56 תיקים בגין ניסיונות פריצה ואלימות ו-9 הרשעות, כל אלה לא הספיקו לבית המשפט לשלוח את תושב חדרה למאסר בפועל כפי שדרשה התביעה ובמקום זאת בחר בית המשפט להטיל עליו עונש מאסר על תנאי בלבד
בבית המשפט השלום בחדרה דנים במקרים רבים בעניינם של עבריינים שביצעו שורה של עבירות וברגע של הכרעת הדין הם עומדים מול השופט ונאלצים לשפשף טוב טוב את עיניהם או יותר נכון את אוזניהם כדי לשמוע את גזר הדין הנגזר עליהם על ידי בית המשפט. אתמול זה קרה.
תושב חדרה, בן 40, הספיק לצבור 56 תיקים ו-9 הרשעות והופתע בעצמו כששמע כי השופטת שולחת אותו למאסר על תנאי בגין עבירה שעונשה הוא 6 חודשים עד שנת מאסר למרות שהתביעה דרשה מאסר בפועל וקנס כספי.
עורך הדין רותם כהן (צילום: שלומי גבאי)
מכתב האישום עולה כי לפני כחצי שנה ניסה הנאשם לפרוץ דרך המרפסת לביתו של תושב העיר המתגורר בקומה השניה. ניסיון הפריצה נכשל לאחר שבעל הדירה הבחין בנאשם וזה הספיק להימלט מהמקום. הנאשם נלכד ונגדו הוגש כתב אישום בגין ניסיון פריצה.
במהלך הדיון דרש נציג המדינה מבית המשפט בהתחשב בעברו הפלילי העשיר של הנאשם להטיל עליו עונש מאסר לרבות עונש על תנאי וקנס כספי. אולם מנגד טענה ההגנה כי הנאשם בחר לקחת אחריות ולמרות עברו הפלילי הוא עבר שינוי משמעותי בשנים האחרונות כאשר בחר בדרך של שיקום. סניגורו של הנאשם עורך הדין רותם כהן, התייחס בעיקר לנכונותו של הנאשם להמשיך להשתלב בצורה אינטנסיבית בשיקום ואף הדגיש את העובדה כי תסקיר המבחן לגביו היה חיובי וכי מרשו בחר לשקם את עצמו.
השופטת ארגמן התייחסה בכתב האישום כי לאחר שהנאשם נעצר בתיק זה הוא נתון לתנאי מעצר מגבילים קשים ביותר במשך תקופה של למעלה 8 חודשים עם אזוק אלקטרוני ובית המשפט השתכנע כי ההליך הטיפולי נושא פירות. לנוכח דברים אלה בסופו של דבר החליטה השופטת פנינה ארגמן לגזור על הנאשם 6 חודשי מאסר על תנאי בלבד.
בתגובה להחלטת בית המשפט עו"ד רותם כהן אמר: ״בית המשפט בהחלטה אמיצה ואנושית, מעדיף את האפיק השיקומי ובוחר להמנע משליחת הנאשם אל מאחורי סורג ובריח. ההגנה סבורה כי זו דרך המלך אשר משקפת את אינטרס הציבור ומברכת על גזר הדין״.
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!
בתיאטרון הקאמרי התקיימה הפרמיירה להצגה "אגממנון", הצגה מצמררת על שליט של מדינה במלחמה, עם שבויים, שנדרש לשלם מחיר אישי תמורת השבתם. בהצגה משחקים דרור קרן, ישי גולן, מיכל עוזיאל, יונתן הורנצ'יק, רות אסרסאי, ירדן ניקהמפה וגל מיזרב. בין מי שהגיעו לפרימיירה החגיגית: עמוס תמם, יניב סוויסה, יניב ביטון, קרן מור, אמיר בנאי, יבגניה דודינה, ששון גבאי ועוד רבים וטובים. פרגנו להם!
האמן יוסי לובלסקי פותח את תערוכת היחיד "לא הכל ורוד", המתבוננת במערכת היחסים שבין אב לבנו ובין אדם להוריו, דרך תהליך יצירה שנמשך 18 שנה. התערוכה, שאצרה אילנה כרמלי לנר, תיפתח ביום חמישי, 8.10.2026, בשעה 19:00 בבית האמנים בתל אביב, רחוב אלחריזי 9, ותינעל ב־31.10.2026. לובלסקי נפרד מהצבעוניות החמה המזוהה עמו וצולל אל פלטה מאופקת של כחולים, שבה הים הופך למרחב של זיכרון, אובדן, חמלה ופיוס. לצד ציורי השמן הגדולים יוצגו גם רישומי הכנה בפחם, החושפים את קווי המחשבה והרגש שקדמו ליצירות. במרכז התערוכה עומד השינוי שעבר האמן לאחר מות הוריו, מאב המתבונן בבנו לילד יתום המחפש את הוריו. לפרטים נוספים חפשו באתר של יוסי לובלסקי.
נתניה: אירוע חגיגי נערך על ידי בכירי רשת טיב טעם המסכמת בימים אלה מהלך גיוס תרומות רחב ובמסגרתו נאספו כ-102,000 ₪, כתרומה לעמותת ידידי המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין. לאירוע הגיעו בכירי עמותת ידידי לוינשטיין, בסניף הדגל באזור התעשייה פולג בנתניה. המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין מקבוצת כללית, הוא מרכז השיקום הגדול בישראל ואחד המובילים בעולם. בלוינשטיין מטופלים פצועי צה"ל וכוחות הביטחון, נפגעי פעולות טרור, תאונות דרכים, תאונות עבודה, אירועים מוחיים, פגיעות חוט שדרה, קטיעות וגפיים, פגיעות ראש ומחלות מורכבות. מגיעים אליו מטופלים הזקוקים לתהליך שיקומי מקיף, במטרה לשוב לחיים עצמאיים ולתפקוד.