העירייה אישרה: הכניסה לכלי שייט לחוף חדרה רק בהיתר
רון איתן יום שני,
4 בינואר 2016, 13:25
רוצים לשוט בחוף חדרה? שלמו 600 שקלים. אושר תיקון בחוק העזר לחדרה, שמטרתו להסדיר את כניסתם של כלי רכב ושייט למקומות ייעודיים בחוף הים.
חברי מועצת העיר חדרה אישרו תיקון בחוק העזר לחדרה, שמטרתו להסדיר את נושא הרחצה והפעילות בחופי הים בתחומי העיר. בשנים האחרונות סגרו רשויות מקומיות רבות הממוקמות על קו החוף את חופיהן לכל שייט ממונעים. נכון להיום, בכל אזור המרכז מורשית הורדת כלי שייט רק בחופים מסוימים בנתניה ובהרצליה, מה שהעלה צורך בחופים מוסדרים נוספים.
חוק העזר הסדרת מקומות רחצה - התשכ"ט 1969, כלל הוראות פיקוח וכן מגבלות רחצה ופעילות בחופי ים, לרבות איסור הורדת כלי רכב לשפת הים. במהלך השנים התפתח בארץ הספורט הימי, והפעילות במסגרת זו לא עלתה בקנה אחד עם הוראות החוק. על רקע זה מתכוונת עיריית חדרה להסדיר חוף להורדת כלי שייט, כולל גביית אגרה מבעלי כלי השייט.
חוף הרחצה בחדרה. (צילום: באדיבות עיריית חדרה)
נאמן להבטחתו לפעול למציאת פתרון לבעלי כלי שייט מוטוריים, יזם ראש העיר צביקה גנדלמן את התיקונים בחוק העזר שאישרה מועצת העיר, בישיבתה מיוני 2015, תיקון לחוק העזר אשר עניינו הסדרת עגינת והשטת כלי שיט וכן אפשרות נהיגה בכלי רכב בשפת הים לצורך פריקת כלי שייט והעמסתם בחזרה במקום שנקבע לכך.
לאחר האישור התרחב חוק העזר בסעיפים נוספים, ביניהם: סעיף לפיו מקום שהוכרז כאזור שייט לספורט ימי, יוכרז לפני כן כמקום אסור לרחצה. כמו כן, לא ירחץ אדם, ולא ישחה או יצלול, באזור המוכרז כאזור שייט לספורט ימי ממונע; וכן סעיף הקובע את סמכויות העירייה לגבות אגרה בגין היתר להורדת כלי שייט, עגינתו והשטתו.
חוק העזר המעודכן עוסק, בין היתר, בהסדרת מקום לעגינת והשטת כלי שיט מכל סוג שהוא, בין אם ממונע ובין שאינו ממונע; הסדרת מקום לנהיגה בכלי רכב בשפת הים לצורך פריקת כלי שיט והעמסתם בחזרה; הגדרת אזור שיט לספורט ימי; קביעת אגרה בגין קבלת היתר להורדת כלי שיט, עגינתו והשטתו.
על-פי החוק, לא יוריד אדם כלי שייט לשפת הים, לא יעגון ולא ישיט כלי שיט בשפת הים ללא קבלת היתר ובתנאי שיעמוד בתנאי ההיתר. רשאי אדם להכניס כלי רכב לשפת הים, באזור שסומן במפה, וזאת לצורך הורדת כלי השייט לשפת הים והחזרתם בלבד. בזמם השהות בשפת הים, העמדתם של כלי הרכב תהיה במקום שנקבע לכך.
הכניסה לשפת הים לשם עגינה או השטת כלי שיט תהיה מותנית בקבלת היתר וכן בהצגה של רישיונות תקפים לכלי הרכב וכלי השייט, וכן הצגת ביטוח חובה בתוקף לכלי השייט ולכלי הרכב המוביל אותו. קבלת ההיתר להורדת כלי שייט לשפת הים תהיה כרוך באגרה בגובה 600 שקלים לתושבי חדרה, ו-1,600 שקלים לתושבי חוץ.
בעיריית חדרה מסבירים כי, באמצעות התיקון יתאפשר ניצול יעיל יותר של חופי העיר חדרה שאינם מיועדים לרחצה, מניעת מטרדים ומתן מענה לחובבי האקסטרים בעיר ובסביבה. כאמור, בישיבת המועצה האחרונה הועלה חוק העזר המעודכן, וזכה לאישור חברי המועצה.
שלושה מיליון ישראלים בסיכון לפוסט טראומה
בכנס ראשון במסגרת המסלול לאתגרים דחופים של Civix הוצגו מעל 70 יוזמות שכבר פותחו במהלך התהליך, להתמודדות עם אתגר בריאות נפשית....
פלאשנט לוקאלי | 25.5.2025
נתפס תושב טול כרם שאנס אישה בנתניה
...
פלאשנט לוקאלי | 15.5.2025
מדברים על זה
מתחנת בקרוב? קלייר שמלות כלה זו הכתובת שלך
...
פלאשנט עסקים | 2.7.2025
מתחנת בקרוב? קלייר שמלות כלה זו הכתובת שלך
...
פלאשנט עסקים | 23.6.2025
מזרונים שבאמת ישפרו לכם את איכות החיים
...
פלאשנט עסקים | 19.6.2025
הספורטאים חוזרים להתאמן
שר התרבות והספורט מיקי זוהר ביוזמה לחידוש אימוני ספורטאים בווינגייט...
פלאשנט לוקאלי | 18.6.2025
תאונת עבודה ורשלנות המעסיק
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.6.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 2.6.2025
עילות תביעות תלמידים בבית ספר / בגן
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.5.2025
כרטיס ביקור על גלגלים: מדריך לעיצוב מדבקות רכב שעובדות
...
פלאשנט עסקים | 21.5.2025
איך לתכנן סוף שבוע רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 20.5.2025
איך לתכנן סוף שבוע רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 20.5.2025
איך לתכנן סופש רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 18.5.2025
מסך Dual-Frame ראשון מסוגו
דגם U27G4R המציע אפשרות בחירה בין תצוגת UHD ב-HZ 160 לבין FHD ב- HZ320...
לוסי איוב מכתיבה את הקצב: הברלט שגנב את ההצגה. מי שצפה בשבוע שעבר בפרק של רוקדים עם כוכבים לא יכול היה לפספס את הנוכחות המרשימה של המנחה לוסי איוב - וגם לא את הבחירה האופנתית שבלטה על המסך: חליפת טוקסידו שחורה בגזרה מחויטת ונקייה, עם טוויסט במרכז – ברלט תחרה של מותג ההלבשה התחתונה JACK KUB שהפך לאלמנט שמכתיב את כל הלוק. ניתן להשיג ברשת חנויות JACK KUBA.
רשת BBB פותחת את סניפיה למשלוחים ואיסוף עצמי בהתאם להנחיות פיקוד העורף- התפריט החדש שהושק בשבוע שעבר זמין כעת גם במשלוחים: בהתאם להנחיות פיקוד העורף לסגירת המסעדות לישיבה, סניפי רשת BBB יהיו פתוחים לפעילות במתכונת של משלוחים ואיסוף עצמי בלבד, בהתאם להנחיות ולהתפתחויות המצב הביטחוני בכל אזור ואזור. כחלק מהמאמץ להחזיר שגרה גם בימים מורכבים, ניתן להזמין גם את תפריט הקיץ החדש, שהושק רק בשבוע שעבר ומביא עמו מנות מפתיעות, עשירות בטעמים וייחודיות ל-BBB. שמרו על עצמכם. שיהיה בתאבון!
מלון דן כרמל אירח את השחקנית חני נחמיאס ויהודה אליאס שטיילו בחיפה וקפצו לביקור במלון. בן ינובר, מנכ"ל מלונות דן באזור חיפה ומנכ"ל דן כרמל ערך סיור במלון לחיים אוסדון (דוד חיים) שהתארח במלון והראה לו את הגינה החדשה במלון. חני נחמיאס שבדיוק הגיעה למלון הפתיעה את אוסדון במהלך הסיור בגינה של דן כרמל והצטרפה אליהם יחד עם יהודה אליאס. אורחי דן כרמל שראו את כל החבורה בגינה חשבו שתהיה הופעה למבוגרים של חני ויהודה ולילדים של ה-"דוד חיים", אבל בסוף כולם הסתפקו בסלפי עמם.