בטקס חגיגי ומרשים הוענקו אמש לישוב קיסריה 5 כוכבי יופי בתחרות 'קריה יפה ומקיימת בישראל יפה 2015' של "המועצה לישראל יפה". זוהי השנה הראשונה שהישוב קיסריה משתתף בתחרות היוקרתית שמצאה אותו ראוי לציון לשבח וזיכתה אותו ב-5 כוכבי יופי.
תחרות 'קריה יפה ומקיימת בישראל יפה', המתקיימת בחסות משרד הפנים נערכת מדי שנה ומשתתפות בה ערים, מועצות מקומיות, מועצות אזוריות וישובים במועצות אזוריות, המתמודדות על קבלת כוכבי היופי של המועצה לישראל יפה, כל אחת לפי סיווגהּ.
התחרות מעודדת פיתוח של הסביבה העירונית על פי העקרונות המודרניים תוך כדי הקפדה על מניעה של מפגעים סביבתיים וחזותיים והנעת תהליך של שיפור מתמיד באיכות חיי התושבים. ואכן, רשויות רבות הפכו את ההשתתפות בתחרות למסורת שתוצאותיה ניכרות בחזותן של אותן הרשויות.
התושבים הגרים ב"קריות היפות", למיניהן, נהנים מהשקעה באיכות החיים המתבטאת בניקיון הישוב, בשמירה על ערכי הטבע והנוף ובטיפוח הרחובות, הגנים ושאר הפינות במרחב הציבורי בישוב.
ועדת השיפוט העניקה לקיסריה את הניקוד המרבי על הצטיינותה בפרמטרים שנבדקו, כגון: הפעילויות המתבצעות על ידי הרשות בתחום איכות החיים, איכות הסביבה וקיימות, חינוך לאיכות סביבה, טיפול בפסולת, מחזור, מעורבות בחיי הקהילה, מתנדבים, נראות יופי ואסתטיקה, פארקים, מתקני משחקים, מוסדות ציבור וחינוך.
גיא גולדיג, ראש מנהלת הישוב ופארק העסקים בקיסריה מציין בסיפוק רב :"זכייתה של קיסריה בתחרות היוקרתית היא בעיניי קודם כל מחויבות שלנו לתושביה שהופכים אותה לישוב מיוחד ואיכותי. לנו חשוב להבטיח שקיסריה תמשיך להוות סביבה מטופחת ונעימה לחיות בה.
מזה 5 שנים שפארק העסקים שלנו זוכה לציון לשבח בתחרות של המועצה לישראל יפה, ולשמחתנו מיד עם הצטרפותו של הישוב, בפעם הראשונה לתחרות , קטפנו עוד 5 כוכבי יופי".
נתניה ממשיכה למשוך חברות מובילות: אירוע השקת משרדי הדוגמה בפרויקט החדש של דיזנגוף וקבוצת תדהר, התקיים השבוע בנתניה. מדובר בבניין מגורים חדשני המשלב קומת משרדים בסטנדרט מתקדם, המעניקה מענה איכותי לעסקים ולחברות המבקשים לפעול בעיר נתניה. סגן ומ”מ ראש העיר, שלו אלגלי, הממונה על הפיתוח העסקי, השתתף באירוע וציין כי נתניה ממשיכה לבסס את מעמדה כמרכז עסקים מוביל. חברות מובילות בוחרות להשקיע ולהתפתח כאן בזכות תנופת הפיתוח, המיקום האסטרטגי ואיכות החיים שהעיר מציעה. "נמשיך לפעול כדי למשוך עוד עסקים, לייצר מקומות תעסוקה ולחזק את הכלכלה המקומית".
מיקי קם ואודיה קורן השיקו וכולם הגיעו לפרגן בפרימיירה החגיגית: בשבוע שעבר חגגו בתיאטרון הקאמרי את עליית ההצגה "השותפה" בפרימיירה חגיגית בכיכובן של אודיה קורן ומיקי קם. בהצגה הן מגלמות שתי נשים - אחת נאיבית והשניה פרועה - שעוברות לגור יחד והופכות לדמויות משמעותיות מאוד זו עבור זו. הראשון לברך היה בנה של מיקי קם, נדב עדר, יחד עם אשתו אלינור וייל - שניהם שחקנים בקבוצת הצעירים של הקאמרי. עוד נכחו: ירדנה ארזי, חנה לסלאו, נורית גפן, נתן דטנר, איל וולדמן ועוד.
בין עבר להווה: תערוכת היחיד "מצב ביניים" של חומי גרומן תיפתח ביפו. התערוכה, באוצרותו של איתי גבאי, תיפתח ביום חמישי, 9 ביולי 2026, בשעה 19:30, בגלריה אשכילה ביפו, ותציג עבודות בציורי שמן וצבעי מים העוסקות בזהות, שייכות והמפגש שבין מסורת לחיים עכשוויים. גרומן, שעזבה את הקהילה החרדית, מביאה אל הבד את מסעה האישי דרך שתי סדרות עבודות: האחת מתארת רגעים מחיי היומיום בישראל, והשנייה מציגה כלי זכוכית צבעוניים המשמשים כמטאפורה למערכות יחסים, שקיפות ושבריריות. התערוכה "מצב ביניים" תוצג בגלריה אשכילה, רחוב הפנינים 2, יפו, ותינעל ב-7 באוגוסט 2026. בהצלחה!