תוכנית התמחויות לסטודנטים פועלת במרכז הצעירים העירוני במטרה להעניק לצעירי העיר יתרון יחסי בסיום לימודיהם ויציאתם לשוק העבודה
במרכז הצעירים העירוני מפעילים תוכנית התמחויות לסטודנטים, במטרה להעניק לצעירי העיר יתרון יחסי בסיום לימודיהם.
התוכנית "הדבר הבא" נוסדה על-ידי קרן רוטשילד קיסריה ומתקיימת בשיתוף פעולה בין מרכז צעירים חדרה והמרכז האקדמי רופין. התוכנית מאפשרת לסטודנטים בני העיר להתקבל לתקופת התמחות בגופים עירוניים הרלוונטיים לתחום לימודיהם, ובכך הם צוברים ניסיון, מכתבי המלצה, ורשת קשרים רחבה.
מנהלת מרכז הצעירים הדר מרום, אומרת כי מרכז הצעירים פעל רבות להכנסת התוכנית וליצירת שיתוף הפעולה, על מנת לקדם את צעירי העיר בתחום התעסוקה. כל סטודנט שנכנס לתוכנית ההתמחות, יכול להרוויח סיכויים טובים יותר להצלחה בעולם התעסוקה המורכב של ימינו.
אחת הסטודנטיות היא אלומית חסון, סטודנטית בת 26 מחדרה, הלומדת לתואר ראשון במנהל עסקים עם התמחות בשיווק. לדבריה, במסגרת לימודי התואר נבחרה להשתתף בתוכנית "הדבר הבא", ובמסגרת ההתמחות התקבלה ל"חברה הכלכלית חדרה" שהינה זרוע ביצועית של העירייה.
מרכז הצעירים העירוני בחדרה. (צילום: שלומי גבאי)
אלומית: "במהלך עבודתי בחברה נחשפתי לפעילותה הרחבה, המשמעותית והענפה בעיר חדרה: פרויקטים קיימים ועתידיים בתחום הנדל"ן, פיתוח תשתיות וכבישים, הקמת טיילת לאורך קו החוף, הקמת פארק עסקים וטכנולוגיות שישמש לחברות הזנק בתחום האנרגיה ויתרונותיה הרבים במינוף העיר חדרה. במסגרת ההתמחות אני פועלת לחשיפה ושיווק של כנס חדרה לאנרגיה, כנס בינלאומי העתידי להתקיים בפברואר 2016. עליי ליישם בשטח את הידע והניסיון שצברתי בשנות לימודיי, לבחון את קהל היעד, גודל התקציב, ליצור קשר עם הגורמים הרלוונטיים ולמנף את הכנס ככל האפשר. אני נחשפת למנהלים בחברות המובילות במשק ומקיימת פגישות עם גורמים בכירים מעולם העיתונות, משרד החוץ, משרדי פרסום ויח"צ. כמו כן, אני נחשפת לגורמים בכירים בחו"ל, איגוד ראשי ערי האנרגיה של אירופה ורשויות שותפות בערים התאומות של חדרה"
במרכז הצעירים העירוני מציינים כי התוכנית פותחת בפני סטודנטים כאלומית חלון הזדמנויות לעולם התעסוקה, ומאפשרת להם ליצור קשרים חדשים, להתנסות בתחומי הלימוד וליישמם בפועל. בתום לימודיהם יצאו הסטודנטים לשוק מנוסים יותר, וייערכו טוב יותר ליציאתם לשוק העבודה. אלומית: "אני מאוד ממליצה לסטודנטים לקפוץ על ההזדמנות. התואר הוא רק חלק ממה שנדרש מאתנו ביציאה לשוק העבודה, ועלינו להבין זאת ולהיערך בהתאם".
נתניה ממשיכה למשוך חברות מובילות: אירוע השקת משרדי הדוגמה בפרויקט החדש של דיזנגוף וקבוצת תדהר, התקיים השבוע בנתניה. מדובר בבניין מגורים חדשני המשלב קומת משרדים בסטנדרט מתקדם, המעניקה מענה איכותי לעסקים ולחברות המבקשים לפעול בעיר נתניה. סגן ומ”מ ראש העיר, שלו אלגלי, הממונה על הפיתוח העסקי, השתתף באירוע וציין כי נתניה ממשיכה לבסס את מעמדה כמרכז עסקים מוביל. חברות מובילות בוחרות להשקיע ולהתפתח כאן בזכות תנופת הפיתוח, המיקום האסטרטגי ואיכות החיים שהעיר מציעה. "נמשיך לפעול כדי למשוך עוד עסקים, לייצר מקומות תעסוקה ולחזק את הכלכלה המקומית".
מיקי קם ואודיה קורן השיקו וכולם הגיעו לפרגן בפרימיירה החגיגית: בשבוע שעבר חגגו בתיאטרון הקאמרי את עליית ההצגה "השותפה" בפרימיירה חגיגית בכיכובן של אודיה קורן ומיקי קם. בהצגה הן מגלמות שתי נשים - אחת נאיבית והשניה פרועה - שעוברות לגור יחד והופכות לדמויות משמעותיות מאוד זו עבור זו. הראשון לברך היה בנה של מיקי קם, נדב עדר, יחד עם אשתו אלינור וייל - שניהם שחקנים בקבוצת הצעירים של הקאמרי. עוד נכחו: ירדנה ארזי, חנה לסלאו, נורית גפן, נתן דטנר, איל וולדמן ועוד.
בין עבר להווה: תערוכת היחיד "מצב ביניים" של חומי גרומן תיפתח ביפו. התערוכה, באוצרותו של איתי גבאי, תיפתח ביום חמישי, 9 ביולי 2026, בשעה 19:30, בגלריה אשכילה ביפו, ותציג עבודות בציורי שמן וצבעי מים העוסקות בזהות, שייכות והמפגש שבין מסורת לחיים עכשוויים. גרומן, שעזבה את הקהילה החרדית, מביאה אל הבד את מסעה האישי דרך שתי סדרות עבודות: האחת מתארת רגעים מחיי היומיום בישראל, והשנייה מציגה כלי זכוכית צבעוניים המשמשים כמטאפורה למערכות יחסים, שקיפות ושבריריות. התערוכה "מצב ביניים" תוצג בגלריה אשכילה, רחוב הפנינים 2, יפו, ותינעל ב-7 באוגוסט 2026. בהצלחה!