השיטור העירוני מהווה כוח הרתעתי. נהג משאית החשוד בגניבת מכולות פסולת נמלט כאשר הוזעק למקום השיטור העירוני והותיר את המשאית מאחור.
השיטור העירוני תפס משאית שהייתה מעורבת בניסיון לגנוב מכולות המוצבות ליד אתרי בנייה ומשמשות לפסולת בניין. משאית עם מנוף נראתה עוברת ליד אתרים אלה, מרימה ומעמיסה את המכולות.
תושב ערני שהבחין בפעילות החשודה התקשר למוקד העירוני, אשר העביר בו במקום את המידע לשיטור העירוני. מיד עם הגעת המידע על גניבת המכולות יצא צוות של השיטור העירוני למקום שאליו כיוון המודיע. הצוות איתר את המשאית, שהייתה נטושה לאחר שהנהג נמלט.
צוות השיטור העירוני החרים את המשאית להמשך טיפול במשטרת חדרה לאיתור הנהג וחקירתו.
לדברי מנהל שיטור עירוני חדרה דותן עומיסי, השיטור העירוני הינו זרוע של אגף האכיפה וביטחון של עיריית חדרה, פועל להגברת הביטחון האישי ותחושת הביטחון של תושבים במרחב העירוני, ואף יוזם על בסיס יומיומי מבצעים למיגור תופעות בריונות ברחבי העיר.
ניידת שיטור עירוני ליד המשאית. (צילום: באדיבות עיריית חדרה)
פעילות זו אף זיכתה את שיטור עירוני חדרה בתעודת שיטור עירוני מצטיין לשנת 2014, אשר הוענקה לפני מספר חודשים בכנס חגיגי של אגף המבצעים במשטרת ישראל.
בנוסף לפעילות המבצעית משתתפת היחידה גם בפעילויות למען הקהילה, כגון חלוקת מזון למשפחות מעוטי יכולת, ובאירועים במסגרת תוכנית "עיר ללא אלימות".
יחידת השיטור העירוני חדרה הוקמה ככוח ייעודי המשלב כוח פיקוח ואכיפה עירוני המוביל את מדיניות ראש העיר צביקה גנדלמן, ביחד עם שוטרים הכפופים למשטרת חדרה. היחידה מקדמת משמעותית את יכולת האכיפה ברמה העירונית כחלק מפעילות האגף לביטחון ואכיפה של העירייה ופעילות המשטרה. את היחידה מנהלים במשותף דותן עומסי מהעירייה ופקד משה קלינגר ממשטרת חדרה.
הכוח המשולב של שוטרים ופקחים פועל למניעת אירועי אלימות, בריונות, ונדליזם והתנהגות אנטי-חברתית ברחבי העיר. תמהיל הפעילות כולל פעילות יזומה ופעילות תגובתית בהתאם למאפייני הרשות ואירועים שונים, וכן מאבק בתופעות בריונות, אלימות וונדליזם; טיפול בעבירות רישוי ובנייה, מאבק בשכרות ועבירות הקשורות לאלכוהול, אכיפה בתחום בריונות בתנועה, אבטחת אירועים עירוניים, ביצוע צווים של בתי משפט עירוניים, ותגובה מהירה לאירועים שבתחום הטיפול של מערך השיטור העירוני.
אליפות ישראל בדריפט שנערכה לאחרונה בצפון, בסיוע ותמיכה של הרשות לנהיגה ספורטיבית ומשרד התרבות והספורט, עם קהל ענק של אלפי מבקרים שהגיע ליהנות מאירוע מוטורי שלא נראה כמותו בצפון. יותר מ־60 נהגים התחרו במשך יומיים מול יציעים מלאים עד אפס מקום, באירוע שהופק בשיתוף ההתאחדות למכוניות ולקארטינג תחת משרד הספורט, עיריית כרמיאל וקבוצת מלמד מוטור ספורט. היה מדהים!
מלון כפר גלעדי משיק סופ"ש המשלב חוויה קולינרית גלילית לבין תרבות מקומית עשירה המיועד לשוחרי אוכל, יין ותרבות. במסגרת הסופ"ש השף אבי כהן, יארח את השף אביב משה, מהשפים הבולטים והמוערכים בישראל. במהלך הסופ"ש, שיערך 3 ימים בספטמבר, ייהנו האורחים מחוויה משולבת של אירוח גלילי מוקפד, ארוחות שף עשירות בהשראת המטבח הגלילי, לצד סדנאות, הרצאות, טעימות, פעילויות, אירועי תרבות ואטרקציות לכל המשפחה.
תחילת שנה מוצלחת בנתניה: ראש העיר, מרים פיירברג-איכר, שירי חגואל סיידון ובכירים נוספים בסיור במוסדות החינוך בעיר. "מתחילות שנה טובה, בצילום - ביקור בבית הספר קרליבך".
בועז כספי משתף: "יצא לי להיפגש היום עם אפרת ברוך, אחראית על מתנדבים בעיריית נתניה, שעושה עבודת קודש עם המתנדבים הרבים שמתנדבים בעיר. תודה לך על כל מה שאת עושה למעננו תושבי העיר".