-24 במרץ, בין השעות 9:00 עד 17:00.
סגירת רחובות בקרנבל פורים
ביום קרנבל פורים (שישי 25 במרץ) יחולו שינויים בהסדרי התנועה.
החל מיום חמישי (24 במרץ) בשעה 19:30:00 ועד שישי בשעה 16:00, ייסגרו לתנועה רחובות הרברט סמואל (בקטע שבין רחוב הגיבורים לסניף הדואר); רחוב רוטשילד (מרחוב הנשיא ועד לרחוב גורדון); וסמטת אורנשטיין.
ברחוב הרברט סמואל מול הדואר חניות המיועדות לנכים.
עיריית חדרה מזמינה את תושבי העיר לבוא וליהנות עם משפחותיהם מאירוע ססגוני לכל המשפחה.
אליפות ישראל בדריפט שנערכה לאחרונה בצפון, בסיוע ותמיכה של הרשות לנהיגה ספורטיבית ומשרד התרבות והספורט, עם קהל ענק של אלפי מבקרים שהגיע ליהנות מאירוע מוטורי שלא נראה כמותו בצפון. יותר מ־60 נהגים התחרו במשך יומיים מול יציעים מלאים עד אפס מקום, באירוע שהופק בשיתוף ההתאחדות למכוניות ולקארטינג תחת משרד הספורט, עיריית כרמיאל וקבוצת מלמד מוטור ספורט. היה מדהים!
מלון כפר גלעדי משיק סופ"ש המשלב חוויה קולינרית גלילית לבין תרבות מקומית עשירה המיועד לשוחרי אוכל, יין ותרבות. במסגרת הסופ"ש השף אבי כהן, יארח את השף אביב משה, מהשפים הבולטים והמוערכים בישראל. במהלך הסופ"ש, שיערך 3 ימים בספטמבר, ייהנו האורחים מחוויה משולבת של אירוח גלילי מוקפד, ארוחות שף עשירות בהשראת המטבח הגלילי, לצד סדנאות, הרצאות, טעימות, פעילויות, אירועי תרבות ואטרקציות לכל המשפחה.
תחילת שנה מוצלחת בנתניה: ראש העיר, מרים פיירברג-איכר, שירי חגואל סיידון ובכירים נוספים בסיור במוסדות החינוך בעיר. "מתחילות שנה טובה, בצילום - ביקור בבית הספר קרליבך".
בועז כספי משתף: "יצא לי להיפגש היום עם אפרת ברוך, אחראית על מתנדבים בעיריית נתניה, שעושה עבודת קודש עם המתנדבים הרבים שמתנדבים בעיר. תודה לך על כל מה שאת עושה למעננו תושבי העיר".