למרות התנגדותה העיקשת של הפרקליטות, מתן ארביב מחדרה, הנאשם מספר 1 בפרשת סחיטת אנשי העסקים שוחרר למעצר בית לאחר 4 חודשים במעצר.
השופט יחיאל ליפשיץ, מבית המשפט המחוזי בחיפה, הורה היום על שחרורו בתנאים מגבילים של מתן ארביב בן 18.5 מחדרה, הנאשם מספר 1 שנעצר לפני 4 חודשים בפרשת סחיטת אנשי העסקים בחדרה וזאת למרות התנגדותה העיקשת של הפרקליטות בחיפה.
ארביב ששהה במעצר עד כה, הוא היחידי מבין ארבעת הנאשמים שלא שיתף פעולה עם חוקרי הימ"ר למרות שחלק מעדויות הנאשמים האחרים הפלילו אותו וקשרו אותו לאירועי השלכת הרימונים ובקבוקי התבערה ובנוסף הוא הואשם גם בעבירות של סחר בסם.
מתן ארביב. (צילום: שלומי גבאי)
הפרקליטות ביקשה מבית המשפט לעצור את ארביב עד לתום ההליכים נגדו אולם השופט ליפשיץ סבר לאחר שהתקבל תסקיר מבחן חיובי בעניינו כי ניתן לשחררו למעצר בית בחדרה למשך 20 שעות מתוך היממה והוא יצא מביתו לסירוגין למשך 4 שעות. בנוסף בית המשפט חייב את הנאשם בפיקוח צמוד ואיזוק אלקטרוני.
תחילה הודיעה הפרקליטות כי היא תערער לבית המשפט העליון על החלטת השופט ליפשיץ ובשל כך ניתן עיכוב ביצוע לשחרורו של ארביב למשך 24 שעות. אולם אחר הצהריים הודיעה הפרקליטות כי היא מושכת את החלטתה לערער ושחרורו של ארביב התאפשר.
כזכור, בתחילת הפרשה נעצרו ע"י הימ"ר 8 חשודים בינהם 3 האחים ארביב (אושר, אלי , מתן) אולם בשל קושי ראייתי הגישה הפרקליטות כתב אישום רק נגד ארבעה. חוקרי הימ"ר סברו כי מי שעמדו מאחורי כל פרשת הסחיטה הם איציק בן שבת ואושר ארביב אולם הם שוחררו ללא כל אישום.
כעת נותר במעצר נאשם אחד מתוך הארבעה והוא אלי ארביב אחיו של מתן שעצור בפרשה זו עד תום ההליכים נגדו. ארביב יוצג על ידי עורך הדין אלעד אלימלך. אם צאתו מהמעצר אמר ארביב כי הוא סומך על עורך דינו ומאמין במערכת בתי המשפט.
כנס הקהילות הראשון Ba" מקום" נערך בפרדס חנה כרכור
...
פלאשנט לוקאלי | 10.4.2025
מצילים חיים להנצחת 4 חללי מלחמת "חרבות ברזל"
...
פלאשנט לוקאלי | 10.4.2025
מרכז יום שיקומי חדש בנתניה
עיריית נתניה, אגף מבני ציבור בשיתוף קרן נתניה והקרנות, משלימה בנייה של מרכז יום שיקומי חדש על שם מוריס ווייואן וואהל...
פלאשנט לוקאלי | 8.4.2025
מבצע משותף לניקיון המושבה פרדס חנה כרכור יוצא לדרך
...
פלאשנט לוקאלי | 3.4.2025
תמי שלח נפרדת מארגון אלמנות ויתומי צה"ל
עו"ד זהבה גרוס מידן תחליף את שלח לאחר תשע שנות עשייה...
פלאשנט לוקאלי | 31.3.2025
מדברים על זה
הבעיה היא לא בבנייה של עו"ד עמית חדד, אלא בסימונו - טור דעה
...
פלאשנט לוקאלי | 14.4.2025
"לעוף על כנפי הדמיון"
התערוכה "לעוף על כנפי הדמיון" – חוויה אמנותית מעשירה לילדים במרכז העשרה על שם שרה פדרמן...
פלאשנט לוקאלי | 14.4.2025
קרנות פנסיה ואובדן כושר עבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 10.4.2025
מסלולי טיול קסומים בנגב
...
פלאשנט עסקים | 9.4.2025
תביעות מול המוסד לביטוח לאומי
...
פלאשנט חוק ומשפט | 3.4.2025
פסח קסום בלב הערבה
...
פלאשנט צרכנות | 1.4.2025
ביטוח חיים ואובדן כושר עבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 27.3.2025
פרדסShops – מפרגנים ונהנים
המועצה המקומית פרדס חנה כרכור פותחת את דלתות המסחר המקומי ומשיקה זירת מסחר חדשה לקידום העסקים המקומיים ומגוון הטבות לתושבים...
פלאשנט לוקאלי | 21.3.2025
יפוי כח מתמשך
...
פלאשנט חוק ומשפט | 20.3.2025
סנטר פארקס צרפת - החופשה המשפחתית שלא תוכלו לשכוח
...
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.
סדרת רשת חדשה תעלה עם הזמרת ויוצרת התוכן פרידה עוזיאל שתארח זמרים ויוצרים. הסדרה עולה על ידי מותג האיפור מייבלין ניו יורק, והיא מצולמת תוך כדי נסיעה במונית צהובה, המעוצבת בסגנון המוניות בעיר ניו יורק. בשלב הראשון תעלה סדרה של ארבע פרקים, כשבכל פרק תארח עוזיאל זמר/יוצר מוביל, ביניהם: נועם קליינשטיין, ליהי טולדנו ושחר טבוך. איתם תיצור שיח פתוח ומרענן, שיעסוק בנושאים כמו: זוגיות, אהבות, אכזבות, קריירה, הצלחות, אופנה, איפור ומה שבניהם, לצד קטעי שירה ומוזיקה קצבית. מיני-סדרת הרשת החדשה שצפויה לעלות כבר במהלך חודשי אפריל- מאי, תשודר אחת לשבועיים בזירות הדיגיטל השונות והפרקים המלאים ניתנים לצפייה ביוטיוב.