בחדרה פועלים להקמת מפעלים העוסקים בטכנולוגיות מתקדמות
רון איתן יום ראשון,
8 בנובמבר 2015, 13:40
ראש העיר פועל להבאת תעשיות מתקדמות לעיר וערך פגישת עבודה בחברת "פינרג'י", שפיתחה טכנולוגיה חדשנית המאריכה את טווח הנסיעה של מכוניות חשמליות, במטרה שתקים מפעל בחדרה.
ראש העיר צביקה גנדלמן, ערך פגישת עבודה בחברת "פינרג'י", וזאת במסגרת פעילותו להביא לעיר חברות טכנולוגיה, בעיקר מתחום האנרגיה. בפגישה השתתפו גם מנכ"ל החברה הכלכלית חדרה (חכ"ל) עופר מלכה, וסמנכ״ל התפעול והפיתוח של "פינרג׳י" יונתן רגב.
חברת "פינרג׳י" הוקמה על ידי אביב צידון, יזם הי טק מוכר ומצליח. החברה פיתחה טכנולוגיה חדשנית לייצור חשמל מבטריות אלומיניום-אוויר. מדובר בדרך חסכונית יעילה ונקייה לייצור חשמל.
טכנולוגיית הסוללה החדשה מהווה פתרון להארכת טווח הנסיעה של מכוניות חשמליות ותצמצם את עלויות הרכב החשמלי.
ראש העיר עם סמנכ'ל התפעול בפינרג'י. (צילום: באדיבות עיריית חדרה)
בשנת 2013 נבחרה החברה להציג את הטכנולוגיה שפיתחה לנשיא ארצות הברית ברק אובמה, אשר ביקר בחברה במהלך ביקורו בישראל.
החברה מסומנת כחברה עם פוטנציאל גידול ושווי רב. בימים אלה מחפשת חברת "פינרג'י" מיקום להקמת המפעל שיעביר אותה משלב חברת הזנק לשלב של חברה מוכרת מוצרים.
בפגישה סקרו ראש העיר ומנכ״ל חכ״ל את היתרונות המוצעים לחברות העוברות לחדרה, וציינו כי ראוי שחברה העוסקת בפיתוח אנרגיה תקים משכנה בעיר אשר מותגה כעיר האנרגיה של ישראל.
לדברי ראש העיר, "נעשה ככל הניתן על מנת שחברת "פינרג׳י" וחברות נוספות כמותה יעברו לחדרה, במטרה לפתח בעיר תעשייה מתקדמת ולייצר מקומות עבודה בתחומי רבים".
אליפות ישראל בדריפט שנערכה לאחרונה בצפון, בסיוע ותמיכה של הרשות לנהיגה ספורטיבית ומשרד התרבות והספורט, עם קהל ענק של אלפי מבקרים שהגיע ליהנות מאירוע מוטורי שלא נראה כמותו בצפון. יותר מ־60 נהגים התחרו במשך יומיים מול יציעים מלאים עד אפס מקום, באירוע שהופק בשיתוף ההתאחדות למכוניות ולקארטינג תחת משרד הספורט, עיריית כרמיאל וקבוצת מלמד מוטור ספורט. היה מדהים!
מלון כפר גלעדי משיק סופ"ש המשלב חוויה קולינרית גלילית לבין תרבות מקומית עשירה המיועד לשוחרי אוכל, יין ותרבות. במסגרת הסופ"ש השף אבי כהן, יארח את השף אביב משה, מהשפים הבולטים והמוערכים בישראל. במהלך הסופ"ש, שיערך 3 ימים בספטמבר, ייהנו האורחים מחוויה משולבת של אירוח גלילי מוקפד, ארוחות שף עשירות בהשראת המטבח הגלילי, לצד סדנאות, הרצאות, טעימות, פעילויות, אירועי תרבות ואטרקציות לכל המשפחה.
תחילת שנה מוצלחת בנתניה: ראש העיר, מרים פיירברג-איכר, שירי חגואל סיידון ובכירים נוספים בסיור במוסדות החינוך בעיר. "מתחילות שנה טובה, בצילום - ביקור בבית הספר קרליבך".
בועז כספי משתף: "יצא לי להיפגש היום עם אפרת ברוך, אחראית על מתנדבים בעיריית נתניה, שעושה עבודת קודש עם המתנדבים הרבים שמתנדבים בעיר. תודה לך על כל מה שאת עושה למעננו תושבי העיר".