ראש המועצה לשעבר של ג'יסר אזרקא, עז אל דין עמאש, נעצר בחשד שהוא ביחד עם אחרים הקימו רשת שרכשה ומכרה תארים אקדמיים פיקטיביים החל מתואר ראשון ועד לדוקטורט.
ראש המועצה לשעבר של ג'יסר אזרקא, עז אל דין עמאש, נעצר בחשד שהוא ביחד עם אחרים הקימו רשת מתוחכמת לרכישת תארים אקדמיים פיקטיביים החל מתואר ראשון ועד לדוקטורט. מעצרו הוארך היום בבית משפט השלום בראשון לציון למשך 9 ימים. בנוסף לבכיר מאזור חדרה, המשטרה עצרה הבוקר לחקירה 12 חשודים נוספים שחלקם נעצרו ואחרים עוכבו לחקירה, בחשד לכך שניהלו רשת מכירה של תארים פיקטיביים ממוסדות בחו״ל.
המשטרה ניהלה בתקופה האחרונה בשיתוף עם רשות המסים חקירה סמויה אשר ביססה חשד לכך ששני מנהלי חברות בתחום השיווק של תכניות לימודים, ניהלו בצוותא עם אחרים רשת שיטתית ומאורגנת של הנפקת תארים אקדמאיים פיקטיביים לישראלים ממוסדות בחו״ל, בתמורה לתשלום, תוך יצירת מצג שווא של קיום תכנית לימודים סדורה באמצעות מאפיינים שונים. בין היתר נחקר חשד לכך שבחלק מהמקרים זכו רוכשי תארים להטבות מסוגים שונים, הודות לתארים שרכשו.
החשד: ניהלו רשת שיטתית ומאורגנת של הנפקת תארים אקדמיים פיקטיביים (צילום: שלומי גבאי)
המוסדות אשר על פי החשד תאריהם נמכרו לישראלים, אינם מוכרים על ידי המועצה להשכלה גבוהה בישראל וחלקם כלל אינם מנהלים תכניות לימודים של ממש. החקירה מלווה מתחילתה על ידי פרקליטות מחוז תל אביב (פלילי) ומתבצעת בשיתוף פעולה עם יחידת יהלום ברשות המסים. הבוקר ביצעו שוטרים וחוקרי יחידת יהלום ברשות המיסים חיפושים בבתי החשודים ובמשרדיהם ועצרו/עיכבו אותם לחקירה. כמו כן נתפסו נכסים, רכוש וחשבונות בנק לצורך בקשת חילוט.
לחשודים מיוחס חשד לביצוע עבירות קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, זיוף ושימוש במסמך מזויף, קשירת קשר להונות, עבירות על פי חוק איסור הלבנת הון ועבירות על פי פקודת מס הכנסה ובהתאם להתפתחות החקירה יובא מי מהם לדיון בהארכת מעצרו בהמשך.
כתב אישום חמור כנגד איש עסקים מוכר מנתניה בגין ביצוע עבירות מין חמורות
...
פלאשנט לוקאלי | 21.5.2026
משלבים את נכי צה"ל בשוק העבודה
...
פלאשנט לוקאלי | 14.5.2026
פועלים לרווחתם הנפשית של שורדי השואה
...
פלאשנט לוקאלי | 13.5.2026
מרפאת השיניים שכולם מדברים עליה ברמת אביב: טכנולוגיה מתקדמת, יחס אישי והטבת פתיחה שווה במיוחד - הכירו את Royalty Watted
מרפאת הבוטיק החדשה של ד"ר ותד משלבת טכנולוגיה דיגיטלית מתקדמת, יחס אישי וטיפולי שיניים ברמה הגבוהה ביותר - מהשתלות ושיקום הפה ועד יישור שקוף ואסתטיקה דנטלי...
פלאשנט לוקאלי | 12.5.2026
מטפלים בנפש
...
פלאשנט לוקאלי | 5.5.2026
מדברים על זה
משפיל את המשטרה פעם אחר פעם
...
פלאשנט לוקאלי | 31.5.2026
מתי הזמן הנכון לעשות בדיקות גנטיות
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
מתי הזמן הנכון לעשות אבחון פסיכודידקטי
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
מינרקו מזמינה יוצרות ויוצרים מתחילים ל-Clay Date בבית לקרמיקאים בנתניה
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
המהפכה בדיני שטרות: מהגנה על הבנקים להגנה על הסחר החופשי
...
חבר הכנסת משה סעדה הגיע יחד עם שרים וחברי כנסת למפגן תמיכה בכוח 100 בהיכל התרבות בנתניה. סעדה וחבר מועצת העיר ים מאיר קרן שוחחו רבות ושיבחו את פועלם של הלוחמים שכל המדינה מחבקת.
תערוכת יחיד: האמן שלומי לייזרוב מציג תערוכה מרגשת בכנסת ישראל, העוסקת בתקופות המורכבות שעברו על המדינה בשנים האחרונות. בתערוכה מוצגים עשרות ציורי שמן צבעוניים ואופטימיים, המשקפים תחושות של תקווה, כאב, חמלה ואמונה.
לייזרוב, המתמודד עם אוטיזם, מביא ביצירותיו שפה אישית ואותנטית המזוהה עם אמנות אאוטסיידרית. הפתיחה החגיגית תתקיים ב-2 ביוני 2026 באולם ועדת התרבות, החינוך והספורט בכנסת. המבקרים מוזמנים להיחשף לעולם פנימי מרגש דרך עבודות המבקשות לעצור, להתבונן ולהרגיש. נעילת התערוכה: סוף חודש יולי 2026.
ליאורה לוי, משנה לראש העיר נתניה ויו״ר דירקטוריון תאגיד מי נתניה, השתתפה השבוע בפאנל מקצועי במסגרת כנס תאגידי המים והביוב הארצי, לצד יושבי ראש דירקטוריונים מכל רחבי הארץ. במסגרת הפאנל נדונו סוגיות הנוגעות לאחריות הדירקטוריונים בהובלת תשתיות ציבוריות חיוניות, חיזוק אמון הציבור וקבלת החלטות אסטרטגיות המשפיעות על חיי התושבים והקהילות. לוי הציגה בפני המשתתפים את שיטות העבודה והעשייה של תאגיד מי נתניה, לצד האתגרים וההזדמנויות בניהול מערכות ציבוריות מורכבות. עוד צוין כי לוי הייתה האישה היחידה שהשתתפה בפאנל, שעסק בעתיד ההנהגה והאחריות הציבורית בישראל.
מזל טוב ענק: "עמרם מזל טוב ליום הולדתך, מאחלים לך שנה של אושר, בריאות, נחת, צחוק, אהבה, ברכה וסיפוק ושכל החלומות שלך יתגשמו במלואם וגם את כל מה שהלב שלך מייחל יתגשם במהרה אמן!".