ערבי-ישראלי בן 20 מאום אל-פחם דרס ודקר היום סמוך לשעה 7 בערב צעירה בת 19 באורח קשה ועוד שלושה נוספים במצב בינוני וקל בצומת גן שמואל סמוך לחדרה. הפצועים פונו לבית החולים הלל יפה
בפיגוע משולב של דריסה ודקירה מחבל דרס ופגע בצעירה בת 19 ופצע אותה באורח קשה ודקר עוד שלושה באורח בינוני וקל. לאחר ניסיון הדריסה הוא יצא מהרכב כשהוא חמוש בסכין והמשיך לפגוע ולדקור עוד שלושה עוברי אורח בצומת גן שמואל. המחבל נלכד ונוטרל.
חובשים ופרמדיקים של מד"א העניקו טיפול רפואי ופינו לבית החולים הלל יפה את הצעירה בת 19 במצב קשה עם פגיעה רב-מערכתית כשהיא מורדמת ומונשמת. בנוסף, גבר בן 45 שנדקר בידו פונה במצב קל לבית החולים בחדרה. בת 15 נפצעה באורח בינוני ובן 20 במצב בינוני הגיעו באופן עצמאי לבית החולים הלל יפה.
כוחות גדולים של יס"מ נכנסו למושב תלמי אלעזר בעקבות מידע או חשד וניהלו סריקות אחר אדם שני מחשש שהיה ביחד עם המחבל שנלכד. לזירת הפיגוע הגיעו כוחות רבים של שוטרים מתחנת חדרה בפקודו של מפקד התחנת סנ"צ גלעד פרטוק וכוחות מג"ב חוף ויס"מ חוף וסממ"ז חוף תנ"צ ג'מאל חכרוש.
פאראמדיק מד"א חאלד מורעי וחובש רפואת חירום במד"א יהודה חיים שהגיעו למקום וטיפלו בפצועה קשה סיפרו: "כשהגענו לזירה ראינו בתעלה בצד הדרך צעירה כבת 19 מחוסרת הכרה עם פגיעה רב מערכתית, הענקנו לה טיפול רפואי מציל חיים שכלל הנשמה, חבישות ונוזלים ופינינו אותה במהירות לבי"ח. גבר כבן 45 שנפצע קל בידו קיבל טיפול רפואי בזירה ופונה גם הוא לבי"ח."
הזירה בה אירע הפיגוע. (צילום: שלומי גבאי)
ראש המועצה האזורית מנשה אילן שדה, שבשטחה ארע פיגוע הדקירה הערב, מסר: "אני מגנה את הפיגוע וקורא לראשי הרשויות באזור להצטרף לגינוי משותף. האזור שלנו עבר ימים מהקשים ביותר, בפיגועים בעבר וידענו יחד:ראשי רשויות יהודים וערביים לגנות ולפעול למען חיים של שיתוף בכל התחומים. אני מאמין שגם כיום, למרות האווירה, יודעים ראשי הרשויות והתושבים שמעשים כאלה אינם תורמים דבר למאבק כלשהו, וכי תפקידנו הוא לפעול למען חזרה לחיים משותפים ונורמטיביים".
הרכב של המחבל ששימש לפיגוע הדריסה. (צילום: שלומי גבאי)
יו״ר ״ישראל ביתנו״, ח״כ אביגדור ליברמן, אמר: ״הפיגוע האכזרי שביצע עכשיו תושב אום אל פחם מוכיח שוב שהבעיה בקרב ערביי ישראל איננה בעיה של ״עשבים שוטים״ אלא של ״גינה מורעלת״ שמי שאחראי בעיקר להרעלתה הם ״הגננים״, קרי חברי הכנסת הערבים״.
לדברי ח״כ ליברמן ״על רשויות אכיפת החוק להפסיק עם הסלחנות החוזרת ונשנית ולהפעיל נגד המפגעים-מבפנים הללו, בכנסת ובשטח, את החקיקה הקיימת שנועדה למלחמה בטרור ושאיננה נאכפת כראוי״.
יו״ר הרשימה המשותפת איימן עודה אמר: ״אני מגנה את הפגיעה הנוראית הזאת באזרחים ועצם העובדה שיש ילדים מבין הנפגעים שוברת את הלב. אנחנו נמצאים בימים נוראים שאליהם הוביל אותנו שלטון חסר אחריות ואכזר, אך זו אינה דרכנו ומעולם לא הייתה. האחריות על המצב האיום הזה היא של הממשלה הזאת וראש הממשלה בראשה. אנחנו נמשיך להאבק בדרך צודקת על מנת להביא צדק ושלום לשני העמים החיים בארץ הזאת.״
נתניה ממשיכה למשוך חברות מובילות: אירוע השקת משרדי הדוגמה בפרויקט החדש של דיזנגוף וקבוצת תדהר, התקיים השבוע בנתניה. מדובר בבניין מגורים חדשני המשלב קומת משרדים בסטנדרט מתקדם, המעניקה מענה איכותי לעסקים ולחברות המבקשים לפעול בעיר נתניה. סגן ומ”מ ראש העיר, שלו אלגלי, הממונה על הפיתוח העסקי, השתתף באירוע וציין כי נתניה ממשיכה לבסס את מעמדה כמרכז עסקים מוביל. חברות מובילות בוחרות להשקיע ולהתפתח כאן בזכות תנופת הפיתוח, המיקום האסטרטגי ואיכות החיים שהעיר מציעה. "נמשיך לפעול כדי למשוך עוד עסקים, לייצר מקומות תעסוקה ולחזק את הכלכלה המקומית".
מיקי קם ואודיה קורן השיקו וכולם הגיעו לפרגן בפרימיירה החגיגית: בשבוע שעבר חגגו בתיאטרון הקאמרי את עליית ההצגה "השותפה" בפרימיירה חגיגית בכיכובן של אודיה קורן ומיקי קם. בהצגה הן מגלמות שתי נשים - אחת נאיבית והשניה פרועה - שעוברות לגור יחד והופכות לדמויות משמעותיות מאוד זו עבור זו. הראשון לברך היה בנה של מיקי קם, נדב עדר, יחד עם אשתו אלינור וייל - שניהם שחקנים בקבוצת הצעירים של הקאמרי. עוד נכחו: ירדנה ארזי, חנה לסלאו, נורית גפן, נתן דטנר, איל וולדמן ועוד.
בין עבר להווה: תערוכת היחיד "מצב ביניים" של חומי גרומן תיפתח ביפו. התערוכה, באוצרותו של איתי גבאי, תיפתח ביום חמישי, 9 ביולי 2026, בשעה 19:30, בגלריה אשכילה ביפו, ותציג עבודות בציורי שמן וצבעי מים העוסקות בזהות, שייכות והמפגש שבין מסורת לחיים עכשוויים. גרומן, שעזבה את הקהילה החרדית, מביאה אל הבד את מסעה האישי דרך שתי סדרות עבודות: האחת מתארת רגעים מחיי היומיום בישראל, והשנייה מציגה כלי זכוכית צבעוניים המשמשים כמטאפורה למערכות יחסים, שקיפות ושבריריות. התערוכה "מצב ביניים" תוצג בגלריה אשכילה, רחוב הפנינים 2, יפו, ותינעל ב-7 באוגוסט 2026. בהצלחה!