שר האוצר, משה כחלון: " בתיקון זה אנו מבהירים כי גם מי שלא נפגע באופן ישיר מהשלטון הנאצי, הושפע מהדי השנאה ולכן נמצא בעינינו כזכאי לסיוע זה".
שר האוצר, משה כחלון, בשיתוף סגן שר האוצר, יצחק כהן, החליט על מתן הטבות ליוצאי צפון אפריקה ועיראק, מתוך הכרה בסבלם כמי שחוו התנכלויות אנטישמיות וגזעניות בתקופת מלחמת העולם השנייה, ולאור העובדה שאינם זכאים לתגמולים או להטבות לפי חוק נכי רדיפות הנאצים או חוק הטבות לניצולי שואה. כמו כן החליט השר להכיר במי שביצע עבודות בכפייה כזכאים לזכויות של נכי רדיפות הנאצים.
שר האוצר, משה כחלון: "ההטבות שיוענקו מעתה גם ליוצאי מדינות צפון אפריקה ועיראק יאפשרו להם לחיות את חייהם בכבוד הראוי. בתיקון זה אנו מבהירים כי גם מי שלא נפגע באופן ישיר מהשלטון הנאצי, הושפע מהדי השנאה ולכן נמצא בעינינו כזכאי לסיוע זה. לכבוד הוא לי לתקן עוול היסטורי זה עבור החברה הישראלית ועבור בוגריה בפרט".
מדובר בצעדי סיוע שננקטו לפני משורת הדין ובשים לב לגילן המתקדם של האוכלוסיות:
ליוצאי מרוקו ואלג'יריה שסבלו הגבלות בתחומי חיים שונים במסגרת שלטון וישי בתקופה הרלוונטית, וכן ליוצאי עיראק שחוו את אירועי הפרהוד ובמסגרתם סבלו ממעשי אלימות שננקטו נגדם או שחזו במעשי אלימות.
הללו יהיו זכאים, לפנים משורת הדין, למענק הטבות שנתי בסך 3,600 ש"ח ולפטור מלא ברכישת תרופות מרשם הכלולות בסל שירותי הבריאות.
שר האוצר משה כחלון בביקורו האחרון בחדרה. (צילום: שלומי גבאי)
את הטפסים ניתן להוריד מאתר הרשות לזכויות ניצולי השואה, בקישור:
טופס בקשת מענק ליוצאי מרוקו- http://www.mof.gov.il/hrights/documents/tofes_manak_marocow.pdf
טופס בקשת מענק ליוצאי עיראק- http://www.mof.gov.il/hrights/documents/tofes_manak_iraq.pdf
בנוסף, הוחלט כי מי שביצע עבודה בכפייה, על פי צו שלטוני שהוצא נגד יהודים, במשך תקופה רצופה ומשמעותית והיה צפוי לעונש לולא ביצע אותה, ואשר אילולא עלה לאחר 1.10.1953 היה זכאי לתגמולים לפי חוק נכי רדיפות הנאצים - יהיה זכאי, לפנים משורת הדין, לכל הזכויות להן זכאים נכי רדיפות הנאצים.
טופס מתאים ניתן להוריד מאתר הרשות לזכויות ניצולי השואה, בקישור:
http://www.mof.gov.il/hrights/documents/tofes_bakasha_kitzba.pdf
את הטפסים המלאים יש להשיב לכתובת: הרשות לזכויות ניצולי השואה, משרד האוצר, רח' יצחק שדה 17, תל אביב 6157302.
הטופס למענק ייבדק על פי הצהרתו של המבקש, באופן מקל ומתוך מגמה להיטיב עם אוכלוסיות אלה.
מרכז המידע של הרשות עומד לרשותכם בכל שאלה בטל' שמספרו 03-5682651.
נציין כי ניתן לבקש ממרכז המידע לשלוח מתנדב לסיוע.
כמו כן, ניתן לקבל סיוע משפטי בחינם מהאגף לסיוע משפטי במשרד המשפטים, בטל' מס' 1-700-70-60-44.
תחפושות מתגלגלות: עובדי אינטל השתתפו ביום התנדבות מרגש לקראת חג פורים. כ-60 עובדים התנדבו בקמפוס החברה בעיר והכינו תחפושות מותאמות לילדים עם מוגבלות בכיסאות גלגלים והליכונים, במסגרת שיתוף פעולה מתמשך עם מיזם חל"ק מבית עמותת ארץ עיר בפרוייקט הארצי "תחפושות מתגלגלות". הפעילות התקיימה כחלק ממדיניות המעורבות הקהילתית של החברה. אהבנו ופרגנו!
השחקנית הישראלית וכוכבת הרשת יסמין עמרי נבחרה להשתתף בקמפיין החדש של המותג הבינלאומי לטיפוח השיער אלביב מבית לוריאל פריז. הקמפיין יעלה במהלך חודש פברואר בישראל ויכלול פרסומים במדיה הדיגיטלית, בנקודות המכירה בשילוב תכנים ברשתות החברתיות. יסמין עמרי, עם למעלה ממיליון עוקבים בפלטפורמות הסושיאל ויכולת לייצר תוכן אותנטי ומשפיע על קהל היעד, תשתתף בקמפיין לצד מסר שמדגיש אינדיבידואליות, ביטחון עצמי, זוהר וטיפוח טבעי.
חבר המועצה לשעבר, ארז אבא, שבנו מופיע בקונצרט בהיכל התרבות בעיר, משתף: ״איזה כיף להגיע להיכל התרבות בנתניה, לשמוע קונצרט של ילדים צעירים מגיל ארבע, זאת שמחה גדולה מאוד ויש עתיד לתרבות בעיר. ומילה טובה למנכ״ל בני אפרים, שגם הוא התרגש מאוד כאילו זה הפעם הראשונה שהוא הגיע לקונצרט, ומה עוד שיש לו צוות מורים איכותיים ביותר. כיף גדול!״.