על פי עובדות כתב האישום עולה כי הנאשם ירה בתושב אור עקיבא שבו חשד כי הוא עומד מאחורי רצח אחיו לפני כחצי שנה בחדרה. הנאשם מכחיש את המיוחס לו.
לבית המשפט המחוזי בחיפה הוגש היום כתב אישום חמור נגד תושב חדרה בן 33 הנאשם בנסיון לרצח, חבלה בכוונה מחמירה, עבירות של החזקה ונשיאה של נשק, והפרת הוראה חוקית מאחר והיה במעצר בית בתיק אחר בעת ביצוע הירי.
מכתב האישום עולה כי הנאשם לפני כחודש ירה ופצע באורח קשה תושב אור עקיבא בן 25 שבו חשד כי הוא עומד מאחורי רצח אחיו לפני כחצי שנה בחדרה. על פי עובדות כתב האישום בעת שהגיע הקורבן לנחם אבלים בסמוך לביתו של הנאשם הוא ירה בו בכדי להמיתו ונמלט. מהירי נפצע באורח קשה אדם נוסף ששהה במקום. במהלך מעצרו התוודה הנאשם בפני מדובב משטרתי על ביצוע הירי.
זירת האירוע בה בוצע הירי. (צילום: שלומי גבאי)
החשוד מכחיש את המיוחס לו למרות שבידי המשטרה הקלטה בה הוא מתוודה בפני מדובב משטרתי בתא המעצר על ביצוע הירי.
בשיחה עם פלאשנט אמר עורך דינו דוד בוחבוט: "מרשי מכחיש את החשד המיוחס לו, משהוגש כתב אישום לבית המשפט המחוזי בחיפה נוכל לקבל את חומר הראויות בתיק, ללמוד אותו וכמובן להתמודד מולו".
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!
בתיאטרון הקאמרי התקיימה הפרמיירה להצגה "אגממנון", הצגה מצמררת על שליט של מדינה במלחמה, עם שבויים, שנדרש לשלם מחיר אישי תמורת השבתם. בהצגה משחקים דרור קרן, ישי גולן, מיכל עוזיאל, יונתן הורנצ'יק, רות אסרסאי, ירדן ניקהמפה וגל מיזרב. בין מי שהגיעו לפרימיירה החגיגית: עמוס תמם, יניב סוויסה, יניב ביטון, קרן מור, אמיר בנאי, יבגניה דודינה, ששון גבאי ועוד רבים וטובים. פרגנו להם!
האמן יוסי לובלסקי פותח את תערוכת היחיד "לא הכל ורוד", המתבוננת במערכת היחסים שבין אב לבנו ובין אדם להוריו, דרך תהליך יצירה שנמשך 18 שנה. התערוכה, שאצרה אילנה כרמלי לנר, תיפתח ביום חמישי, 8.10.2026, בשעה 19:00 בבית האמנים בתל אביב, רחוב אלחריזי 9, ותינעל ב־31.10.2026. לובלסקי נפרד מהצבעוניות החמה המזוהה עמו וצולל אל פלטה מאופקת של כחולים, שבה הים הופך למרחב של זיכרון, אובדן, חמלה ופיוס. לצד ציורי השמן הגדולים יוצגו גם רישומי הכנה בפחם, החושפים את קווי המחשבה והרגש שקדמו ליצירות. במרכז התערוכה עומד השינוי שעבר האמן לאחר מות הוריו, מאב המתבונן בבנו לילד יתום המחפש את הוריו. לפרטים נוספים חפשו באתר של יוסי לובלסקי.
נתניה: אירוע חגיגי נערך על ידי בכירי רשת טיב טעם המסכמת בימים אלה מהלך גיוס תרומות רחב ובמסגרתו נאספו כ-102,000 ₪, כתרומה לעמותת ידידי המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין. לאירוע הגיעו בכירי עמותת ידידי לוינשטיין, בסניף הדגל באזור התעשייה פולג בנתניה. המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין מקבוצת כללית, הוא מרכז השיקום הגדול בישראל ואחד המובילים בעולם. בלוינשטיין מטופלים פצועי צה"ל וכוחות הביטחון, נפגעי פעולות טרור, תאונות דרכים, תאונות עבודה, אירועים מוחיים, פגיעות חוט שדרה, קטיעות וגפיים, פגיעות ראש ומחלות מורכבות. מגיעים אליו מטופלים הזקוקים לתהליך שיקומי מקיף, במטרה לשוב לחיים עצמאיים ולתפקוד.