תקרית אלימה בליגה לנערים בכדורגל במשחק של נערי חדרה
חן קורקוס יום ראשון,
13 בדצמבר 2015, 10:38
תקרית אלימה בליגה לנערים אירעה ביום שבת שבמהלכה אנשי קבוצת הנערים של הפועל חדרה היו מעורבים בתקרית אלימה קשה לאחר משחק קבוצתם בהרצליה מול הפועל המקומית. עדי ראייה: "המחזה היה מביש!"
קבוצת הנערים של הפועל חדרה התארחה בשבת האחרונה בהרצליה שם שיחקה מול הפועל המקומית ונוצחה מולה 3:1 ומיד לאחר המשחק התפתחה קטטה אלימה בהשתתפות אוהדים משתי המחנות, מלווים, הורים ואנשי הקבוצות. עדי ראייה אמרו: "המחזה היה מביש!"
בין המשתתפים בתקרית היו קבוצות הוריהם של השחקנים משתי הקבוצות שהאשימו אחת את השנייה להתפתחות הקטטה ובסרטון שעלה לרשתות החברתיות ולאתר האינטרנט נראים הצדדים מכים אחד את השני מכות נמרצות שכללו סטירות מכות אגרופים ובעיטות . פשוט מזעזע! ועוד נודע כי שופט המשחק שהיה עד לעניינים ציין את האירוע בדו"ח השיפוט שלו ואילו הצדדים המשיכו להאשים אחד השני בקטטה.
אנשי הרצליה טענו כי אנשי חדרה הם אלו שהתחילו בעניין ובכל זמן המשחק איימו על אנשי קבוצתם ואמרו: "חכו חכו שתבואו לחדרה". ואף פעלו באלימות מילולית ופיזית אך מנגד גם אמרו כי במידה ויוכח כי אנשי קבוצתם יזמו ו/או לקחו חלק בקטטה באופן יזום הם יטופלו בחומרה רבה".
מנגד אנשי חדרה אמרו כי לטענותיהם של אנשי הרצליה אין כל שחר ולא היו דברים מעולם. ואמרו: "אף אחד מאיתנו לא אמר כלום לא איים ולא הלהיט את האווירה. בסיום המשחק הייתה התנפלות של ההורים ואוהדי הרצליה על אנשינו וזה היה מביש ואלים במיוחד. אנשינו קיבלו מכות רצח וביניהם נשים ואדם מבוגר כבן 70. פשוט בושה וחרפה. הזוי ומזעזע."
עוד נודע, כי ראש עיריית הרצליה, משה פדלון, גינה את התקרית האלימה והודיע כי ימצה את הדין באם יוכח שאנשי עירו יזמו אותו. הוא ידאג להרחיק את האנשים המעורבים מכל פעילות שהיא במועדון ואף ישקול את סגירת המגרש לתקופה של שלושה חודשים לפחות .
דובר הפועל חדרה, אבי שקדי, מסר את תגובת הפועל חדרה בעניין ואמר: "במשחק הנערים בהרצליה, היינו עדים לתקרית אלימה בין הורים של שתי קבוצות נערים מחדרה ומהרצליה. אנו כמועדון המתווה דרך לחינוך ולמקצוענות מגנים בכל תוקף אלימות מילולית ופיזית בין ילדים והורים ובכלל!!! תקרית זו אירעה מחוץ לכותלי מגרש הכדורגל ולאחר בדיקה שערכנו ולהבנתנו הותקפו הורים של ילדינו במועדון על ידי הורים מקבוצת הרצליה!! אנו בטוחים וסומכים על המשטרה שתמצה את הדין עם התוקפים!! ולכם הורים יקרים המלווים את ילדיכם אנא הימנעו בכל דרך!!! מעימותים מכל סוג שהוא עם הורים וקהל מקבוצות יריבות!! פנינו לחינוך לסובלנות ולמקצוענות!!! שבוע טוב"
בחדרה מגנים בכל תוקף אלימות מילולית ופיזית בין ילדים והורים ובכלל!!! (צילום: אילוסטרציה)
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!
בתיאטרון הקאמרי התקיימה הפרמיירה להצגה "אגממנון", הצגה מצמררת על שליט של מדינה במלחמה, עם שבויים, שנדרש לשלם מחיר אישי תמורת השבתם. בהצגה משחקים דרור קרן, ישי גולן, מיכל עוזיאל, יונתן הורנצ'יק, רות אסרסאי, ירדן ניקהמפה וגל מיזרב. בין מי שהגיעו לפרימיירה החגיגית: עמוס תמם, יניב סוויסה, יניב ביטון, קרן מור, אמיר בנאי, יבגניה דודינה, ששון גבאי ועוד רבים וטובים. פרגנו להם!
האמן יוסי לובלסקי פותח את תערוכת היחיד "לא הכל ורוד", המתבוננת במערכת היחסים שבין אב לבנו ובין אדם להוריו, דרך תהליך יצירה שנמשך 18 שנה. התערוכה, שאצרה אילנה כרמלי לנר, תיפתח ביום חמישי, 8.10.2026, בשעה 19:00 בבית האמנים בתל אביב, רחוב אלחריזי 9, ותינעל ב־31.10.2026. לובלסקי נפרד מהצבעוניות החמה המזוהה עמו וצולל אל פלטה מאופקת של כחולים, שבה הים הופך למרחב של זיכרון, אובדן, חמלה ופיוס. לצד ציורי השמן הגדולים יוצגו גם רישומי הכנה בפחם, החושפים את קווי המחשבה והרגש שקדמו ליצירות. במרכז התערוכה עומד השינוי שעבר האמן לאחר מות הוריו, מאב המתבונן בבנו לילד יתום המחפש את הוריו. לפרטים נוספים חפשו באתר של יוסי לובלסקי.
נתניה: אירוע חגיגי נערך על ידי בכירי רשת טיב טעם המסכמת בימים אלה מהלך גיוס תרומות רחב ובמסגרתו נאספו כ-102,000 ₪, כתרומה לעמותת ידידי המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין. לאירוע הגיעו בכירי עמותת ידידי לוינשטיין, בסניף הדגל באזור התעשייה פולג בנתניה. המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין מקבוצת כללית, הוא מרכז השיקום הגדול בישראל ואחד המובילים בעולם. בלוינשטיין מטופלים פצועי צה"ל וכוחות הביטחון, נפגעי פעולות טרור, תאונות דרכים, תאונות עבודה, אירועים מוחיים, פגיעות חוט שדרה, קטיעות וגפיים, פגיעות ראש ומחלות מורכבות. מגיעים אליו מטופלים הזקוקים לתהליך שיקומי מקיף, במטרה לשוב לחיים עצמאיים ולתפקוד.