על הנאשמת הוטלו שמונה חודשי מאסר בפועל ושנה מאסר על תנאי. בין לקוחותיה גם מכרים ובני משפחה. בית המשפט: "מדובר בכתב אישום חמור ביותר כאשר הנאשמת פעלה באופן מתמשך ובתחכום".
בית המשפט השלום בחדרה, גזר בסוף השבוע את דינה של תושבת העיר, בת 36, כאשר הטיל עליה עונש מאסר בפועל לתקופה של שמונה חודשים ומאסר על תנאי למשך שנה. כתב האישום החמור שהסתיים בהרשעתה התייחס לתקופה בה עבדה הנאשמת בבנק דיסקונט ובמסגרת עבודתה בבנק היא מעלה באמון הבנק וגנבה כספים מלקוחותיה בהם נמנים גם מכרים ובני משפחה בהיקף של 254 אלף שקלים.
מכתב האישום שהוגש נגדה ואשר כלל 5 אישומים שונים עולה, כי הנאשמת פעלה באופן שיטתי ומתמשך והיתה נוהגת למשוך כספים מהחשבונות של לקוחותיה בבנק ללא ידיעתם באופן שהיתה מגדילה את מסגרת האשראי שלהם, ובאמצעות כרטיס אשראי שהיתה מנפיקה כביכול עבור הלקוחות היתה מושכת כספים מחשבונותיהם וזאת כאמור ללא ידיעתם.
בנימוקיו לגזר הדין, ציין השופט אביהו גופמן, כי אין מקום להכביר מילים על הערך החברתי המוגן שנפגע כשהעיקרי שבהן הינו הפגיעה ביחסי האמון בין המעביד לעובדת כאשר למעשה מעלה בכספי הבנק ובאמון שהבנק נתן בה. מדובר גם במעשי גניבות שנמשכו לאורך זמן ואין מדובר בכשלון חד פעמי, מה גם שמדובר בסכום נכבד העומד על כ-254 אלף שקלים.
הנאשמת משכה מכספי הלקוחות באמצעות כרטיסי אשראי. (צילום: אילוסטרציה)
השופט גופמן ציין עוד, כי אין גם ספק שמדובר בנאשמת שפעלה בתחכום רב ובתכנון כך שגם בחלק מהמקרים הגדילה מסגרת אשראי ללא ידיעת בעלי החשבון כך שתוכל למשוך כספים וכן הנפיקה כרטיסי אשראי ללא ידיעת הלקוחות ועשתה בהם שימוש, כל זאת תוך ניצול מעמדה בבנק.
בנימוקיו לעונש, השופט גופמן העניק משקל למצבה של הנאשמת בשל תסקיר שהוגש על ידי שירות המבחן וציין, כי אין להתעלם מנסיבות חייה הקשות ומהעובדה כי נקלעה למצב כלכלי קשה ביותר בשל בעיות אישיות ומשפחתיות. כמו כן, ציין השופט את העובדה כי מדובר בנאשמת נורמטיבית ללא הרשעות קודמות וללא דפוסי חשיבה עבריינים שאף לקחה אחריות והביעה חרטה על מעשיה. אולם, השופט גופמן הדגיש כי יחד עם זאת, מדובר בכתב אישום חמור ביותר והנסיבות חמורות ביותר כאשר הנאשמת פעלה בתחכום רב ובמהלכי תכנון מתמשכים.
שירות המבחן המליץ בפני בית המשפט שלא להטיל על הנאשמת עונש מאסר בפועל ובמקום זאת להסתפק בעבודות שירות למען הציבור בטענה, כי מאסר בפועל יקשה עליה להמשיך ולפרנס את משפחתה. בהתייחסו לבקשה זו קבע השופט גופמן: "עם כל הכבוד, אין אני יכול לאמץ המלצה זו שכן אין היא מתיישבת עם חומרת מעשי הנאשמת ועוצמת הפגיעה בערכים המוגנים. כל נסיבות אישיות אשר ויהיו הקשות ביותר, אינן מצדיקות את מעשי הנאשמת ומחייבות מאסר בפועל".
לאור כל זאת הטיל בית המשפט על הנאשמת עונש של 8 חודשי מאסר בפועל ושנת מאסר על תנאי למשך 3 שנים. אולם לאור הנסיבות האישיות ובשל הטלת עונש מאסר נמנע בית המשפט להטיל על הנאשמת קנס כספי.
תחפושות מתגלגלות: עובדי אינטל השתתפו ביום התנדבות מרגש לקראת חג פורים. כ-60 עובדים התנדבו בקמפוס החברה בעיר והכינו תחפושות מותאמות לילדים עם מוגבלות בכיסאות גלגלים והליכונים, במסגרת שיתוף פעולה מתמשך עם מיזם חל"ק מבית עמותת ארץ עיר בפרוייקט הארצי "תחפושות מתגלגלות". הפעילות התקיימה כחלק ממדיניות המעורבות הקהילתית של החברה. אהבנו ופרגנו!
השחקנית הישראלית וכוכבת הרשת יסמין עמרי נבחרה להשתתף בקמפיין החדש של המותג הבינלאומי לטיפוח השיער אלביב מבית לוריאל פריז. הקמפיין יעלה במהלך חודש פברואר בישראל ויכלול פרסומים במדיה הדיגיטלית, בנקודות המכירה בשילוב תכנים ברשתות החברתיות. יסמין עמרי, עם למעלה ממיליון עוקבים בפלטפורמות הסושיאל ויכולת לייצר תוכן אותנטי ומשפיע על קהל היעד, תשתתף בקמפיין לצד מסר שמדגיש אינדיבידואליות, ביטחון עצמי, זוהר וטיפוח טבעי.
חבר המועצה לשעבר, ארז אבא, שבנו מופיע בקונצרט בהיכל התרבות בעיר, משתף: ״איזה כיף להגיע להיכל התרבות בנתניה, לשמוע קונצרט של ילדים צעירים מגיל ארבע, זאת שמחה גדולה מאוד ויש עתיד לתרבות בעיר. ומילה טובה למנכ״ל בני אפרים, שגם הוא התרגש מאוד כאילו זה הפעם הראשונה שהוא הגיע לקונצרט, ומה עוד שיש לו צוות מורים איכותיים ביותר. כיף גדול!״.