סנ"צ פרטוק: "חדרה מתחת לממוצע הארצי באירועי אלימות"
רון איתן יום ראשון,
10 בינואר 2016, 16:43
בסקר שבדק את רמת האלימות בערי ישראל (אחוז התושבים ביחס ל-1,000 איש, שעשויים להיפגע מעבירות אלימות מהקלה לחמורה) ממוקמת חדרה הרבה מתחת לממוצע הארצי, באחוז הנמוך מאוד גם ביחס למדד העולמי של OECD.
ועדת האכיפה בחדרה ערכה ישיבה לסיכום השנה שחלפה וסיכמה את הפעילות שהתבצעה בחדרה ואת ההישגים שהושגו בשנה החולפת בהשתתפות מפקד משטרת חדרה סנ"צ גלעד פרטוק. לדברי פרטוק, מטרת הישיבות של ועדת האכיפה למפות את העיר למקומות שבהם צריך לשים דגש יותר משמעותי מבחינת העשייה.
סנ"צ פרטוק ציין, כי בסקר שבדק את רמת האלימות בערי ישראל (אחוז התושבים ביחס ל-1,000 איש, שעשויים להיפגע מעבירות אלימות מהקלה לחמורה) ממוקמת חדרה הרבה מתחת לממוצע הארצי, באחוז הנמוך מאוד גם ביחס למדד העולמי של OECD. מנהלת אגף הרווחה הסכימה עם הדברים ואמרה כי חשים ירידה באירועי האלימות, ובמקביל ירד גם מספר הדיווחים מבתי הספר על מקרי אלימות. מנהלת תוכנית "עיר ללא אלימות" בחדרה, דבורה עמר, נתנה סקירה מקיפה של הפעילות שהתבצעה בשנה החולפת.
בישיבת הסיכום השתתפו מנכ"ל עיריית חדרה יעקב זיגדון, מנהל אגף אכיפה וביטחון בעירייה שולי לוי, מנהלת אגף החינוך לאה אבוטבול, מנהלת אגף הרווחה זיוה היימברג, מנכ"ל על"ה אייל עפגין, מנהלת תוכנית "עיר ללא אלימות" בחדרה דבורה עמר, מפקדי השיטור העירוני דותן עומסי מהעירייה ופקד משה קלינגר ממשטרת חדרה, ונציגים רלוונטיים נוספים מאגפי החינוך, הרווחה, יחידת איתור הנוער, ומיחידת הנוער במשטרת חדרה.
כמו כן, התבצעה גם פעילות פנאי שכללה בין היתר, תיאטרון נוער קהילתי למניעת אלימות הכולל פעילות שנתית עם בני נוער, אימפרוביזציות והעלאת נושאים ודילמות בחייהם, יצירת קהילת אמנים יוצרים למניעת אלימות, טיפוח מנהיגות נוער ומפגשים העוסקים במניעת אלימות, מדריכה חברתית למועדון רוגע-לך בגבעת אולגה, מועדון נערות בסיכון נשירה מלימודיהן, כאשר עיקר פועלה של המדריכה הוא חיזוק הדימוי העצמי של הנערות ורכישת כלים חברתיים ולימודיים, תוכנית מגרשים מוארים המעניקה מסגרת המנתבת ילדים ובני נוער לאפיקים חיוביים ופעילות ספורטיבית.
לדברי עמר, במסגרת פעילות האכיפה והמניעה ישנה היערכות של עיריית חדרה ותחנת המשטרה להרחבת פריסת המצלמות החל משנת 2016 ובמהלך 3 השנים הקרובות.
הפעילות בשנת 2015 כללה סדנאות והכשרות, כולל סדנת דימוי עצמי, הכשרה לעובדי נוער, כחלק מההכנה לפרויקט "זולה על החוף", סדנת שליטה בכעסים, סיכונים בחיים ואלימות מינית לבני נוער, הכשרה לפקחי השיטור והפיקוח העירוני, ימי עיון לאנשי מקצוע, הכשרות פעילים יוצאי אתיופיה משכונת גני אלון במטרה לחזק פעילות התנדבותית, מעורבות קהילתית וקידום נושאים חברתיים בקליטת יוצאי אתיופיה ביישוב.
ועדת האכיפה. מסכמים שנה. (צילום: יח"צ)
במסגרת פעילות הרווחה קודמה תוכנית חברות בזוגיות שמטרתה להעלות למודעות סימנים לזיהוי נורות אדומות בקשר הזוגי; עו"ס קהילתי לליווי והנחיית פעילים בשכונות גני אלון ובית"ר במסגרת תוכנית שמטרתה להגביר את המעורבות הקהילתית של התושבים בשכונה וכן, להגביר את תחושת הביטחון ביכולת הקהילה להתמודד עם אתגרים; רכזת קהילתית ללווי צעירים בסיכון משכונות פאר ואלרם במטרה למנוע הידרדרות עבריינית בקרב צעירים, תוך שילובם ושיקומם במסגרת טיפולית לימודית תעסוקתית.
פעילות ענפה התבצעה גם בתחום החינוך בקרב ילדים ובני נוער בנושאי אלימות, מוגנות בבתי הספר, מניעת סמים ואלכוהול, סכנות באינטרנט ועוד, וכן מפגשי הדרכה לסיירת הורים שמובילה אותה מנהלת הרשות למלחמה בסמים ובאלכוהול.
בישיבת הסיכום עלו יעדי 2016, ביניהם חשיפת התושבים לפעולות המתבצעת במסגרת "עיר ללא אלימות", רתימת התושבים למאמץ למניעת אלימות ופשיעה; הרחבת פריסת המצלמות בעיר ושדרוג מוקד רואה, יצירת תשתיות עירוניות המסוגלות להתמודד בצורה אפקטיבית עם תופעות אלימות ופשיעה, הפעלת תוכנית "עיר ללא אלימות" כגורם מלכד ומניע יחד תהליכים עירוניים משותפים, כל זאת במטרה להעלות את תחושת המוגנות והביטחון של התושב, וצמצום תופעות אלימות ופשיעה.
תוכנית "עיר ללא אלימות" הינה תוכנית לאומית של המשרד לביטחון הפנים המתמודדת עם כל סוגי ומצבי האלימות, הפשיעה וההתנהגות האנטי-חברתית המתרחשים בעיר. התוכנית מופעלת בחדרה בשותפות בין כל הארגונים והמנגנונים הפועלים בעיר בתחומי אכיפה, רווחה, חינוך, פנאי ועוד, במטרה להגביר את תחושת הביטחון האישי של התושבים באמצעות מערך מותאם ואפקטיבי אשר מחבר את כלל האמצעים האזרחיים עם כלל המאמצים המשטרתיים בנושא.
שלושה מיליון ישראלים בסיכון לפוסט טראומה
בכנס ראשון במסגרת המסלול לאתגרים דחופים של Civix הוצגו מעל 70 יוזמות שכבר פותחו במהלך התהליך, להתמודדות עם אתגר בריאות נפשית....
פלאשנט לוקאלי | 25.5.2025
נתפס תושב טול כרם שאנס אישה בנתניה
...
פלאשנט לוקאלי | 15.5.2025
מדברים על זה
מתחנת בקרוב? קלייר שמלות כלה זו הכתובת שלך
...
פלאשנט עסקים | 2.7.2025
מתחנת בקרוב? קלייר שמלות כלה זו הכתובת שלך
...
פלאשנט עסקים | 23.6.2025
מזרונים שבאמת ישפרו לכם את איכות החיים
...
פלאשנט עסקים | 19.6.2025
הספורטאים חוזרים להתאמן
שר התרבות והספורט מיקי זוהר ביוזמה לחידוש אימוני ספורטאים בווינגייט...
פלאשנט לוקאלי | 18.6.2025
תאונת עבודה ורשלנות המעסיק
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.6.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 2.6.2025
עילות תביעות תלמידים בבית ספר / בגן
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.5.2025
כרטיס ביקור על גלגלים: מדריך לעיצוב מדבקות רכב שעובדות
...
פלאשנט עסקים | 21.5.2025
איך לתכנן סוף שבוע רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 20.5.2025
איך לתכנן סוף שבוע רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 20.5.2025
איך לתכנן סופש רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 18.5.2025
מסך Dual-Frame ראשון מסוגו
דגם U27G4R המציע אפשרות בחירה בין תצוגת UHD ב-HZ 160 לבין FHD ב- HZ320...
לוסי איוב מכתיבה את הקצב: הברלט שגנב את ההצגה. מי שצפה בשבוע שעבר בפרק של רוקדים עם כוכבים לא יכול היה לפספס את הנוכחות המרשימה של המנחה לוסי איוב - וגם לא את הבחירה האופנתית שבלטה על המסך: חליפת טוקסידו שחורה בגזרה מחויטת ונקייה, עם טוויסט במרכז – ברלט תחרה של מותג ההלבשה התחתונה JACK KUB שהפך לאלמנט שמכתיב את כל הלוק. ניתן להשיג ברשת חנויות JACK KUBA.
רשת BBB פותחת את סניפיה למשלוחים ואיסוף עצמי בהתאם להנחיות פיקוד העורף- התפריט החדש שהושק בשבוע שעבר זמין כעת גם במשלוחים: בהתאם להנחיות פיקוד העורף לסגירת המסעדות לישיבה, סניפי רשת BBB יהיו פתוחים לפעילות במתכונת של משלוחים ואיסוף עצמי בלבד, בהתאם להנחיות ולהתפתחויות המצב הביטחוני בכל אזור ואזור. כחלק מהמאמץ להחזיר שגרה גם בימים מורכבים, ניתן להזמין גם את תפריט הקיץ החדש, שהושק רק בשבוע שעבר ומביא עמו מנות מפתיעות, עשירות בטעמים וייחודיות ל-BBB. שמרו על עצמכם. שיהיה בתאבון!
מלון דן כרמל אירח את השחקנית חני נחמיאס ויהודה אליאס שטיילו בחיפה וקפצו לביקור במלון. בן ינובר, מנכ"ל מלונות דן באזור חיפה ומנכ"ל דן כרמל ערך סיור במלון לחיים אוסדון (דוד חיים) שהתארח במלון והראה לו את הגינה החדשה במלון. חני נחמיאס שבדיוק הגיעה למלון הפתיעה את אוסדון במהלך הסיור בגינה של דן כרמל והצטרפה אליהם יחד עם יהודה אליאס. אורחי דן כרמל שראו את כל החבורה בגינה חשבו שתהיה הופעה למבוגרים של חני ויהודה ולילדים של ה-"דוד חיים", אבל בסוף כולם הסתפקו בסלפי עמם.