פרשת מותו של סלמסה הועברה למחלקת המשמעת במשטרה - פלאשנט חדשות - עיריית חדרה
יום שלישי, 20 באוקטובר 2026
חדשות   ספורט   בריאות   חינוך   תרבות   עסקים   רכילות
פרשת מותו של סלמסה הועברה למחלקת המשמעת במשטרה
שלומי גבאי
יום ראשון, 14 בפברואר 2016, 15:57

בני המשפחה: "מבחינתנו הדברים עדיין פתוחים. נצטרך לשבת, לעשות שיעורי בית ולהחליט איך אנחנו ממשיכים את המאבק. זה שמח"ש החליטו לסגור את הסיפור, זה לא אומר מבחינתנו כלום"
בעקבות הבדיקה המחודשת שביצעה המחלקה לחקירות שוטרים בפרקליטות המדינה לגבי פרשת מותו של יוסף סלמסה ז"ל מבנימינה, שהיה אז בתחילת שנות ה-20 לחייו, בהמשך לפניית משפחת המנוח, הודיעה היום המחלקה על דעת פרקליט המדינה כי הוחלט להעביר לבחינת מחלקת המשמעת של משטרת ישראל כמה מן הסוגיות שעלו בחקירה סביב מעצרו של סלמסה ז"ל.

כזכור, ביום 03.04.14 התקבל במח"ש מכתב תלונה מאת אחותו ואמו של יוסף סלמסה, שהיה אז צעיר בתחילת שנות ה-20 לחייו, אליו צורפה כתבה עתונאית שלפיה שוטרים "שרפו אותו באמצעות לייזר חשמלי" וגרמו לכוויות בבטנו ובידו, וזאת על לא עוול בכפו. בהמשך (על פי הכתבה שצורפה לתלונה) הגיע אביו של יוסף סלמסה לתחנת המשטרה בה היה עצור וראה את בנו אזוק בידיו וברגליו מחוץ לתחנה כשהוא שכוב על הרצפה כאשר לטענתו, אף שוטר לא נמצא בסביבתו. לאחר מכן הזמינה המשטרה ניידת מד"א שלקחה אותו לביה"ח כאשר לפי הנטען, אף שוטר לא התלווה אליו לביה"ח.
פרשת מותו של סלמסה הועברה למחלקת המשמעת במשטרה
יוסף סלמסה ז"ל  (צילום: דף הפייסבוק)
בתלונה מסרו בני המשפחה כי סלמסה נפגע נפשית מהמקרה, מטופל ע"י שירותי הרווחה וזקוק להשגחה. לתלונה צורף גם תיעוד רפואי מבי"ח ממנו עולה שהמנוח היה בגילופין, חושמל בדופן בטנו ונחבל בידו. בביה"ח מסר האב שבנו הותקף ע"י משטרה.

ביום 06.04.14, בסמוך לאחר הפניה, פתחה מח"ש בבדיקת המקרה. בהתאם לכך, נשלח מכתב המזמין את יוסף סלמסה ז"ל להגיע למשרדי מח"ש למסור תלונה מפורטת אודות האירוע. בנוסף, נעשו ניסיונות ליצור קשר טלפוני עם סלמסה - ללא הצלחה. חוקר מח"ש אף שוחח עם אמו של יוסף סלמסה והסביר לה שאם הוא מעוניין להגיש תלונה, עליו ליצור קשר עם החוקר. אך שוב, ללא הצלחה. נוכח העדר שיתוף הפעולה מצד המתלונן ואי קבלת גרסה מסודרת מצדו, ולאור גרסאות סותרות שנרשמו מפי השוטרים, לא נפתחה חקירה פלילית בענין.

ביולי 2014 נמצאה גופתו של סלמסה ז"ל, לאחר שנעדר במשך מס' ימים. ביום 19.11.14, בעקבות פנייה מחודשת של המשפחה, הוחלט לפתוח את התיק מחדש. במסגרת פתיחת התיק מחדש נחקרו שוטרים באזהרה, נגבו עדויות מהוריו של המנוח וכן מעדי ראייה לאירוע.

כאמור, לאחר בחינת חומר הראיות ומכלול הנסיבות הרלוונטיות בתיק, החליטה המחלקה לחקירות שוטרים על דעת פרקליט המדינה, להעביר לבחינת מחלקת משמעת ולגורמים המוסמכים במשטרת ישראל כמה מהסוגיות שעלו בתיק. הסיבות שבגללן הוחלט להעביראת החומר למח"ש נובע מהעובדה כי מחומר הראיות עולה כי השוטרים רשמו דו"חות לפיהם הזהירו את יוסף סלמסה בטרם השתמשו נגדו בטייזר, דו"חות שהתברר לכאורה כי אינם משקפים דברי אמת. עניין זה יועבר לטיפול מחלקת משמעת במשטרת ישראל.

בנוסף, החלטת השוטרים להשאיר את המנוח מחוץ לתחנת המשטרה (נמצא כי מדובר בפרק זמן שארך כ- 35 דקות עד הגעת האמבולנס - ולא מספר שעות כפי הנטען) נמצאה טעונה בחינה ברמה הפיקודית ובמידת הצורך - הפקת לקחים.

התנהלות השוטר שהגיע לחפש את יוסף סלמסה בבית משפחת סלמסה: יצוין שעצם ההגעה לבית המשפחה הייתה כדין לאור היותו של יוסף סלמסה דרוש לחקירה, ברם, בהקלטה נשמע השוטר אומר לבני המשפחה "אני לא ישן לא ביום ולא בלילה, אם אני לא ישן גם אתם לא תישנו. ככה אני עובד. אני כל שעה ידפוק פה בדלת". אמירה זו, הגם שנמצא כי לא חצתה את רף האיום הפלילי, נמצאה מצדיקה בחינה משמעתית/פיקודית.

יודגש כי גם אם נפל פגם בהתנהלות השוטרים בכל הנושאים האמורים, הרי שסוגיות אלה אינן מגלות חשד לעבירה פלילית וראוי לבחון אותן במישור המשמעתי/פיקודי על ידי הגורם המוסמך במשטרה. כמו כן החליטה מח"ש על דעת פרקליט המדינה על סגירת התיק הפלילי בכל הנוגע לשימוש שעשו השוטרים בטייזר, וזאת מחוסר ראיות מספיקות.

יובהר כי לשם העמדת אדם לדין פלילי והרשעתו בהליך שכזה, נדרשת רמת וודאות גבוהה כי אותו אדם אכן ביצע את העבירה המיוחסת לו. במקרה דנן, כאמור, המנוח לא מסר כל גרסה וממילא חומר הראיות חסר את סיפורו שלו. מחומר הראיות שנאסף עולה כי השוטרים הגיעו למקום בעקבות דיווח שנתקבל על אדם שיכור, הנושא סכין, משתולל ומנסה לפרוץ למבנה במקום. מבלי להכנס לשאלת נכונותו האובייקטיבית של הדיווח, אין חולק כי זה המידע שהיה בתודעת השוטרים עת הגיעו לזירה במסגרת מילוי תפקידם, לצורך פעילות מבצעית, שעניינה שמירת הסדר הציבורי. מחשש להיתקל בסכנה, ניתן להעריך כי השוטרים מיהרו לעשות שימוש במכשיר הטייזר שהיה בידם.

בהודעת המשטרה שפורסמה צוין כי מחומרי החקירה שנאספו בתיק עולה שהמנוח אמנם היה שתוי, וכי במהלך האירוע נעשה ירי בודד במכשיר הטייזר, וזאת בניגוד לטענה שנעשה שימוש ב"מחסנית מלאה". בנסיבות אלה, נמצא שאין די ראיות המבססות חשד לביצוע עבירה פלילית מצד השוטרים בכל הנוגע לעשיית השימוש במכשיר הטייזר נגד המנוח, כאמור, בכפוף לאמור בכל הנוגע לדיווח שמסרו בנושא האזהרה המוקדמת.

לגבי אופן חקירת נסיבות מותו של המנוח ומכלול התנהלות המשטרה בהקשר זה מדובר בעניין שאינו בסמכות מח"ש, שכן בגזרת מותו של המנוח לא נכרך כל חשד למעורבות פלילית של שוטר. ההיבטים המשמעתיים העולים מן התיק הועברו, כאמור, לבחינה במשטרת ישראל.

בתגובה להחלטת מח"ש אמרו בני המשפחה, אחיו אשר סלמסה, בת הדודה תהונה מהרט ואחותו אילנית (בנצ'י) סלמסה: "אומרים לי שיש פה ראיות סותרות, השוטרים אומרים יש פה התנהלות לא תקינה, השתמשו בטייזר, רוקנו על יוסף מחסנית שלמה ואחד סותר את השני. שזה אומר שהם משקרים. אם אני משקרת על עדות אני עומדת לדין! אז מה הסיבה שאותם שוטרים לא יועמדו לדין? אם אני כאזרחית הייתי עומדת לדין, מה הסיבה שאותו שוטר שתפקידו להגן על אזרחים לא עומד לדין? הם רוצים לעדן ולרכך את הדברים. מבחינתנו זה לא נגמר, אנחנו נמשיך להיאבק. ואנחנו דורשים שהצדק יצא לאור. זה שמח"ש החליטו לסגור את הסיפור, זה לא אומר מבחינתנו כלום.

עדיין יש הרבה שאלות, ואפשר לערער על ההחלטה הזאת. מבחינתנו הדברים עדיין לא ברורים, עדיין יש שאלות, לא נתנו לנו את התשובות בצורה מפורטית כי גם להם עצמם יש עדיין שאלות. הם עדיין בודקים דברים שהם לא התעמקו בהם. אנחנו לא מתכוונים לוותר, עד שהצדק של יוסף יצא לאור. היום זה יוסף ומחר זה יכול להיות כל אחד אחר. כמו שעד עכשיו לא ישבנו בחיבוק ידיים, גם עכשיו אנחנו לא מתכוונים לשבת בחיבוק ידיים. לא ניתן להם לשוטרים האלו להמשיך את החיים, אחרי שהם הפכו לנו הפכו החיים ואחרי שאחי נמצא בקבר. מבחינתנו הדברים עדיין פתוחים. נצטרך לשבת, לעשות שיעורי בית ולהחליט איך אנחנו ממשיכים את המאבק"
  כתוב למערכת
עוד כתבות שיכולות לעניין אותך
נעצרו שישה חשודים בפרשת רצח בנתניה
נעצרו שישה חשודים בפרשת רצח בנתניה
   
"משירות לאומי לאחות מוסמכת במיון"
   
 דורשים התחייבות לטיפול בשריפת פסולת
דורשים התחייבות לטיפול בשריפת פסולת
   
משרד הבריאות מזהיר: אין לרכוש את המוצרים
משרד הבריאות מזהיר: אין לרכוש את המוצרים
   
מחריד: דקר את כלבו חמש פעמים במטרה להרוג אותו
מחריד: דקר את כלבו חמש פעמים במטרה להרוג אותו
   
נחנכה הכיכר לזכר  שלום כחלון ז
נחנכה הכיכר לזכר  שלום כחלון ז"ל בנתניה
 לוקאלי
משרד המשפטים עשה סוף לקומבינה בבריכת אליצור משרד המשפטים עשה סוף לקומבינה בבריכת אליצור
מונתה מפרקת זמנית לעמותה שהעבירה שלא כדין את פעילות הקאנטרי לגורם פרטי...

פלאשנט לוקאלי | 20.10.2026

ארומה ונט ארומה ונט"ל למען נפגעי פוסט טראומה
...

פלאשנט לוקאלי | 18.10.2026

העובדים הסוציאלים מחריפים את העיצומים העובדים הסוציאלים מחריפים את העיצומים
...

פלאשנט לוקאלי | 18.10.2026

עיריית נתניה מקימה 5 גינות יום הולדת ברחבי העיר עיריית נתניה מקימה 5 גינות יום הולדת ברחבי העיר
...

פלאשנט לוקאלי | 14.10.2026

מאכילים חתולי רחוב? כך עושים זאת נכון מאכילים חתולי רחוב? כך עושים זאת נכון
...

פלאשנט לוקאלי | 11.10.2026

 מדברים על זה
הושפלתם במקום העבודה? יתכן ומגיע לכם פיצוי ואחוזי נכות הושפלתם במקום העבודה? יתכן ומגיע לכם פיצוי ואחוזי נכות
...

פלאשנט חוק ומשפט | 18.10.2026

ירושה של 25 מיליון שקל לבן הספרית: בית המשפט ביטל את הצוואה ירושה של 25 מיליון שקל לבן הספרית: בית המשפט ביטל את הצוואה
...

פלאשנט חוק ומשפט | 17.10.2026

נסגר תיק החקירה נגד לוחם שב נסגר תיק החקירה נגד לוחם שב"ס שירה בתושב חדרה במהלך קטטה
...

פלאשנט חוק ומשפט | 8.10.2026

בעלי חנויות: כך מאבטחים את חזית העסק בלי להסתיר את הסחורה בעלי חנויות: כך מאבטחים את חזית העסק בלי להסתיר את הסחורה
...

פלאשנט עסקים | 3.10.2026

הסכם בין יורשים: חלוקת עיזבון בלי למכור את דירת הירושה הסכם בין יורשים: חלוקת עיזבון בלי למכור את דירת הירושה
...

פלאשנט חוק ומשפט | 1.10.2026

נפרדו לפני 30 שנה ולא התגרשו: האם האישה עדיין יורשת? נפרדו לפני 30 שנה ולא התגרשו: האם האישה עדיין יורשת?
...

פלאשנט חוק ומשפט | 27.9.2026

 מאסר בפועל לסוכן ביטוח מנתניה  מאסר בפועל לסוכן ביטוח מנתניה
בית המשפט גזר 12 חודשי מאסר כנגד דניאל מאיר  שהשמיט עסקאות בהיקף של יותר ממיליון שקלים...

פלאשנט חוק ומשפט | 24.9.2026

לעד הנדסה – בדיקות מקצועיות ופיקוח בדרך לנכס איכותי לעד הנדסה – בדיקות מקצועיות ופיקוח בדרך לנכס איכותי
...

פלאשנט עסקים | 22.9.2026

השנה החדשה היא זמן לעדכן את הצוואה השנה החדשה היא זמן לעדכן את הצוואה
...

פלאשנט חוק ומשפט | 19.9.2026

בונים בית פרטי בחדרה: כך בוחרים קבלן שלד בצורה נכונה ובטוחה בונים בית פרטי בחדרה: כך בוחרים קבלן שלד בצורה נכונה ובטוחה
...

פלאשנט עסקים | 17.9.2026

42 כלי רכב הורדו מהכביש בנתניה 42 כלי רכב הורדו מהכביש בנתניה
...

פלאשנט לוקאלי | 16.9.2026

הירושה תקועה: מה קורה כשאחד היורשים מסרב לשתף פעולה? הירושה תקועה: מה קורה כשאחד היורשים מסרב לשתף פעולה?
...

פלאשנט חוק ומשפט | 12.9.2026

המדריך המעשי לשיווק B2B בלינקדאין בלי תקציב פרסום גדול המדריך המעשי לשיווק B2B בלינקדאין בלי תקציב פרסום גדול
...

פלאשנט עסקים | 6.9.2026

מי מנהל את הרכוש ומי יורש אותו? ההבדל בין ייפוי כוח מתמשך לצוואה מי מנהל את הרכוש ומי יורש אותו? ההבדל בין ייפוי כוח מתמשך לצוואה
...

פלאשנט חוק ומשפט | 4.9.2026

הקמפיין נראה טוב אבל אף אחד לא זוכר אותו: איפה הקריאייטיב נכשל? הקמפיין נראה טוב אבל אף אחד לא זוכר אותו: איפה הקריאייטיב נכשל?
...

פלאשנט עסקים | 3.9.2026

כתבות ארכיון
 
 האימייל האדום
בואו לבקר בדף
הפייסבוק של פלאשנט
ציוצים
סופי שבוע של מוזיקה    סופי שבוע של מוזיקה
אמיצים ביחד    אמיצים ביחד
פסטיבל נחל צלמון יוצא לדרך    פסטיבל נחל צלמון יוצא לדרך
סט עגילים למען אחת מתשע    סט עגילים למען אחת מתשע
תיירות ונופש
פסח קסום בלב הערבה פסח קסום בלב הערבה
...
תיירות ונופש

יריד אומנים חגיגי בחול המועד סוכות יריד אומנים חגיגי בחול המועד סוכות
המרכז הקהילתי דורה מרשת המרכזים הקה...
תיירות ונופש

נתניה מציגה: פסטיבל אומנות וטכנולוגיה נתניה מציגה: פסטיבל אומנות וטכנולוגיה
סוכות של אמנות, טכנולוגיה וחדשנות –...
תיירות ונופש

גם בחדרה הביס מגיע עד לבית גם בחדרה הביס מגיע עד לבית
רשת תן ביס מתרחבת ותושבי חדרה מרווי...
תיירות ונופש

אפשר ליהנות גם בלי גלוטן אפשר ליהנות גם בלי גלוטן
גלוטן? לא עוד! יום המודעות הבינלאומ...
תיירות ונופש

טיפים והמלצות
פוסט טראומה והשפעתה על ההורות: אתגרים ואסטרטגיות התמודדות פוסט טראומה והשפעתה על ההורות: אתגרים ואסטרטגיות התמודדות
...
טיפים והמלצות | ממומן

נחשים בשרון: מדריך מקיף לתושבי האזור נחשים בשרון: מדריך מקיף לתושבי האזור
...
טיפים והמלצות | ממומן

ישראלים עושים מיליונים מספורט ישראלים עושים מיליונים מספורט
...
טיפים והמלצות | ממומן

איך לשמור על צנרת המים הביתית איך לשמור על צנרת המים הביתית
...
טיפים והמלצות | ממומן

איך מוצאים מוהל רופא מומלץ?  איך מוצאים מוהל רופא מומלץ? 
...
טיפים והמלצות | ממומן


© כל הזכויות שמורות לפלאשנט            אודות האתר | כתבו לנו | תנאי שימוש | פרסמו אצלנו |
פלאשנט - חדשות חדרה והסביבה | עיתון בחדרה | עיתונים מקומיים בחדרה | מקומונים בחדרה | מגזין בחדרה והסביבה | מגזינים בחדרה | עיתון בחדרה והסביבה | מקומון בחדרה והסביבה