בתום דיון משפטי שנמשך למעלה מ-5 שנים סעיפי האישום קרסו כמו קוביות הדומינו בזו אחר זו עד שבסופו של דבר נותר אישום אחד קטן ושולי. סייעו לכך, הסתירות הרבות בגרסאות השוטרים. הסניגור שי לוי: "השופטת קבעה שהשוטרים שיקרו והעיכוב שלו כלל לא היה חוקי"
מדובר בפרשה שהסתיימה בסוף השבוע שעבר בבית המשפט השלום בנתניה, כאשר תושב שדה יצחק, בן 42, בעל עסקים המוכר בחדרה, נדרש בתחילת שנת 2011 על ידי שוטר לעצור בצד הדרך בקטע שבין מחלף נתניה למחלף חבצלת בטענה כי שוחח בטלפון הנייד במהלך הנהיגה. לנאשם נרשמו שתי דוחות תנועה בגין נהיגה ללא רישיון רכב ושימוש בטלפון נייד תוך כדי נהיגה.
בכתב האישום נטען כי בתגובה לכך, החל הנאשם לקלל את השוטר תוך שהוא פולט לעברו "בשבילי זה כלום האלף שקל האלה זה שעת עבודה, אבל לך שהכסף ילך לתרופות". משביקש השוטר לעכב את הנאשם לתחנת המשטרה, הוא נמלט מהמקום עם רכבו, תוך שהוא עולה עם גלגל הרכב על רגלו של השוטר. כתוצאה מכך נגרמה לשוטר חבלה בדמות שבר בקצה הציפורניים של רגל שמאל.
בגין העובדות שתוארו בכתב האישום, יוחסו לנאשם עבירות של תקיפת שוטר כדי להכשילו בתפקיד, הפרעה לשוטר במילוי תפקידו והעלבת עובד ציבור. מכתב האישום עולה עוד כי הנאשם הודה בביצוע עבירה של העלבת עובד ציבור אך כפר בביצוע שתי העבירות האחרות שיוחסו לו.
עורך הדין שי לוי. "העיכוב כלל לא היה חוקי" (צילום: שלומי גבאי)
לטענת הנאשם הוא נסע ברכבו מהמקום למרות בקשת השוטר אך גלגל רכבו לא עלה על רגלו של השוטר. עוד נטען על ידי ההגנה כי לא היה כל בסיס חוקי לעיכובו של הנאשם ולפיכך אין לראות בנסיעתו מן המקום, לאחר שחתם על דוחות התעבורה, משום הפרעה לשוטר במילוי תפקידו.
במהלך הדיון מסרו השוטרים את גרסותיהם תוך שבית המשפט מגלה סתירות רבות בין עדויות השוטר המתלונן ומתנדב המשטרה ששימש עד מרכזי בפרשה לבין מה שצויין על ידם בדוחות שלאחר האירוע. השופטת הדס רוזנברג שיינרט ציינה כי "בגרסאותיו של המתלונן נתגלו סתירות ותמיהות, המקשות על היכולת לאמץ את עדות המתלונן, לפיה עלה הנאשם עם גלגל רכבו על כף רגלו של המתלונן, יתרה מכך חלק מדברי המתלונן אינן עולים בקנה אחד עם עדותו של עד התביעה אשר עד לאירוע". לפיכך החליטה השופטת שיינרט לזכות את הנאשם מחמת הספק מעבירה של תקיפת שוטר בנסיבות מחמירות.
גם במקרה האישום השני שהתייחס להפרעה לשוטר במילוי תפקידו מצא בית המשפט סתירה בעדותו של המתלונן לבין עדותו של מתנדב המשטרה אשר התקשה לתמוך בעדות המתלונן ולפיכך החליטה השופטת שיינרט גם במקרה זה לזכות את הנאשם מאישום של הפרעה לשוטר במילוי תפקידו ולהרשיע אותו באישום של העלבת עובד ציבור בלבד. לבקשת הסניגור עורך הדין שי לוי נענתה השופטת שיינרט לדחות את הטיעונים לעונש לחודש מרץ.
עורך הדין שי לוי סניגורו של הנאשם אמר: "למרות הקושי המובן לנהל הגנה מול אמרתו וגרסתו של שוטר ביהמ"ש קיבל את עמדת הנאשם, האמין לו ולא חשש לקבוע כי לא להאמין כלל לשוטר שבשטח. צר לי שהנאשם שייצגתי היה צריך לעבור את כל ההליך בבית המשפט. עוד נבוא חשבון הוצאות עם המדינה ועם השוטר. גם תביעה אישית כנגד השוטר תילקח בחשבון".
נתניה ממשיכה למשוך חברות מובילות: אירוע השקת משרדי הדוגמה בפרויקט החדש של דיזנגוף וקבוצת תדהר, התקיים השבוע בנתניה. מדובר בבניין מגורים חדשני המשלב קומת משרדים בסטנדרט מתקדם, המעניקה מענה איכותי לעסקים ולחברות המבקשים לפעול בעיר נתניה. סגן ומ”מ ראש העיר, שלו אלגלי, הממונה על הפיתוח העסקי, השתתף באירוע וציין כי נתניה ממשיכה לבסס את מעמדה כמרכז עסקים מוביל. חברות מובילות בוחרות להשקיע ולהתפתח כאן בזכות תנופת הפיתוח, המיקום האסטרטגי ואיכות החיים שהעיר מציעה. "נמשיך לפעול כדי למשוך עוד עסקים, לייצר מקומות תעסוקה ולחזק את הכלכלה המקומית".
מיקי קם ואודיה קורן השיקו וכולם הגיעו לפרגן בפרימיירה החגיגית: בשבוע שעבר חגגו בתיאטרון הקאמרי את עליית ההצגה "השותפה" בפרימיירה חגיגית בכיכובן של אודיה קורן ומיקי קם. בהצגה הן מגלמות שתי נשים - אחת נאיבית והשניה פרועה - שעוברות לגור יחד והופכות לדמויות משמעותיות מאוד זו עבור זו. הראשון לברך היה בנה של מיקי קם, נדב עדר, יחד עם אשתו אלינור וייל - שניהם שחקנים בקבוצת הצעירים של הקאמרי. עוד נכחו: ירדנה ארזי, חנה לסלאו, נורית גפן, נתן דטנר, איל וולדמן ועוד.
בין עבר להווה: תערוכת היחיד "מצב ביניים" של חומי גרומן תיפתח ביפו. התערוכה, באוצרותו של איתי גבאי, תיפתח ביום חמישי, 9 ביולי 2026, בשעה 19:30, בגלריה אשכילה ביפו, ותציג עבודות בציורי שמן וצבעי מים העוסקות בזהות, שייכות והמפגש שבין מסורת לחיים עכשוויים. גרומן, שעזבה את הקהילה החרדית, מביאה אל הבד את מסעה האישי דרך שתי סדרות עבודות: האחת מתארת רגעים מחיי היומיום בישראל, והשנייה מציגה כלי זכוכית צבעוניים המשמשים כמטאפורה למערכות יחסים, שקיפות ושבריריות. התערוכה "מצב ביניים" תוצג בגלריה אשכילה, רחוב הפנינים 2, יפו, ותינעל ב-7 באוגוסט 2026. בהצלחה!