בחדרה ציינו את היום הבינלאומי למאבק באלימות כלפי נשים. יום העיון רב המשתתפים התמקד בנושא אלימות סמויה במשפחה ובקהילה.
עיריית חדרה ציינה השבוע את היום הבינלאומי למאבק באלימות כלפי נשים ביום עיון רב משתתפים שהוקדש לנושא אלימות סמויה במשפחה והקהילה.
אלימות סמויה היא כל סוג של אלימות שאינה פיזית, למשל אלימות מילולית, כלכלית, רגשית, פסיכולוגית, חברתית ועוד. אלימות סמויה מסייעת לתוקף להשיג כוח ושליטה בקורבן (אישה, ילדים וכדומה), ולגרום להרס הדימוי העצמי של הקורבן כאדם כבעל ערך. מאחר שמדובר באלימות סמויה (בניגוד לאלימות פיזית שהיא מובהקת יותר), פעמים רבות הקורבן אינו מזהה את התוקף כאדם רע, ואינו מבין שהוא עצמו אינו אשם בסיטואציה. במצב זה עלול הקורבן להאשים את עצמו ולפתח מעגלי הרס עצמי של תחושת אשמה ודיכאון.
יום העיון התקיים במרכז פסג"ה העירוני, בשיתוף המרכז לשלום המשפחה של אגף הרווחה בעיריית חדרה, פרויקט "עיר ללא אלימות" והמשרד לביטחון פנים.
ח'כ רויטל סוויד ומנהלת אגף הרווחה זיוה היימברג. (צילום: באדיבות עיריית חדרה)
את היום פתחו מנכ"ל העירייה יעקב זיגדון, ומנהל מחוז חוף של "עיר ללא אלימות" אריאל דיסקין, אשר בירכו את באי הכנס. בין משתתפי הכנס: מנהלת אגף הרווחה זיוה היימברג, מנהל אגף אכיפה וביטחון שולי לוי, סמת"ח משטרת חדרה רפ"ק גיל אלחדד, מפקדי השיטור העירוני דותן עומסי מהעירייה ופקד משה קלינגר ממשטרת חדרה, ואנשי מקצוע רבים נוספים בתחום.
יום העיון כלל פנל מגוון של מרצים, בראשם חברת הכנסת עו"ד רויטל סוויד שהרצתה על תופעת האלימות; יזהר הרני, מטפל משפחתי ועו"ס במרכז לשלום המשפחה שהרצה על תופעת האלימות הסמויה ודרכי הטיפול במשרד הרווחה; אלון לוין, חוקר במחלק הנוער בתחנת חדרה אשר הרצה על דרכי הטיפול המשטרתי בעבירות אלימות משפחה.
בנוסף התקיימה הרצאתה של לילך שם טוב "לעוף בניגוד לחוקי הטבע", אשר ריגשה את משתתפי יום העיון. לילך סיפרה כיצד ביום הולדת ה-38, לפני כחמש שנים רצח בעלה לשעבר ואבי ילדיה את שלושת ילדיהם, עומר (9), רוני (8) ואור (5), בשנתם. בסיפור קורע לב ומרגש עד דמעות סיפרה על בחירתה בחיים על מנת לחיות ולא על מנת לשרוד.
בהרצאתה היא משתפת במה שעבר עליה, לפני הנישואין, תוך כדי, במשבר בזוגיות, באורות האדומים שהיו שם ולא ראתה, בסמוך לטרגדיה ובזמן שאחרי, ובהחלטה לא ליטול את חייה אלא לחפש דרך לחיות. היא שיתפה במסעה רצוף המהמורות, שהוביל למסקנה שהחוזק האמתי נמצא בתוכנו ואת זה אף אחד לא יכול לקחת מאתנו.
בתום ההרצאות נערכו דיונים סביב שולחנות עגולים בנושאים רלוונטיים: אחריות קהילתית-חברתית וחובת הדיווח; שיתופי פעולה בין גורמים; התעלמות מול אחריות.
היום הבינלאומי למאבק באלימות נגד נשים נקבע על-ידי האו"ם ומצוין ברחבי העולם במטרה להעלות על סדר היום את המאבק בכל צורה של אלימות אשר מופעלת כלפי נשים, מילולית, פיזית, נפשית או מינית.
אירועי היום הבינלאומי נועדו לחשוף את הנתונים על היקפה הנרחב של התופעה, להשפיע על חקיקה בנושא ולעודד נשים לפנות לעזרה. ככל שהתופעה תהיה גלויה יותר ומושתקת פחות, ניתן יהיה לפעול ביתר יעילות למיגורה.
האלימות כלפי נשים היא תופעה חברתית עולמית קשה ביותר: על פי דוח האו"ם, אחת מכל שלוש נשים ברחבי העולם סובלת מאלימות כלפיה, לפחות פעם אחת בחייה, בדרך כלל מידי אדם קרוב ומוכר לה. האו"ם קבע שהאלימות כלפי נשים מנציחה את יחסי הכוחות הבלתי שוויוניים בין נשים ובין גברים, אי שוויון שהוביל להפלייתן של נשים לאורך השנים. כל סוג של אלימות כלפי נשים הוא הפרה של זכויות אדם.
בישראל מעריכים כי כ-200,000 נשים הן קורבנות אלימות במשפחה, ומעל חצי מיליון ילדים הם עדים לאלימות. סוגי האלימות הם אלימות פיזית, אלימות נפשית ופסיכולוגית, אלימות כלכלית ואלימות מינית. בעשרות מקרים הסתיימה מסכת ההתעללות ברצח האישה.
ברחבי הארץ, כולל בחדרה, פועלים מרכזים לטיפול ולמניעת אלימות במשפחה. כמו כן, פועל קו חירום ארצי שמספרו 118 הפתוח בפני כל מי שסובל מאלימות, או יודע על אלימות במשפחה או חושד בקיומה.
כנס הקהילות הראשון Ba" מקום" נערך בפרדס חנה כרכור
...
פלאשנט לוקאלי | 10.4.2025
מצילים חיים להנצחת 4 חללי מלחמת "חרבות ברזל"
...
פלאשנט לוקאלי | 10.4.2025
מרכז יום שיקומי חדש בנתניה
עיריית נתניה, אגף מבני ציבור בשיתוף קרן נתניה והקרנות, משלימה בנייה של מרכז יום שיקומי חדש על שם מוריס ווייואן וואהל...
פלאשנט לוקאלי | 8.4.2025
מבצע משותף לניקיון המושבה פרדס חנה כרכור יוצא לדרך
...
פלאשנט לוקאלי | 3.4.2025
תמי שלח נפרדת מארגון אלמנות ויתומי צה"ל
עו"ד זהבה גרוס מידן תחליף את שלח לאחר תשע שנות עשייה...
פלאשנט לוקאלי | 31.3.2025
מדברים על זה
הבעיה היא לא בבנייה של עו"ד עמית חדד, אלא בסימונו - טור דעה
...
פלאשנט לוקאלי | 14.4.2025
"לעוף על כנפי הדמיון"
התערוכה "לעוף על כנפי הדמיון" – חוויה אמנותית מעשירה לילדים במרכז העשרה על שם שרה פדרמן...
פלאשנט לוקאלי | 14.4.2025
קרנות פנסיה ואובדן כושר עבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 10.4.2025
מסלולי טיול קסומים בנגב
...
פלאשנט עסקים | 9.4.2025
תביעות מול המוסד לביטוח לאומי
...
פלאשנט חוק ומשפט | 3.4.2025
פסח קסום בלב הערבה
...
פלאשנט צרכנות | 1.4.2025
ביטוח חיים ואובדן כושר עבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 27.3.2025
פרדסShops – מפרגנים ונהנים
המועצה המקומית פרדס חנה כרכור פותחת את דלתות המסחר המקומי ומשיקה זירת מסחר חדשה לקידום העסקים המקומיים ומגוון הטבות לתושבים...
פלאשנט לוקאלי | 21.3.2025
יפוי כח מתמשך
...
פלאשנט חוק ומשפט | 20.3.2025
סנטר פארקס צרפת - החופשה המשפחתית שלא תוכלו לשכוח
...
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.
סדרת רשת חדשה תעלה עם הזמרת ויוצרת התוכן פרידה עוזיאל שתארח זמרים ויוצרים. הסדרה עולה על ידי מותג האיפור מייבלין ניו יורק, והיא מצולמת תוך כדי נסיעה במונית צהובה, המעוצבת בסגנון המוניות בעיר ניו יורק. בשלב הראשון תעלה סדרה של ארבע פרקים, כשבכל פרק תארח עוזיאל זמר/יוצר מוביל, ביניהם: נועם קליינשטיין, ליהי טולדנו ושחר טבוך. איתם תיצור שיח פתוח ומרענן, שיעסוק בנושאים כמו: זוגיות, אהבות, אכזבות, קריירה, הצלחות, אופנה, איפור ומה שבניהם, לצד קטעי שירה ומוזיקה קצבית. מיני-סדרת הרשת החדשה שצפויה לעלות כבר במהלך חודשי אפריל- מאי, תשודר אחת לשבועיים בזירות הדיגיטל השונות והפרקים המלאים ניתנים לצפייה ביוטיוב.