החשוד בן ה-41 שנעצר ראשון בפרשה שוחרר לביתו בהסכמת הצדדים ללא דיון בבית המשפט. הירי ירה בוצע מטווח אפס לעבר בעל הפיצוציה שרק בדרך נס לא נפגע
בית משפט השלום בחיפה האריך היום בשישה ימים את מעצרם של שני תושבי חדרה בני 23 ו-24 החשודים במעורבות באירוע הירי בפיצוציה לפני כחודש וחצי באור עקיבא. החשוד בן ה-41 שנעצר ראשון בפרשה שוחרר לביתו בהסכמת הצדדים ללא דיון בבית המשפט.
מהמידע המודיעיני שבידי המשטרה עולה כי שני החשודים שמעצרם הוארך היום הגיעו במוצאי שבת ב-16 לינואר לפיצוציה באור עקיבא עם רכב. אז ירד מהרכב החשוד המרכזי בן ה-24 כשהוא חובש קסדה נכנס לפיצוציה ומטווח אפס ירה לעבר בעל הפיצוציה שרק בדרך נס לא נפגע. בעל הפיצוציה שהתעשת במהרה הצליח ביחד עם מספר צעירים נוספים ששהו במקום לנטרל את היורה ויחד הצליחו לקחת ממנו את הנשק שמאוחר יותר הושב למשטרה.
עורכי הדין דורון נוי ויהלי שפרלינג
שני החשודים שומרים לאורך כל חקירתם על זכות השתיקה. המשטרה חקרה מספר מקורבים אליהם ואף הציגה לבית המשפט דוח סודי מפורט המצביע על פעולות רבות שנעשו בתיק וכן מחקרי תקשורות המצביעים על מיקומם של החשודים בסמוך לאירוע הירי ולאחריו.
עורך הדין דורון נוי המייצג את החשוד בן ה-23 טען בדיון כי בסרטוני מצלמות האבטחה של הפיצוציה רואים בבירור כי מרשו הוא אינו היורה וזאת בשל מבנה גופו שאינו זהה לאותו אלמוני שנכנס לפיצוציה וביצע את הירי. הוא הכחיש בשם מרשו את המיוחס ודרש לשחררו לחלופת מעצר אולם השופט ד"ר זיאד פלאח ציין כי לא ניתן לשחררו בשלב זה וקייים חשד סביר שהוא אכן מעורב באירוע הירי.
עורך הדין שי לוי (צילום: שלומי גבאי)
לגבי החשוד המרכזי בן ה-24 טען העורך דין שי לוי המייצג אותו כי החוקרים טרם הטיחו במרשו שום ראיה ממשית הקושרת אותו לאירוע הירי וטען כי המשטרה מתבססת אך ורק על פי מידע מודיעיני שנאסף על ידי אנשי המודיעין של הימ"ר שבמשך חודש וחצי ניהלו את החקירה. נציג המשטרה עורך הדין שאדי סיאגה סירב לפרט בדיון מהו חלקו של כל חשוד באירוע והגיש לבית המשפט דוח מפורט על חלקו של כל חשוד וביקש מבית המשפט להאריך את מעצר החשודים בתשעה ימים. בית המשפט נענה חלקית לבקשה והאריך את מעצר החשודים כאמור רק בשישה ימים.
מהדיון שהתקיים היום בבית המשפט עולה כי המשטרה מייחסת להם עבירות של ניסיון חבלה ועבירות נשק. לציין כי בידי המשטרה מידע מודיעיני מדוייק שלחשוד בן ה-41 שכאמור שוחרר בהסכמת הצדדים היה סכסוך ישן עם בעל הפיצוציה ובמשטרה חושדים כי הוא זה ששלח אותם לבצע את הירי.
עורכי הדין דורון נוי ויהלי שפרלינג, המייצגים את החשוד בן ה-23 אמרו: "מרשנו מכחיש בכל תוקף קשר למקרה ומשוכנע שישוחרר בימים הקרובים לביתו".
עו"ד שי לוי המייצג אתת החשוד המרכזי בן ה-24 אמר: "שום ראיה לא הוטחה בפני החשוד עד עתה. אם לא תוטח כזו אזי החשוד ישוחרר. ממש כמו שחרורו של העצור הנוסף ששוחרר הבוקר".
נתניה ממשיכה למשוך חברות מובילות: אירוע השקת משרדי הדוגמה בפרויקט החדש של דיזנגוף וקבוצת תדהר, התקיים השבוע בנתניה. מדובר בבניין מגורים חדשני המשלב קומת משרדים בסטנדרט מתקדם, המעניקה מענה איכותי לעסקים ולחברות המבקשים לפעול בעיר נתניה. סגן ומ”מ ראש העיר, שלו אלגלי, הממונה על הפיתוח העסקי, השתתף באירוע וציין כי נתניה ממשיכה לבסס את מעמדה כמרכז עסקים מוביל. חברות מובילות בוחרות להשקיע ולהתפתח כאן בזכות תנופת הפיתוח, המיקום האסטרטגי ואיכות החיים שהעיר מציעה. "נמשיך לפעול כדי למשוך עוד עסקים, לייצר מקומות תעסוקה ולחזק את הכלכלה המקומית".
מיקי קם ואודיה קורן השיקו וכולם הגיעו לפרגן בפרימיירה החגיגית: בשבוע שעבר חגגו בתיאטרון הקאמרי את עליית ההצגה "השותפה" בפרימיירה חגיגית בכיכובן של אודיה קורן ומיקי קם. בהצגה הן מגלמות שתי נשים - אחת נאיבית והשניה פרועה - שעוברות לגור יחד והופכות לדמויות משמעותיות מאוד זו עבור זו. הראשון לברך היה בנה של מיקי קם, נדב עדר, יחד עם אשתו אלינור וייל - שניהם שחקנים בקבוצת הצעירים של הקאמרי. עוד נכחו: ירדנה ארזי, חנה לסלאו, נורית גפן, נתן דטנר, איל וולדמן ועוד.
בין עבר להווה: תערוכת היחיד "מצב ביניים" של חומי גרומן תיפתח ביפו. התערוכה, באוצרותו של איתי גבאי, תיפתח ביום חמישי, 9 ביולי 2026, בשעה 19:30, בגלריה אשכילה ביפו, ותציג עבודות בציורי שמן וצבעי מים העוסקות בזהות, שייכות והמפגש שבין מסורת לחיים עכשוויים. גרומן, שעזבה את הקהילה החרדית, מביאה אל הבד את מסעה האישי דרך שתי סדרות עבודות: האחת מתארת רגעים מחיי היומיום בישראל, והשנייה מציגה כלי זכוכית צבעוניים המשמשים כמטאפורה למערכות יחסים, שקיפות ושבריריות. התערוכה "מצב ביניים" תוצג בגלריה אשכילה, רחוב הפנינים 2, יפו, ותינעל ב-7 באוגוסט 2026. בהצלחה!