השניים נעצרו בחיפה כשהם רעולי פנים וברשותם נתפסו כובעי גרב, כפפות ומספר פריטים המעלים חשד כי התכוונו לבצע פשע חמור. השניים שוחררו למעצר בית בהסכמה
אתמול לפנות בוקר, נעצרו בחיפה שני תושבי חדרה, איציק בן שבת בן 29, ואלעד (דדי) בן חיים בן 33, המוכרים למשטרה כאשר נסעו ברכבם. יחד איתם נעצרו גם שני תושבי הקריות שהיו עימם ברכב. במהלך חיפוש שביצעו השוטרים נתפסו כובעי גרב, כפפות ומספר פריטים נוספים והחקירה בעניינם הועברה לימ"ר מחוז חוף.
הארבעה נעצרו על ניידת משטרה כשהם יושבים ברכבם וחלקם רעולי פנים. לאחר שהובררה זהותם של היושבים ברכב למקום הוזעקו כוחות משטרה גדולים מתחנת חיפה והם הועברו לחקירה במפלג התשאול בימ"ר חוף המטפל בעניינם. במשטרה חושדים כי הארבעה התכוונו לבצע פשע חמור אולם מעצרם מנע זאת.
בדיון שהתקיים אתמול בבית המשפט השלום בחיפה הגישו נציגי הימ"ר לבית המשפט חומר חסוי רב והדיון היה סוער במיוחד כשהשופט אחסאן כנעאן נאלץ פעמיים להפסיק את הדיון כדי להרגיע את הרוחות בעקבות טענות קשות שהעלה עורך דין שי לוי המייצג את שני החשודים החדרתים בשל התנהלות המשטרה.
עו"ד שי לוי המייצג את החשודים (צילום: שלומי גבאי)
בן שבת ובן חיים הובאו אתמול לדיון על ידי בלשי הימ"ר בעצמם ולא כפי שנהוג על ידי יחידת נחשון של השב"ס וזאת בשל הידיעות המודיעיניות המצביעות על מעמדם הבכיר של החשודים שנעצרו בקרב העבריינים והחשש לשיבוש החקירה. גם לדיון בעניינם הם הועלו לאולם הדיונים אחד אחרי השני ולא ביחד למרות שהעבירות המיוחסות להן זהות והתרחשו באותו מעמד.
בן שבת ובן חיים סירבו לשתף פעולה עם החוקרים ולא ענו לשאלותיהם ובעיקר לאלה שנגעו לסיבת הימצאותם בעיר חיפה כשברשותם פריטים המעידים על כוונתם לבצע עבירה. בדיון הסוער שהתקיים כאמור היום נציגי הימ"ר ביקשו מבית המשפט להאריך את מעצרם של החשודים ב-8 ימים אולם בהחלטתו קבע השופט אחסאן כנעאן כי החשדות כנגד הארבעה הם ברף הנמוך ביותר והורה על שחרורם למעצר בית בתנאים מגבילים תוך הפקדת ערבויות מתאימות. אולם המשטרה ביקשה לעכב את שחרורם ב-24 שעות וזאת בשל כוונת המשטרה להגיש ערר לבית משפט המחוזי.
עו"ד שי לוי המייצג את בן שבת ובן חיים אמר: "בשורה התחתונה החשודים שוחררו גם בבית המשפט המחוזי בדיוק כמו שסברנו".
נתניה ממשיכה למשוך חברות מובילות: אירוע השקת משרדי הדוגמה בפרויקט החדש של דיזנגוף וקבוצת תדהר, התקיים השבוע בנתניה. מדובר בבניין מגורים חדשני המשלב קומת משרדים בסטנדרט מתקדם, המעניקה מענה איכותי לעסקים ולחברות המבקשים לפעול בעיר נתניה. סגן ומ”מ ראש העיר, שלו אלגלי, הממונה על הפיתוח העסקי, השתתף באירוע וציין כי נתניה ממשיכה לבסס את מעמדה כמרכז עסקים מוביל. חברות מובילות בוחרות להשקיע ולהתפתח כאן בזכות תנופת הפיתוח, המיקום האסטרטגי ואיכות החיים שהעיר מציעה. "נמשיך לפעול כדי למשוך עוד עסקים, לייצר מקומות תעסוקה ולחזק את הכלכלה המקומית".
מיקי קם ואודיה קורן השיקו וכולם הגיעו לפרגן בפרימיירה החגיגית: בשבוע שעבר חגגו בתיאטרון הקאמרי את עליית ההצגה "השותפה" בפרימיירה חגיגית בכיכובן של אודיה קורן ומיקי קם. בהצגה הן מגלמות שתי נשים - אחת נאיבית והשניה פרועה - שעוברות לגור יחד והופכות לדמויות משמעותיות מאוד זו עבור זו. הראשון לברך היה בנה של מיקי קם, נדב עדר, יחד עם אשתו אלינור וייל - שניהם שחקנים בקבוצת הצעירים של הקאמרי. עוד נכחו: ירדנה ארזי, חנה לסלאו, נורית גפן, נתן דטנר, איל וולדמן ועוד.
בין עבר להווה: תערוכת היחיד "מצב ביניים" של חומי גרומן תיפתח ביפו. התערוכה, באוצרותו של איתי גבאי, תיפתח ביום חמישי, 9 ביולי 2026, בשעה 19:30, בגלריה אשכילה ביפו, ותציג עבודות בציורי שמן וצבעי מים העוסקות בזהות, שייכות והמפגש שבין מסורת לחיים עכשוויים. גרומן, שעזבה את הקהילה החרדית, מביאה אל הבד את מסעה האישי דרך שתי סדרות עבודות: האחת מתארת רגעים מחיי היומיום בישראל, והשנייה מציגה כלי זכוכית צבעוניים המשמשים כמטאפורה למערכות יחסים, שקיפות ושבריריות. התערוכה "מצב ביניים" תוצג בגלריה אשכילה, רחוב הפנינים 2, יפו, ותינעל ב-7 באוגוסט 2026. בהצלחה!