האם הרשויות באזור חדרה יצליחו להתמודד עם החורף הקרוב?
רון איתן יום שישי,
30 באוקטובר 2015, 16:57
החורף כבר כאן, ובשכונות שסובלות באופן קבוע מהצפות מקווים שהמראות הקשים שהתרחשו בתחילה השבוע בסערה שפקדה את אזורנו לא יחזרו יותר.
על פי כל התחזיות צפוי לנו חורף קשה וגשום במיוחד. הסערה שפקדה את אזורנו בתחילת השבוע וקיפדה את חייו של צעיר מהישוב עראבה שבצפון וגרם לפציעתה באורח קשה של צעירה מחדרה היתה רק יריית הפתיחה למה שעוד צפוי לנו. האם עיריית חדרה והרשויות באזור יצליחו להתמודד עם החורף הקרוב? האם התשתיות יעמדו בעוצמות הרוח העזות ובכמות הגשמים הגדולה שצפויה לרדת ויאפשרו לנו לעבור את החורף בשלום?
לאחר הסערה יצא מנכ"ל העירייה יעקב זיגדון, בהוראת ראש העיר, לסיור דחוף בליווי הצוותים המקצועיים במטרה לעמוד מקרוב אחר נזקים שאירעו ברחבי העיר בעקבות הסופה. המנכ"ל סייר בשכונות העיר ומרכזה, וכן במקומות שמהם התקבלו קריאות מוקד של תושבים על נזקי הסערה.
בסיור, וכן מניתוח הפניות אל המוקד העירוני, עלה כי רוב התקלות נובעות מהצפות נקודתיות וכן בעצים שקרסו בשטחים פרטיים וציבוריים, חלקם על חוטי חשמל, וכי כל הפניות טופלו במהירות על-ידי הצוותים המקצועיים של העירייה.
בישיבה שקיים ראש העיר במשותף עם מנכ"ל העירייה, עלה כי הרוחות העזות העיפו עלים, ענפים ופסולת, שנסחפו אל תעלות הניקוז שנוקו לקראת החורף וגרמו לסתימתן ובכך להצפות נקודתיות. לשטח הוצאו מיידית מחפרונים שניקו את התעלות מהסחף, כך שהמים נוקזו ביעילות.
הצוותים המקצועיים פינו במהירות עצים קורסים, ואף זכו על כך לשבחים של תושבים אשר החמיאו בפייסבוק על יעילות התגובה של עובדי העירייה. כמו כן, התפרשו צוותים ברחבי העיר כדי לבצע גיזומי חירום ופינוי גזם מרחבי העיר לצמצום סחף אפשרי.
במקרים של חוטי חשמל שעליהם קרסו ענפי עצים והיוו סכנה, ניצבו עובדי עירייה ומנעו מתושבים להתקרב למקום וזאת עד לתיקון התקלות על-ידי חברת החשמל.
בנוסף התקבל דיווח על פצועה מפגיעת חפץ באוטובוס ופינויה לבית החולים. בעקבות הדיווח מיהר ראש העיר אל חדר המיון ומשיחה עם נוסעים שהיו באוטובוס עלה כי מדובר בקולטן שמש שעף ברוח העזה מגג של אחד הבתים ופגע באוטובוס.
מנכ"ל העירייה הנחה את מנהלי האגפים בעירייה לשים את בטיחות התושבים בסדר עדיפות ראשון במעלה, ולפעול למניעת פגיעה בשלומם, כולל פתיחת צירים, תיקוני חשמל וטיפול בעצים שקרסו או מאיימים לקרוס.
קשת בענן מעל חדרה. (צילום: שלומי גבאי)
ראש העיר סיכם את הישיבה ועדכן כי יש תחזית לחורף קשה בשנה זו, וכי על כל אגף להפיק לקחים על מנת שהעירייה תהיה מוכנה וערוכה לכל מצב.
למוקד העירוני הגיעו יותר מ-600 פניות של תושבים, כ-400 מתוכם היו דיווחים בעקבות הסופה ועדכוני תקלות, רובן הצפות וקריסת עצים.
הטיפול במאות הפניות במהלך הסופה גרם לעומס על קווי המוקד. העירייה מעודדת את התושבים להיעזר באפשרויות הנוספות העומדות בפניהם לפנייה ישירה אל מוקד 106, והם מוזמנים לעשות זאת באמצעות דף הפייסבוק של העירייה וכן באמצעות האפליקציה "עיריית חדרה".
בעקבות פגעי מזג האוויר הגיעו עשרות פניות גם לתאגיד "מי חדרה", אשר עסק לאורך היום והלילה ביותר מ-50 קריאות בנושאי מים וביוב.
על מנת לתת מענה לקריאות ביטל מ"מ מנכ"ל "מי חדרה" שי פרץ עבודות יזומות שתוכננו לביצוע, והורה לכל המפקחים והצוותים לסייע באירועי גלישות ביוב, פגיעות במכסי ביוב, פיצוצי מים, נזקים לתשתיות בסביבת תשתיות ביוב ומים.
בשל כמות הגשמים החריגה, ניתן דגש להמשך עבודה תקינה של כל תחנות השאיבה לביוב בעיר, לרבות שמירה על רמת מפלסים למניעת גלישות, תקינות משאבות סניקה ומערכות בקרה ופיקוד. כמו כן תוגברו הצוותים בשתי ביוביות.
עוד מוסיפים בתאגיד כי, בשל הפסקות החשמל נבדקה תקינות הגנרטורים לחירום בקידוחי המים ותחנות שאיבה לביוב, לטובת המשך אספקת מים סדירה לתושבי העיר. צוותי התאגיד מבצעים סיורים כדי לאתר ולתקן נזקים, ובעיקר לוודא בטיחות לאור עוצמת הרוחות והגשמים.
נתניה ממשיכה למשוך חברות מובילות: אירוע השקת משרדי הדוגמה בפרויקט החדש של דיזנגוף וקבוצת תדהר, התקיים השבוע בנתניה. מדובר בבניין מגורים חדשני המשלב קומת משרדים בסטנדרט מתקדם, המעניקה מענה איכותי לעסקים ולחברות המבקשים לפעול בעיר נתניה. סגן ומ”מ ראש העיר, שלו אלגלי, הממונה על הפיתוח העסקי, השתתף באירוע וציין כי נתניה ממשיכה לבסס את מעמדה כמרכז עסקים מוביל. חברות מובילות בוחרות להשקיע ולהתפתח כאן בזכות תנופת הפיתוח, המיקום האסטרטגי ואיכות החיים שהעיר מציעה. "נמשיך לפעול כדי למשוך עוד עסקים, לייצר מקומות תעסוקה ולחזק את הכלכלה המקומית".
מיקי קם ואודיה קורן השיקו וכולם הגיעו לפרגן בפרימיירה החגיגית: בשבוע שעבר חגגו בתיאטרון הקאמרי את עליית ההצגה "השותפה" בפרימיירה חגיגית בכיכובן של אודיה קורן ומיקי קם. בהצגה הן מגלמות שתי נשים - אחת נאיבית והשניה פרועה - שעוברות לגור יחד והופכות לדמויות משמעותיות מאוד זו עבור זו. הראשון לברך היה בנה של מיקי קם, נדב עדר, יחד עם אשתו אלינור וייל - שניהם שחקנים בקבוצת הצעירים של הקאמרי. עוד נכחו: ירדנה ארזי, חנה לסלאו, נורית גפן, נתן דטנר, איל וולדמן ועוד.
בין עבר להווה: תערוכת היחיד "מצב ביניים" של חומי גרומן תיפתח ביפו. התערוכה, באוצרותו של איתי גבאי, תיפתח ביום חמישי, 9 ביולי 2026, בשעה 19:30, בגלריה אשכילה ביפו, ותציג עבודות בציורי שמן וצבעי מים העוסקות בזהות, שייכות והמפגש שבין מסורת לחיים עכשוויים. גרומן, שעזבה את הקהילה החרדית, מביאה אל הבד את מסעה האישי דרך שתי סדרות עבודות: האחת מתארת רגעים מחיי היומיום בישראל, והשנייה מציגה כלי זכוכית צבעוניים המשמשים כמטאפורה למערכות יחסים, שקיפות ושבריריות. התערוכה "מצב ביניים" תוצג בגלריה אשכילה, רחוב הפנינים 2, יפו, ותינעל ב-7 באוגוסט 2026. בהצלחה!