בחדרה ציינו את היום הבינלאומי למאבק באלימות כלפי נשים. יום העיון רב המשתתפים התמקד בנושא אלימות סמויה במשפחה ובקהילה.
עיריית חדרה ציינה השבוע את היום הבינלאומי למאבק באלימות כלפי נשים ביום עיון רב משתתפים שהוקדש לנושא אלימות סמויה במשפחה והקהילה.
אלימות סמויה היא כל סוג של אלימות שאינה פיזית, למשל אלימות מילולית, כלכלית, רגשית, פסיכולוגית, חברתית ועוד. אלימות סמויה מסייעת לתוקף להשיג כוח ושליטה בקורבן (אישה, ילדים וכדומה), ולגרום להרס הדימוי העצמי של הקורבן כאדם כבעל ערך. מאחר שמדובר באלימות סמויה (בניגוד לאלימות פיזית שהיא מובהקת יותר), פעמים רבות הקורבן אינו מזהה את התוקף כאדם רע, ואינו מבין שהוא עצמו אינו אשם בסיטואציה. במצב זה עלול הקורבן להאשים את עצמו ולפתח מעגלי הרס עצמי של תחושת אשמה ודיכאון.
יום העיון התקיים במרכז פסג"ה העירוני, בשיתוף המרכז לשלום המשפחה של אגף הרווחה בעיריית חדרה, פרויקט "עיר ללא אלימות" והמשרד לביטחון פנים.
ח'כ רויטל סוויד ומנהלת אגף הרווחה זיוה היימברג. (צילום: באדיבות עיריית חדרה)
את היום פתחו מנכ"ל העירייה יעקב זיגדון, ומנהל מחוז חוף של "עיר ללא אלימות" אריאל דיסקין, אשר בירכו את באי הכנס. בין משתתפי הכנס: מנהלת אגף הרווחה זיוה היימברג, מנהל אגף אכיפה וביטחון שולי לוי, סמת"ח משטרת חדרה רפ"ק גיל אלחדד, מפקדי השיטור העירוני דותן עומסי מהעירייה ופקד משה קלינגר ממשטרת חדרה, ואנשי מקצוע רבים נוספים בתחום.
יום העיון כלל פנל מגוון של מרצים, בראשם חברת הכנסת עו"ד רויטל סוויד שהרצתה על תופעת האלימות; יזהר הרני, מטפל משפחתי ועו"ס במרכז לשלום המשפחה שהרצה על תופעת האלימות הסמויה ודרכי הטיפול במשרד הרווחה; אלון לוין, חוקר במחלק הנוער בתחנת חדרה אשר הרצה על דרכי הטיפול המשטרתי בעבירות אלימות משפחה.
בנוסף התקיימה הרצאתה של לילך שם טוב "לעוף בניגוד לחוקי הטבע", אשר ריגשה את משתתפי יום העיון. לילך סיפרה כיצד ביום הולדת ה-38, לפני כחמש שנים רצח בעלה לשעבר ואבי ילדיה את שלושת ילדיהם, עומר (9), רוני (8) ואור (5), בשנתם. בסיפור קורע לב ומרגש עד דמעות סיפרה על בחירתה בחיים על מנת לחיות ולא על מנת לשרוד.
בהרצאתה היא משתפת במה שעבר עליה, לפני הנישואין, תוך כדי, במשבר בזוגיות, באורות האדומים שהיו שם ולא ראתה, בסמוך לטרגדיה ובזמן שאחרי, ובהחלטה לא ליטול את חייה אלא לחפש דרך לחיות. היא שיתפה במסעה רצוף המהמורות, שהוביל למסקנה שהחוזק האמתי נמצא בתוכנו ואת זה אף אחד לא יכול לקחת מאתנו.
בתום ההרצאות נערכו דיונים סביב שולחנות עגולים בנושאים רלוונטיים: אחריות קהילתית-חברתית וחובת הדיווח; שיתופי פעולה בין גורמים; התעלמות מול אחריות.
היום הבינלאומי למאבק באלימות נגד נשים נקבע על-ידי האו"ם ומצוין ברחבי העולם במטרה להעלות על סדר היום את המאבק בכל צורה של אלימות אשר מופעלת כלפי נשים, מילולית, פיזית, נפשית או מינית.
אירועי היום הבינלאומי נועדו לחשוף את הנתונים על היקפה הנרחב של התופעה, להשפיע על חקיקה בנושא ולעודד נשים לפנות לעזרה. ככל שהתופעה תהיה גלויה יותר ומושתקת פחות, ניתן יהיה לפעול ביתר יעילות למיגורה.
האלימות כלפי נשים היא תופעה חברתית עולמית קשה ביותר: על פי דוח האו"ם, אחת מכל שלוש נשים ברחבי העולם סובלת מאלימות כלפיה, לפחות פעם אחת בחייה, בדרך כלל מידי אדם קרוב ומוכר לה. האו"ם קבע שהאלימות כלפי נשים מנציחה את יחסי הכוחות הבלתי שוויוניים בין נשים ובין גברים, אי שוויון שהוביל להפלייתן של נשים לאורך השנים. כל סוג של אלימות כלפי נשים הוא הפרה של זכויות אדם.
בישראל מעריכים כי כ-200,000 נשים הן קורבנות אלימות במשפחה, ומעל חצי מיליון ילדים הם עדים לאלימות. סוגי האלימות הם אלימות פיזית, אלימות נפשית ופסיכולוגית, אלימות כלכלית ואלימות מינית. בעשרות מקרים הסתיימה מסכת ההתעללות ברצח האישה.
ברחבי הארץ, כולל בחדרה, פועלים מרכזים לטיפול ולמניעת אלימות במשפחה. כמו כן, פועל קו חירום ארצי שמספרו 118 הפתוח בפני כל מי שסובל מאלימות, או יודע על אלימות במשפחה או חושד בקיומה.
כתב אישום חמור כנגד איש עסקים מוכר מנתניה בגין ביצוע עבירות מין חמורות
...
פלאשנט לוקאלי | 21.5.2026
משלבים את נכי צה"ל בשוק העבודה
...
פלאשנט לוקאלי | 14.5.2026
פועלים לרווחתם הנפשית של שורדי השואה
...
פלאשנט לוקאלי | 13.5.2026
מרפאת השיניים שכולם מדברים עליה ברמת אביב: טכנולוגיה מתקדמת, יחס אישי והטבת פתיחה שווה במיוחד - הכירו את Royalty Watted
מרפאת הבוטיק החדשה של ד"ר ותד משלבת טכנולוגיה דיגיטלית מתקדמת, יחס אישי וטיפולי שיניים ברמה הגבוהה ביותר - מהשתלות ושיקום הפה ועד יישור שקוף ואסתטיקה דנטלי...
פלאשנט לוקאלי | 12.5.2026
מטפלים בנפש
...
פלאשנט לוקאלי | 5.5.2026
מדברים על זה
משפיל את המשטרה פעם אחר פעם
...
פלאשנט לוקאלי | 31.5.2026
מתי הזמן הנכון לעשות בדיקות גנטיות
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
מתי הזמן הנכון לעשות אבחון פסיכודידקטי
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
מינרקו מזמינה יוצרות ויוצרים מתחילים ל-Clay Date בבית לקרמיקאים בנתניה
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
המהפכה בדיני שטרות: מהגנה על הבנקים להגנה על הסחר החופשי
...
חבר הכנסת משה סעדה הגיע יחד עם שרים וחברי כנסת למפגן תמיכה בכוח 100 בהיכל התרבות בנתניה. סעדה וחבר מועצת העיר ים מאיר קרן שוחחו רבות ושיבחו את פועלם של הלוחמים שכל המדינה מחבקת.
תערוכת יחיד: האמן שלומי לייזרוב מציג תערוכה מרגשת בכנסת ישראל, העוסקת בתקופות המורכבות שעברו על המדינה בשנים האחרונות. בתערוכה מוצגים עשרות ציורי שמן צבעוניים ואופטימיים, המשקפים תחושות של תקווה, כאב, חמלה ואמונה.
לייזרוב, המתמודד עם אוטיזם, מביא ביצירותיו שפה אישית ואותנטית המזוהה עם אמנות אאוטסיידרית. הפתיחה החגיגית תתקיים ב-2 ביוני 2026 באולם ועדת התרבות, החינוך והספורט בכנסת. המבקרים מוזמנים להיחשף לעולם פנימי מרגש דרך עבודות המבקשות לעצור, להתבונן ולהרגיש. נעילת התערוכה: סוף חודש יולי 2026.
ליאורה לוי, משנה לראש העיר נתניה ויו״ר דירקטוריון תאגיד מי נתניה, השתתפה השבוע בפאנל מקצועי במסגרת כנס תאגידי המים והביוב הארצי, לצד יושבי ראש דירקטוריונים מכל רחבי הארץ. במסגרת הפאנל נדונו סוגיות הנוגעות לאחריות הדירקטוריונים בהובלת תשתיות ציבוריות חיוניות, חיזוק אמון הציבור וקבלת החלטות אסטרטגיות המשפיעות על חיי התושבים והקהילות. לוי הציגה בפני המשתתפים את שיטות העבודה והעשייה של תאגיד מי נתניה, לצד האתגרים וההזדמנויות בניהול מערכות ציבוריות מורכבות. עוד צוין כי לוי הייתה האישה היחידה שהשתתפה בפאנל, שעסק בעתיד ההנהגה והאחריות הציבורית בישראל.
מזל טוב ענק: "עמרם מזל טוב ליום הולדתך, מאחלים לך שנה של אושר, בריאות, נחת, צחוק, אהבה, ברכה וסיפוק ושכל החלומות שלך יתגשמו במלואם וגם את כל מה שהלב שלך מייחל יתגשם במהרה אמן!".